Ogród Gosi 12
Re: Ogród Gosi 12
To postaram się nie zapomnieć, żeby wiosną się przypomnieć
.

- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Znów żałuję, że tak mało cebul dosadziłam. Zamierzam się poprawić jesienią 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ach, te pierwsze tulipany, limonkowe, to cudo po prostu. Że też ja takich nie mam u siebie.
Czytam, co Monika pisze o swoim M. Mam to samo co ona. Nie pozwala niczego wyciąć ani wyrzucić, a gdy znajdzie na kompoście jakieś wywalone przeze mnie ośliny, od razu zabiera i wsadza... na swojej prywatnej rabacie. W ten sposób powstała u mnie Rabata Roślin Niechcianych. Nawet jestem ciekawa, co z niej wyjdzie
Żeby tylko jeszcze sam pielić zechciał 
Czytam, co Monika pisze o swoim M. Mam to samo co ona. Nie pozwala niczego wyciąć ani wyrzucić, a gdy znajdzie na kompoście jakieś wywalone przeze mnie ośliny, od razu zabiera i wsadza... na swojej prywatnej rabacie. W ten sposób powstała u mnie Rabata Roślin Niechcianych. Nawet jestem ciekawa, co z niej wyjdzie

Wandziu- e tam nie pozwala.. Tzn- nie pozwala, ale ja się nie słucham. Wykopanie dużego drzewa albo krzewu by zauważył, ale drobne rzeczy- robię cichaczem
Mąz praktycznie się nie wtrąca do ogródka i mówi, że mogę sobie robić co chcę. Jedyny duży bunt to jak obwieściłam, że trzeba wyciąć brzozę, i jak posadziłam hibiskusa bo stwierdził, że mu się nie podoba. Z przesadzaniem się denerwuje- że jak ja planuję, skoro teraz muszę przenosić.
Bardzo jestem ciekawa Rabaty Roslin Niechcianych!

Mąz praktycznie się nie wtrąca do ogródka i mówi, że mogę sobie robić co chcę. Jedyny duży bunt to jak obwieściłam, że trzeba wyciąć brzozę, i jak posadziłam hibiskusa bo stwierdził, że mu się nie podoba. Z przesadzaniem się denerwuje- że jak ja planuję, skoro teraz muszę przenosić.
Bardzo jestem ciekawa Rabaty Roslin Niechcianych!
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu, przede wszystkim dzięki za kolorowe, wspominkowe zdjęcia z ogrodu. Obejrzałam też Twoje bombki i naprawdę nie masz się czego wstydzić, są bardzo ładne, a szczególnie ta różowo biała. Pokazuj kolejne 

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
To ja się mile uśmiechnę na wiosnęMargo2 pisze: Paulinko, niestety nie pamiętam, ale mogę się podzielić.

Psinka mądra, moje kotoje latają jak wariaty po kwiatach. Pamiętam jak Teoncjo był młody to zdemolował mi strasznie budleję, bo dużo bzyczków na niej siedziało. Na szczęście troszkę z tego wyrósł, nie mniej wrzosowisko to ich ukochany leżak

Piękna ta żółta sasanka, pierwszy raz widze
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Coś ostatnio nie wyrabiam. Brakuje mi czasu na wszystko. Może w weekend trochę nadgonie zaległości na forum, ale nie wiem, bo przecież czas porządków. No i to u mnie bardzo intensywny czas spotkań.
Justyś, miło, że zajrzałaś. Wiosna jest cudowna. Uwielbiam te pierwsze kwiaty. Dają tyle radości. Warto czekać
Basiu, nie ma sprawy, tylko bardzo prosze przypomnij się wiosną, jeśli bym zapomniała.
Aga, działam, ale wszystko schodzi na pniu. Nawet nie zdążę zdjęc zrobić. Robię najczęściej te, które się najbardziej wszystkim podobają, czyli ślimaczki. Resztę wzorów chyba zostawię na przyszły rok.
Tulipany Tarda są super. Mam jeszcze pomarańczowe. Ale chyba są jeszcze różowe. Tych nie mam
Moniko, napisałaś, że kwitnie zimą, dlatego byłam zdziwiona. Zimowym wyglądem nie ma się co zajmować. I tak nie wychodzisz o tej porze do ogrodu. Ja za bardzo nie mam pola manewru jeśli chodzi o meble. Zresztą mój m. by tego nie przezył. Każdą zmianę w domu musi zaakceptować. Każda zmiana wymaga długotrwałych negocjacji. Nie wiem z czego to wynika, ale on jest nietypowym facetem. Nie jest mu obojętny wygląd ani ogrodu, ani domu. Czasem zazdroszczę takich niewtrącających się m. Ile ja bym wtedy zdziałała.
Asia, obie będziemy się starały
Ewa, żałuj. Ty masz teren do sadzenia. A wiosną to jest najwspanialszy widok za oknem
Wandziu, mój m. to by 3/4 roslin z naszego ogrodu wyrzucił, ale to dotyczy tylko bylin i róż. Inne krzewy są bronione do krwi ostatniej.
Jestem bardzo ciekawa jak ta rabata roslin niechcianych bedzie się prezentowała w sezonie. Musisz ją koniecznie odfocić.
Iwonko, na razie produkuję te własnie bombki na okrągło, bo wszystkim one się podobają. Moja rodzina złozyła na nie zapotrzebowanie. Na zdjęciu tego nie widać, ale moim bombkom jeszcze sporo brakuje. Nie umiem tak precyzyjnie je wykończyc.Ale może z czasem nauczę się dokładnej pracy.
Paulinko, nie myśl, że moje zwierzę zupełnie niczego nie niszczy. Owszem czasem coś kopie, ale jakoś tak, że jest to z tyłu rabaty, prawie niewidoczne. Nie lubi leżenia na roslinach. Raczej wybiera gołą ziemię. Chyba dlatego, że jest chłodniejsza.
Ta roślinka to nie sasanka. to miłek wiosenny
Cd maja

