Moja działka - Katarzynka
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Kasiu! Gar obsadzony roślinami - cudo (proporcje, symetria, rozplanowanie)! Rośliny w koszach też bardzo piękne i jeszcze piesuś tak wdzięcznie pozuje. Moja koteczka w nieustannym ruchu więc o takim portrecie mogę na razie tylko pomarzyć (chyba że śpi).
Bardzo smakowicie u Ciebie - warzywa jak malowane. U mnie tylko dynie i cukinie.
Masz jeżówkę purpurową w białej odmianie?! Od dawna na nią poluję. Czy udałoby Ci się zebrać nasionka? Mam same różowe więc chciałbym i taką, bo bardzo ładna.
Śliczne zdjęcia porobiłaś, aż miło patrzeć.
Bardzo smakowicie u Ciebie - warzywa jak malowane. U mnie tylko dynie i cukinie.
Masz jeżówkę purpurową w białej odmianie?! Od dawna na nią poluję. Czy udałoby Ci się zebrać nasionka? Mam same różowe więc chciałbym i taką, bo bardzo ładna.
Śliczne zdjęcia porobiłaś, aż miło patrzeć.
-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiolu w tym roku mam urodzaj pomidorów, wogle warzywniak pomimo zachwaszczenia poradził sobie i odwdzięczył się plonami.
Joluś dam znać bliżej tej daty ok? Ja wymizuję Bertka a Bertek Mruka ;)
Bogumiłko miło mi gościć Ciebie , wcześniej w garnku rosła pelargonia, teraz jest to raczej juz kompozycja na stałe. Mam jeszcze w piwnicy czajnik do pary, ale czeka na swój dzień ;)
Jacku dziękuję za tyle pochwał aranżacji garnka
Odnośnie jeżówki to chętnie zbiorę nasionka dla Ciebie tylko chyba jeszcze czas, podpowiedz mi kiedy mam to zrobić.
Takie inne detale ogrodowe, zwierzaczki wyrzeźbione w kamieniu pińczowskim :

Pozdrawiam wszystkich serdecznie życząc miłego i owocnego wypoczynku ;:12
Joluś dam znać bliżej tej daty ok? Ja wymizuję Bertka a Bertek Mruka ;)
Bogumiłko miło mi gościć Ciebie , wcześniej w garnku rosła pelargonia, teraz jest to raczej juz kompozycja na stałe. Mam jeszcze w piwnicy czajnik do pary, ale czeka na swój dzień ;)
Jacku dziękuję za tyle pochwał aranżacji garnka

Takie inne detale ogrodowe, zwierzaczki wyrzeźbione w kamieniu pińczowskim :

Pozdrawiam wszystkich serdecznie życząc miłego i owocnego wypoczynku ;:12
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jakie śliczne te zwierzątka
Dziesięć razy ładniejsze niż jakieś plastikowe czy głupkowate krasnale.
Nasiona jeżówki zbieramy, gdy już są dojrzałe, czyli bądą główki zaschnięte i łatwo je będzie wyłuskać. Bardzo się cieszę za chęć zebrania ich dla mnie
No i czekamy na kolejną aranżację z czajnikiem. W moim starym ogródku coś takiego jest. I nawet nie trzeba było robić dziurki od spodu, bo nadmiar wody łatwo wylać dzióbkiem

Nasiona jeżówki zbieramy, gdy już są dojrzałe, czyli bądą główki zaschnięte i łatwo je będzie wyłuskać. Bardzo się cieszę za chęć zebrania ich dla mnie

No i czekamy na kolejną aranżację z czajnikiem. W moim starym ogródku coś takiego jest. I nawet nie trzeba było robić dziurki od spodu, bo nadmiar wody łatwo wylać dzióbkiem

Kasiu z przyjemnością wędrowałam po Twoim ogrodzie
Wszystko mi się podoba - rośliny masz super, pięknie rozplanowane, fajne pomysły, zwierzaczki kamienne extra, wilczurek oczywiście też fajowy. No i jakie plony!!! Chyba widziałam u Ciebie aronię. Ja u siebie zebrałam 5 kg owoców i zrobiłam soki i nalewkę
A ty co z niej robisz?

-
- 500p
Jadziu oj tak w tym roku u mnie urodzaj pomidorków i ogóreczków. Ciesze sie , że moja sałatka przypadła Tobie do gustu 
Pierwszy raz przerabiam pomidorki i głównie je jemy na surowo a z reszty robię sok.
Witam Cię Jolu właścicielko pięknego miejsca na ziemi
będąc w Waszym ogrodzie nie mogłam wyjść z podziwu ile ludzkie dłonie są w stanie natargać kamieni.
Jak sama widzisz u mnie dopiero początki, ciekawe kiedy dorównam do Waszej oazy spokoju i harmonii.
Pozdrawiam mocno.
Gabi dzięki za uznanie
aż chce się życ po takich słowach 
Jacku to nie jest problem ze zbiorem tych nasionek, moge jeszcze zebrac jak chcesz gailardię ościstą bo widzę że juz jest sporo zaschnietych.
Czajnik nadal w piwnicy
Jolu i Jacku witam serdecznie
Aronia jest posadzona tej wiosny i już zaskoczyła takim plonem
jak na razie zjadana jest prosto z krzaczka 

Pierwszy raz przerabiam pomidorki i głównie je jemy na surowo a z reszty robię sok.
Witam Cię Jolu właścicielko pięknego miejsca na ziemi

Jak sama widzisz u mnie dopiero początki, ciekawe kiedy dorównam do Waszej oazy spokoju i harmonii.
Pozdrawiam mocno.
Gabi dzięki za uznanie

Jacku to nie jest problem ze zbiorem tych nasionek, moge jeszcze zebrac jak chcesz gailardię ościstą bo widzę że juz jest sporo zaschnietych.
Czajnik nadal w piwnicy

Jolu i Jacku witam serdecznie

Aronia jest posadzona tej wiosny i już zaskoczyła takim plonem

- TAJGA 2008
- 1000p
- Od: 5 sie 2008, o 09:44
-
- 500p
Witaj Miriam
Myślałam że tak cichaczem przemkniesz po mojej działce , niemniej jednak dziękuję za pozostawiony ślad.
Minął rok od ostatniego wpisu w moim wątku, sama z ciekawością obejżałam jak to było rok temu.
Jest kilka zmian na działce, niektóre lepsze niektóre gorsze.
Mam z tego okresu bardzo mało zdjęć , ale te które cyknęłam pokażę.
Niektórych roślin już nie mam jak np. tygrysówki i eukomisa, których nie wykopałam jesienią.
Pamietacie wiąza???

Dziś wygląda tak :

Może ktoś wie co mu jest?
Myślałam że tak cichaczem przemkniesz po mojej działce , niemniej jednak dziękuję za pozostawiony ślad.
Minął rok od ostatniego wpisu w moim wątku, sama z ciekawością obejżałam jak to było rok temu.
Jest kilka zmian na działce, niektóre lepsze niektóre gorsze.
Mam z tego okresu bardzo mało zdjęć , ale te które cyknęłam pokażę.
Niektórych roślin już nie mam jak np. tygrysówki i eukomisa, których nie wykopałam jesienią.
Pamietacie wiąza???

Dziś wygląda tak :

Może ktoś wie co mu jest?