Marpy kwiatki i rabatki..CD
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Marpy kwiatki i rabatki..CD
Maryniu piękne wpomnienie wiosenne, buczek śliczny 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Za miłe sercu
odwiedziny serdeczne dzięki
Dzisiaj nie mogłam dospać więc zanim wpadnę w wir przedświątecznych poczynań przygotowałam parę wspominkowych zdjęć . Chronologii nie będzie ale taki mały przegląd z całego sezonu dla wstępujących świadomie bądź przypadkiem w moje progi .Fotograficznym tematem wiodącym u mnie - rośliny, gdyby ktoś trafił w poszukiwaniu innych poza ogrodowych to ich tutaj nie znajdzie.
LETNICH WSPOMNIEŃ CZAR...
rozchodników u mnie przybywa ale te nowe odmiany rosną jakoś wolniej niż te stare

westerplatte tym nowym clematisem nie nacieszyłam się w tym sezonie zakwitł i padł na uwiąd... jako jedyny z clematisów.Inne odmiany miały się wyjątkowo zdrowo . Na szczeście odbił i mam nadzieje,że przezimuje i jeszcze mnie ucieszy.

jackmanii z B. ten udał mi się najbardziej , pięknie długo i obficie kwitł w cieniu śliwki , drugi w pełnym słońcu był znacznie skromniejszy ale też kwitł całe lato . W poszukiwaniu Hagley`a miałam kilka Jackmanii .Było czym obdarować moje koleżanki a tego poszukiwanego jeszcze nie mam choć wiem gdzie kupię kwitnącego i pomyłki nie będzie

multi blue kwitł całe lato kilkakrotnie przesadzany w poszukiwaniu miejsca,był chorowity i nijaki..jeden pędzik z niego został i dosadziłam go między płytkami przy kratce gdzie miejsca było niewiele i sadziłam tylko jednoroczne i tam mu wyraźnie spasowało bo się w miarę rozrósł i ładnie kwitł.Mam nadzieję,że w przyszłym sezonie będzie jeszcze bardziej uroczy

i jeszcze Dr. Ruppell
bylinowy Justa , inne mam nadzieję jeszcze wspomnę

host różnych troszkę się uzbierało choć dzisiaj to już odmiany,które mam to pospoliciaki ale już od 3 lat nie odświeżam swojej kolekcji...wręcz przeciwnie kilkunastu się pozbyłam bo już mi się zrobiło nudno
ale tego malca lubię
za to trawy to moja nieprzemijająca miłość podsycana jeszcze widokami forumowych śliczności
choć nie wszystkie mogę sprowadzić do siebie ze względu na ograniczenia mojego areału działkowego. Na szczęście jest w czym wybierać i zaspokoić swoje skromne potrzeby.
Ten trzcinnik na początku sezonu niezbyt mi się podobał

ale latem cieszył coraz bardziej
wiosenna molinia

jeszcze clematis z różą się nawinął

na hostowisku też różne rośliny,żeby nie było nudno

Dzisiaj nie mogłam dospać więc zanim wpadnę w wir przedświątecznych poczynań przygotowałam parę wspominkowych zdjęć . Chronologii nie będzie ale taki mały przegląd z całego sezonu dla wstępujących świadomie bądź przypadkiem w moje progi .Fotograficznym tematem wiodącym u mnie - rośliny, gdyby ktoś trafił w poszukiwaniu innych poza ogrodowych to ich tutaj nie znajdzie.

LETNICH WSPOMNIEŃ CZAR...

rozchodników u mnie przybywa ale te nowe odmiany rosną jakoś wolniej niż te stare

westerplatte tym nowym clematisem nie nacieszyłam się w tym sezonie zakwitł i padł na uwiąd... jako jedyny z clematisów.Inne odmiany miały się wyjątkowo zdrowo . Na szczeście odbił i mam nadzieje,że przezimuje i jeszcze mnie ucieszy.

