Ogródek Robaczka cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 11

Post »

Wróciłam ze spotkania z Forumkami, spędziłam przemiły wieczór z Asią2, Martą-Shirall i Olunia - dzięki dziewczyny!
Myślę, że spotkania powinny być cykliczne, przynajmniej całą zimę, łatwiej będzie nam przetrwać do wiosny ;:138

Danusiu, przepraszam za gafę, wydawało mi się, że to wyroby gipsowe :oops: Niemniej jednak są urocze i jeszcze raz dziękuję!
Sweety, dzięki! Ja też lubie tradycyjne zestawienia kolorystyczne na święta, poza tym to najprostsze sposob uzyskania czegoś z niczego :wink: Trochę wstążek, szyszek, rajskich jabłuszek i gotowe ;:333
Julek, czadowe są, prawda? Jak je wypatrzyłam na giełdzie to wiedziałam, że będą moje :D Pojechaliśmy tam rano w czwartek przed pracą razem z M. Widok mojego M w garniturze z dwoma łosiami pod pachami - bezcenny ;:170
Aguś, wianek na furtce zrobiłam prosty, żeby nie było żal jak zniknie ;-) To podkład z jodły, na to jabłuszka, szyszki i wstążki więc koszt żaden. U Ciebie może będzie pasować prostszy np. z gałązek? Na drzwiach pewnie już coś masz, więc może dobierzesz coś uniwersalnego, np. brzozy albo derenia z wstążką?
Ewa, ja też nie widziałam jeszcze takich fajnych łosi! Myśle, że nawet jak gałązki się posypią, to konstrukcję zostawię i sama zrobię takie łosie za rok :uszy Konstrukcja jest bardzo stabilna, z drewna, a gęsto uplecione gałązki sprawiają, że wyglądają super naturalnie! Nos z jabłusza, oczy z jagódek i ta kokarda ;:173
Lisico, witaj! Mnie też urzekły - tak jak pisałam wyżej, to była miłość od pierwszego wejrzenia ;:167 Zwłaszcza jak zobaczyłam te nosy ;:306
Monia, sam podkład kosztował niewiele, materiały z ogrodu i trochę wstążki, pół godziny roboty. Jak zginie, to trudno. Wisi już kilka dni, a osiedle raczej spokojne, więc jestem dobrej myśli :uszy
Krysiu, to bardzo miłe, co piszesz ;:196 Chciałabym wierzyć, że w genach coś jest po mamie-artystce ;:170 Na osiedlu pojawiły się już wianki na drzwiach, może na furtkach też się pojawią :uszy
Agnieszko, dziękuję ;:196 Właśnie o ten ciepły klimacik chodziło. Ma być przytulnie, niekoniecznie trendy :uszy
Julietto podkłąd kupiłam na giełdzie, ubrałam sama w proste ozdoby. Kokardki wiążę na ósemkę, to jedyny sposób jaki znam, pewnie podchwycony od mamy ;-) Na choince i stroikach montuję na druciki, albo szpilki. Rudolfy są bossssskie, zakochałam się od razu. Postaram się o zdjęcia nocą, muszę wyciągnąc statyw. Przydałby się też mały śnieg do charakteryzacji... ;:224
Dzięki Madziula! Od Ciebie takie komplementy to szczególnie cenna zachęta do dalszych robótek ręcznych! sama tworzysz takie cuda, że ja wysiadam ;:209 Buziaki!
Martuś, dzięki za spotkanie ;:138 ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wianki, girlandy pierwszej jakości, ale Rudolfy bezkonkurencyjne ;:138 ;:215 boskie, cudne - masz talent. Napisz, jak zrobić Rudolfa ;:433
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzień dobry!
Kasiu, jak się reniferom osypią igły, to poproszę o zdjęcie stelaża. No, cudne są! Nie wiedziałam, co w ich wyglądzie tak mnie rozczuliło, ale już wiem. Faktycznie, to te czerwone noski ;:306 I kokarda ;:173
Dziś uczę się wiązać kokardowe ósemki :lol:
Miłej niedzieli ;:196
P.S. Szkoda, że nie zrobiłaś M. fotki z Rudolfami pod pachą ;:204
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu swietnie przystroilas latarenki. Renifery po prostu bajka, nie moge sie napatrzec na nie. Balwankowo na kominku robi klimacik, a renifer wyglądający zza zalonki slodzizna. Czy moge prosić o wieczorne ujęcia swiecacych girland i lampionikow?
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Kasiu jak zawsze piękne świąteczne dekoracje, poradziłaś sobie bez pomocy ;:215
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Mialas z Rudolfami jak ja z Hennrym ... weszlam, zobaczylam go w sklepie i musialam go miec :;230 Dobrze, ze moim transporterem bylismy, bo za cholere do TZ-ta auta by sie nie zmiescil a i tak ogon spod klapy wystawal prawie na sam asfalt :;230
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julek, Rudolfy do mojego też nichuchu by nie wlazły, więc dlatego zaangażowałam M i jego auto do operacji transportu :D
Widok krokodyla wystającego z bagażnika - to musiał być widok ;:oj
Dorotko, dziękuję ;:196
Lulka, zrobiłam, choć jakość taka sobie....

