Alu nic nie szkodzi. Czasami coś można nie zauważyć. Konwalia ta kwiat ma biały,podobny do zwykłej. Jedynie liście są w paski w kolorze żóltym i nie rozrasta się tak jak zwykła.
Karolu dziękuję za miłe słowa. Nie jest to jeszcze ogród moich marzen. Wiem,że wymaga przemian.
Kiedyś mężuś mi powiedział,że kwiaty mam piękne,ale ogród do rewolucji. Jeśli będzie zdrowie i czas to na wiosnę myśle pozbyć sie pewnych roślin i w ich miejscu zrobić skalniaki. Najlepiej dwa. Jeden na kwasoluby a drugi typowo wapienny. Czas pokaże czy marzenie sie spełni. Nie ukrywam,że mam parę roślin z górnej pólki,ale mam tez bardzo pospolite.
Marysiu w swoim ogrodzie gościło juz kilka stopowców z różnym efektem. W tej chwili mam tylko dwa.
Spotty Dotty, którego zdjęcie pokazywałam jeszcze mi nie kwitł. Jesienią zawiązał pąki. Nie wiem czy to dobrze czy żle. Jestem ciekawa czy zakwitnie. Drugi choć wiekowo jest starszy też mi nie kwitł. Tego roku przesadziłam go w bardziej cieniste miejsce i troszkę ruszył. Mają wadę,że wolno rosną.Dodam tylko,że jeden ma trzy lata ,drugi dwulatek.

Znalazłam zdjęcie tulipana o pstrokatych liściach.
Do wieczora. Jestem po nocnej zmianie i idę lulać.