jackmanii z B. ten udał mi się najbardziej , pięknie długo i obficie kwitł w cieniu śliwki , drugi w pełnym słońcu był znacznie skromniejszy ale też kwitł całe lato . W poszukiwaniu Hagley`a miałam kilka Jackmanii .Było czym obdarować moje koleżanki a tego poszukiwanego jeszcze nie mam choć wiem gdzie kupię kwitnącego i pomyłki nie będzie

multi blue kwitł całe lato kilkakrotnie przesadzany w poszukiwaniu miejsca,był chorowity i nijaki..jeden pędzik z niego został i dosadziłam go między płytkami przy kratce gdzie miejsca było niewiele i sadziłam tylko jednoroczne i tam mu wyraźnie spasowało bo się w miarę rozrósł i ładnie kwitł.Mam nadzieję,że w przyszłym sezonie będzie jeszcze bardziej uroczy

i jeszcze Dr. Ruppell

bylinowy Justa , inne mam nadzieję jeszcze wspomnę

host różnych troszkę się uzbierało choć dzisiaj to już odmiany,które mam to pospoliciaki ale już od 3 lat nie odświeżam swojej kolekcji...wręcz przeciwnie kilkunastu się pozbyłam bo już mi się zrobiło nudno
ale tego malca lubię

za to trawy to moja nieprzemijająca miłość podsycana jeszcze widokami forumowych śliczności

Ten trzcinnik na początku sezonu niezbyt mi się podobał

ale latem cieszył coraz bardziej

wiosenna molinia

jeszcze clematis z różą się nawinął

na hostowisku też różne rośliny,żeby nie było nudno

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale kolorowo i słonecznie Maryniu u ciebie,pięknie 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Uwiądem nie martw się na zapas-jest szansa, że powojnik odbije. Może nie w tym, ale w następnym roku- uważaj przy pieleniu
Roślin i ogrodu najbardziej mi brak, choć pierwiosnki kwitły nawet pod śniegiem. Teraz śnieg stopniał i znów je widzę

Roślin i ogrodu najbardziej mi brak, choć pierwiosnki kwitły nawet pod śniegiem. Teraz śnieg stopniał i znów je widzę

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Piękne zestawienia różowej róży i fioletowego powojnika, często ogladam zdjecia Twojego ogrodu więc nie znikaj na dłużej bo brak Ciebie na forum 

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Maryniu przy takim szaro-burym dniu wspomnienia rozświetlają moje zmysły 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Maryno śliczny masz ogród a rośliny takie okazałe
Powojniki cudne DR,Ruppell

Powojniki cudne DR,Ruppell

- marpa
Dziewczyny dziękuję serdecznie za sympatyczne odwiedziny ! 
Choć czas przedświąteczny i zajęcia nie ogrodowe mają priorytet...balansując pomiędzy porządkami , stroikami
,światełkami,
pogonią za prezentami i świątecznym menu może zechcecie się chwilę zatrzymać i odstresować wspominając ze mną letnie widoczki .. Bo opisu przedświątecznych moich poczynań Wam oszczędzę co nie znaczy ,że jestem od nich wolna 
Skoro już zaczęłam te wspominki to wypada brnąć dalej...
może lilie...choć nie mam ich wiele to lubię ich troszkę mieć , nie za dużo nie za mało

i mini różyczki

Choć czas przedświąteczny i zajęcia nie ogrodowe mają priorytet...balansując pomiędzy porządkami , stroikami

Skoro już zaczęłam te wspominki to wypada brnąć dalej...
może lilie...choć nie mam ich wiele to lubię ich troszkę mieć , nie za dużo nie za mało

i mini różyczki

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Zdjęcia cudowne Maryniu - jak zawsze 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jak możesz pisać, że ogród nie jest trendy?
Każdy ogród jest trendy.
A twój szczególnie lubię za buszowatość, mnogośc roślin i w ogóle
Każdy ogród jest trendy.
A twój szczególnie lubię za buszowatość, mnogośc roślin i w ogóle

- ewamaj66
Lilie uwielbiam
Pewnie pisałam ze sto razy, że mam problemy z węchem-dzięki liliom (i niektórym różom
) mogę czuć zapach kwiatów. Czasem zazdroszczę innym, że takich wspaniałych doznań mają więcej
Najbardziej podobały mi się białe lilie w hostach
Może uda się zmałpować 

Najbardziej podobały mi się białe lilie w hostach

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mnie podobają się lilie z przetacznikiem ,w ogóle uwielbiam takie zbiorowe nasadzenia
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Maryniu białe lilie są the best
chociaż i innym niczego nie brakuje. Takie mieszane nasadzenia są wspaniałe, fajne to forum można dużo rzeczy zgapić 

- marpa
- ewamaj66
Jak pięknie gwiazda zaświeciła
Zdjęcia minionego sezonu poprawiły mi humor. Kopcuję róże i zdążyłam się napatrzeć na szarość i burość oraz krecie pałace
Mam nadzieję, że jutro skończę targanie kompostu.

Zdjęcia minionego sezonu poprawiły mi humor. Kopcuję róże i zdążyłam się napatrzeć na szarość i burość oraz krecie pałace