Girlanda i... jodełka :D

ObrazekObrazek

Rudolf

Obrazek

Juliet, sama żałuję, że nie cyknęłam mu foty z tymi reniferami, wyglądał bosko ;:138 Reklama świąt w najlepszym stylu ;:209
Iwonko, dziękuję! Rudolf kupny, ale z tego co obczaiłam konstrukcja jest z drewnianych gałęzi, a całość gęsto pokryta gałązkami jodłowymi ;:108

ObrazekObrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

O mamuniu ;:oj cudny Rudolf, ja też takiego chce ;:145
Kasiu, u Ciebie już święta, przynajmniej w dekoracjach. Pięknie to zrobiłaś. Przypuszczam, że u mnie wianek powisiałby może jedną noc :( Ale ja i tak nie mam furtki ;:306 , tylko brama wjazdowa.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Slicznie wyglada ... och jak ja lubie swieta ;:138 chyba wlasnie dlatego miedzy innym, ze mozna pozwolic sobie na takie szalenstwo dekoracyjne :wink:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Idę do okulisty. Cos koś mówił o zielonym Rudolfie, a ja w ogóle nie wiedziałam o czym mówi ;:223
A kto zakładał światełka na jodełce?
PS/ Jak ja Ci zazdroszczę takiego dużego iglaka :oops:
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Kaśku, a Ty chciałaś jodłę wyautować ;:134 ... No, piękna jest ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Juliet, ja ją chciałam przesunąć ;-) I zastąpić ślicznym stożkiem ;:170 Ale cieszę się, że jest - prezentuje się bardzo okazale na tle cisów ;:333
Sweety, Rudolf rulez ;:172 Na jodełkę zakładaliśmy lampki razem z M. On trzymał końcówkę i chodził w kółko, a ja kabelek rozwijałam :lol: Jodła jest u nas dopiero 3 rok, ma już ponad 3 metry, ale kupowaliśmy spory okaz.
Jule, magia świąt działa ;:333
Iwonko, Rudolfy zgarnęłam 2 ostatnie, ale pewnie jeszcze się pojawią, to hit na giełdzie i tylko jeden sprzedawca je ma ;:oj
Wianek wisi już prawie tydzień, zobaczymy czy wytrzyma do Świąt :wink:
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:oj ;:oj ;:oj
Kaśka!!!! Jak masz cudnie!!!! Ile tych wianeczków, jak pięknie wszystkie przystrojone. Ło matko kochana, jak ja bym chciała mieć swój dom!!!!! Już sobie wyobrażam jak zapalisz wszystkie lampki!!! Bajkowo będzie i elegancko!!! masz dar i gust. Siedzę u Ciebie dobrą godzinę, ale co zobaczyłam na końcu..... Cudnie!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U nas wcale takich Rudolfów nie ma. One są cudne ;:167
Zazdroszczę tego strojenia. Na zewnątrz nic nie mam :(
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu, dziękuję za zdjęcia. Bajkowa sceneria, a Rudolf jak nic jest numero uno na FO. Czy jak będziesz przy okazji na giełdzie, to możesz podpytać, czy ten ktoś nie wysyła przypadkiem paczką takich reniferków ;:224 ? Jest przebossski ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”