Niemniej witam wszystkich bardzo serdecznie i ciepło. Mam nadzieję, że będziecie tu wpadać równie często, jak w poprzedniej części, albo i nawet częściej

Jako, że teoretycznie mamy zimę, na początek kilka fotek z mojego zimowiska, obiecane jeszcze w poprzedniej części, a potem kilka innych moich nie pokazywanych jeszcze nabytków:
Sukulentowo - euforbiowe okno:

Gruboszowo - aeoniowe okno i innych z rodziny Crassulaceae, małe i duże:

Rzut oka na dwa okna, w tym na moje ukochane Madagaskarczyki:

Madagaskarczyki w jednej części z bliska:

Madagaskarczyki w części drugiej

Krasulki w części, jedna się prosi o fryzjera, ale musi poczekać do wiosny

Euforbie (i euforbiowate) małe i duże z bliska:

Jako, że wypada na początek pokazać jakieś nowości, to ja również przedstawię kilka nabytków dokonanych jakiś czas temu, tym razem ciernistych. Moje znane niektórym z Was "skoki w bok" - cóż, na serio wzięło mnie na "ziemniaki". Najtrudniejszy był pierwszy raz (podobno tak to jest), potem już poszły kolejne. Jak zwykle proszę ewentualnie o poprawki nazwowe, ja jeszcze do końca ich nie zweryfikowałam.
Tephrocactus alexanderii

Tephrocactus articulatus 'Medispinus'

Tephrocactus articulatus

Tephrocactus atro-viridis

Aby się troszkę uśmiechnąć na miły początek, przedstawiam nowego przyjaciela. Pełna nazwa mi nie przejdzie przez klawiaturę, bo się wstydzę (a co, nie mogę się powstydzić troszkę...?
 ) a i tak każdy wie, jak się ten ciernisty przyjaciel nazywa. Ja powiem tylko, że częściowa nazwa to oczywiście Trichocereus bridgesii
 ) a i tak każdy wie, jak się ten ciernisty przyjaciel nazywa. Ja powiem tylko, że częściowa nazwa to oczywiście Trichocereus bridgesii 
I to by było na razie na tyle tytułem wstępu. Tradycyjnie mam nadzieję, że nikogo nie zanudziłam. Pozdrawiam cieplutko

no jakoś tu pusto
 no jakoś tu pusto   

Teraz jest lekko nieaktualny
 Teraz jest lekko nieaktualny   

Fantastyczna kolekcja i półki
 Fantastyczna kolekcja i półki 

kiedy coś pokazujesz i opisujesz...jednakowoż odwiedzać Cię będę oczywiście   z wielką przyjemnością
 kiedy coś pokazujesz i opisujesz...jednakowoż odwiedzać Cię będę oczywiście   z wielką przyjemnością  )
) Jestem przeraźliwą fanką Twojego poczucia humoru i zawsze z przyjemnością czytam Twoje wpisy! To ja serdecznie dziękuję, że tu jesteś
 Jestem przeraźliwą fanką Twojego poczucia humoru i zawsze z przyjemnością czytam Twoje wpisy! To ja serdecznie dziękuję, że tu jesteś