Moja działka - Katarzynka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu podoba mi się ten gar z roślinkami i koszyczek z pomidorkami,mniam,mniam ;:8 ;:8 a i piesio też.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Kasiu! Gar obsadzony roślinami - cudo (proporcje, symetria, rozplanowanie)! Rośliny w koszach też bardzo piękne i jeszcze piesuś tak wdzięcznie pozuje. Moja koteczka w nieustannym ruchu więc o takim portrecie mogę na razie tylko pomarzyć (chyba że śpi).
Bardzo smakowicie u Ciebie - warzywa jak malowane. U mnie tylko dynie i cukinie.
Masz jeżówkę purpurową w białej odmianie?! Od dawna na nią poluję. Czy udałoby Ci się zebrać nasionka? Mam same różowe więc chciałbym i taką, bo bardzo ładna.
Śliczne zdjęcia porobiłaś, aż miło patrzeć.
Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiolu w tym roku mam urodzaj pomidorów, wogle warzywniak pomimo zachwaszczenia poradził sobie i odwdzięczył się plonami.
Joluś dam znać bliżej tej daty ok? Ja wymizuję Bertka a Bertek Mruka ;)
Bogumiłko miło mi gościć Ciebie , wcześniej w garnku rosła pelargonia, teraz jest to raczej juz kompozycja na stałe. Mam jeszcze w piwnicy czajnik do pary, ale czeka na swój dzień ;)
Jacku dziękuję za tyle pochwał aranżacji garnka :oops: Odnośnie jeżówki to chętnie zbiorę nasionka dla Ciebie tylko chyba jeszcze czas, podpowiedz mi kiedy mam to zrobić.

Takie inne detale ogrodowe, zwierzaczki wyrzeźbione w kamieniu pińczowskim :
Obrazek Obrazek

Pozdrawiam wszystkich serdecznie życząc miłego i owocnego wypoczynku ;:12
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witam Cię Kasiuniu :lol:
Ale pięknie zakupy zrobiłaś i jak fajnie wyglądają roślinki w tym garze , i koszu super Obrazek Ale Ci pomidorki obrodziły ,może masz jakiś fajny przepis na sałatkę ,bo Twoja ogórkowa robi w śród moich znajomych furorę.Zwierzaczki
ozdobniki bardzo fajne Obrazek
Życzę miłego dnia Obrazek
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam.
Ależ piękne miejsce...jaki staw...jakie widoki...A jakie plony...

Pozdrowienia; Jola i Adam.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Mówcie co chcecie, ale ten garnek jest cacy, tak jak i reszta ! ;:79
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakie śliczne te zwierzątka :!: Dziesięć razy ładniejsze niż jakieś plastikowe czy głupkowate krasnale.
Nasiona jeżówki zbieramy, gdy już są dojrzałe, czyli bądą główki zaschnięte i łatwo je będzie wyłuskać. Bardzo się cieszę za chęć zebrania ich dla mnie :)
No i czekamy na kolejną aranżację z czajnikiem. W moim starym ogródku coś takiego jest. I nawet nie trzeba było robić dziurki od spodu, bo nadmiar wody łatwo wylać dzióbkiem :lol:
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Kasiu z przyjemnością wędrowałam po Twoim ogrodzie :lol: Wszystko mi się podoba - rośliny masz super, pięknie rozplanowane, fajne pomysły, zwierzaczki kamienne extra, wilczurek oczywiście też fajowy. No i jakie plony!!! Chyba widziałam u Ciebie aronię. Ja u siebie zebrałam 5 kg owoców i zrobiłam soki i nalewkę :D A ty co z niej robisz?
Katarzynka
500p
500p

Post »

Jadziu oj tak w tym roku u mnie urodzaj pomidorków i ogóreczków. Ciesze sie , że moja sałatka przypadła Tobie do gustu :)
Pierwszy raz przerabiam pomidorki i głównie je jemy na surowo a z reszty robię sok.

Witam Cię Jolu właścicielko pięknego miejsca na ziemi :) będąc w Waszym ogrodzie nie mogłam wyjść z podziwu ile ludzkie dłonie są w stanie natargać kamieni.
Jak sama widzisz u mnie dopiero początki, ciekawe kiedy dorównam do Waszej oazy spokoju i harmonii.
Pozdrawiam mocno.

Gabi dzięki za uznanie :) aż chce się życ po takich słowach :)

Jacku to nie jest problem ze zbiorem tych nasionek, moge jeszcze zebrac jak chcesz gailardię ościstą bo widzę że juz jest sporo zaschnietych.
Czajnik nadal w piwnicy :oops:

Jolu i Jacku witam serdecznie :)
Aronia jest posadzona tej wiosny i już zaskoczyła takim plonem :) jak na razie zjadana jest prosto z krzaczka :)
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p
Od: 5 sie 2008, o 09:44

Post »

Witaj Katarzynko.
Z wielką przyjemnością pospacerowałam do Twoich włościach. Dużo już zrobiłaś, masz piękne i zadbane kwiaty.
Pomysłowo wykorzystujesz naczynia do obsadzania roslinami, chyba skopiuję coś do swojego ogrodu, jeżeli pozwolisz oczywiście.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To bardzo się cieszę z tej jeżówki białej. A za gailardię dziękuję, bo u mnie rozsiewa się jak szalone. Rośnie juz nawet w trawie. Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia!
Jacek
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

No i posiedziałam dziś u Ciebie troszkę ... teraz śnić mi się będzie po nocach twój uroczy teren..
Wrócę niebawem - bo mam jeszcze troszkę zaległości :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Katarzynka
500p
500p

Post »

Witaj Miriam
Myślałam że tak cichaczem przemkniesz po mojej działce , niemniej jednak dziękuję za pozostawiony ślad.

Minął rok od ostatniego wpisu w moim wątku, sama z ciekawością obejżałam jak to było rok temu.
Jest kilka zmian na działce, niektóre lepsze niektóre gorsze.
Mam z tego okresu bardzo mało zdjęć , ale te które cyknęłam pokażę.
Niektórych roślin już nie mam jak np. tygrysówki i eukomisa, których nie wykopałam jesienią.

Pamietacie wiąza???

Obrazek

Dziś wygląda tak :

Obrazek Obrazek

Może ktoś wie co mu jest?
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Witaj Kasiu po tej długiej nieobecności :) Wiąz wygląda podobnie jak mój i tak to już trwało 3 lata, żadnej rady i efektu z oprysków, w sobotę zapadł na niego wyrok .... oby Twój udało się uratować :)
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

No i wróciłam - bo naprawdę podoba mi się u ciebie .. a po ciężkim dniu potrzebuję odpoczynku :)

Mam takiego wiąza jak Twój ....

jeszcze jest zielony ...
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”