No i sławetny miłek

Justyś, miło, że zajrzałaś. Wiosna jest cudowna. Uwielbiam te pierwsze kwiaty. Dają tyle radości. Warto czekać
Basiu, nie ma sprawy, tylko bardzo prosze przypomnij się wiosną, jeśli bym zapomniała.
Aga, działam, ale wszystko schodzi na pniu. Nawet nie zdążę zdjęc zrobić. Robię najczęściej te, które się najbardziej wszystkim podobają, czyli ślimaczki. Resztę wzorów chyba zostawię na przyszły rok.
Tulipany Tarda są super. Mam jeszcze pomarańczowe. Ale chyba są jeszcze różowe. Tych nie mam
Moniko, napisałaś, że kwitnie zimą, dlatego byłam zdziwiona. Zimowym wyglądem nie ma się co zajmować. I tak nie wychodzisz o tej porze do ogrodu. Ja za bardzo nie mam pola manewru jeśli chodzi o meble. Zresztą mój m. by tego nie przezył. Każdą zmianę w domu musi zaakceptować. Każda zmiana wymaga długotrwałych negocjacji. Nie wiem z czego to wynika, ale on jest nietypowym facetem. Nie jest mu obojętny wygląd ani ogrodu, ani domu. Czasem zazdroszczę takich niewtrącających się m. Ile ja bym wtedy zdziałała.

Asia, obie będziemy się starały

Ewa, żałuj. Ty masz teren do sadzenia. A wiosną to jest najwspanialszy widok za oknem
Wandziu, mój m. to by 3/4 roslin z naszego ogrodu wyrzucił, ale to dotyczy tylko bylin i róż. Inne krzewy są bronione do krwi ostatniej.

Iwonko, na razie produkuję te własnie bombki na okrągło, bo wszystkim one się podobają. Moja rodzina złozyła na nie zapotrzebowanie. Na zdjęciu tego nie widać, ale moim bombkom jeszcze sporo brakuje. Nie umiem tak precyzyjnie je wykończyc.Ale może z czasem nauczę się dokładnej pracy.
Paulinko, nie myśl, że moje zwierzę zupełnie niczego nie niszczy. Owszem czasem coś kopie, ale jakoś tak, że jest to z tyłu rabaty, prawie niewidoczne. Nie lubi leżenia na roslinach. Raczej wybiera gołą ziemię. Chyba dlatego, że jest chłodniejsza.
Ta roślinka to nie sasanka. to miłek wiosenny
Cd maja

No i sławetny miłek

Gosiu! Ależ masz uroczo obrośnięty murek..bardzo mi się podobają takie z nutką tajemniczości, lekki meszek.. U Ciebie dodatkowo chyba rozchodniki miniaturowe tam są..? Urokliwy kącik.
Twój Mąż jest ambitny i wie co lubi, a że uczestniczy w życiu domu i ogrodu- to jak widać plusy dodatnie i ujemne
Mi i Mężowi podobają się przeważnie te same rzeczy, a często jest tak, że ja coś bardzo chcę, Mężowi wszystko jedno- to mi ustępuje, skoro ja się mogę cieszyć a dla Niego to nie ma znaczenia. Czasem robię tak, że podoba mi się kilka rzeczy-więc jako dobra żona daję Mężowi wybór- on sobie zdecyduje co woli- a cokolwiek nie wybierze to dla mnie dobrze, bo wstępna selekcja była moja
Tym sposobem urządzamy większość domu
Miłek mnie zaintrygował..
Twój Mąż jest ambitny i wie co lubi, a że uczestniczy w życiu domu i ogrodu- to jak widać plusy dodatnie i ujemne

Mi i Mężowi podobają się przeważnie te same rzeczy, a często jest tak, że ja coś bardzo chcę, Mężowi wszystko jedno- to mi ustępuje, skoro ja się mogę cieszyć a dla Niego to nie ma znaczenia. Czasem robię tak, że podoba mi się kilka rzeczy-więc jako dobra żona daję Mężowi wybór- on sobie zdecyduje co woli- a cokolwiek nie wybierze to dla mnie dobrze, bo wstępna selekcja była moja

Miłek mnie zaintrygował..
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
super ogląda się wiosnę,niby to początek sezonu,a już tyle kolorów 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Lubię tą soczystą majową zieleń,aż chce się żyć.Dobrze,ze zostały wspomnienia na zdjęciach,bo patrzą na ponure widoki za oknem trudno uwierzyc,że jeszcze niedawno było tak kolorowo.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Jak u ciebie ładnie te sasanki rosną. Moje to mizerota.
To ostatnie to gęsiówka?
To ostatnie to gęsiówka?
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gosiu śliczne cieplutkie widoczki, aż miło popatrzeć na cudne kolorowe kwiaty....szczególnie rozczulił mnie widok maleńkich fiołeczków....aż poczułam ich słodki zapach 

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Majowe widoki zawsze mnie napełniają nadzieją że okres który nadchodzi będzie najpiękniejszym okresem w roku i do tego ta śliczna mała pachnąca drobnica to jest właśnie to

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Małgosiu, co to za roślinka z błyszczącymi listkami jak u ostrokrzewu? Może ostrokrzew?
Zimuje bez problemu? Jest zimozielony? Wygląda cudnie!

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Teraz dobrze widać, że to nie sasanka
Marzy mi się taki miły miłek