Jestem
Nie odzywałam się chwilkę, ale nie bardzo było o czym pisać bo ogrodowo nic. W domu natomiast praca wre. Urobiłam się po pachy, wyszorowałam wszystko, włącznie z posprzątaniem półek w garderobie. Następne takie układanie od podstaw za rok
Pod wpływem czytania wątków na FO, wstąpiła we mnie niewytłumaczalna chęć...gotowania i pieczenia
Sama, osobiście zrobiłam ciasto piernikowe wg. starego przepisu, na miodzie, maśle i itp. leżakujące potem w lodówce. Nawet nastolatka udało mi się wciągnąć w pieczenie i późniejszą produkcję

Tadaaam:
Mikołaj po siłowni. Taki "artysta" miał pomysł
Choinka w tym roku ma tylko 170cm.
Postanowiłam jednak tym razem nie stawiamy kolosa pod sufit, tylko kupiliśmy
Świerk serbski 'Omorika', który był wykopany w sobotę ze szkółki z gleby i korzeń ma w balocie, co znaczy, że raczej po posadzeniu do ogrodu powinien się ładnie przyjąć.
Choinka według mojego syna trąci nudą na odległość, ale jakoś innego pomysłu w tym roku brak

Nawet lampki się zepsuły i został mi jeden kpl., który ani kolorem ani ilością szału nie robi.
Ale co tam. Najważniejsze, że drzewko jest i na dodatek z pożytkiem dla ogrodu
Ozdoby na choince między innymi mam od Dany
Dostałam od Aguni cudny stroik szyszkowy i ptaszka, które stanowią szaleństwo kolorystyczne w moich białych ozdobach

Sami zobaczcie jak się pięknie wkomponowały między innymi w dzwonki od Dany
Przed domem za wiele nie zdziałam z braku czasu, ale tak z grubsza akcent świąteczny jest
Kochani, podsumowując, mogę powiedzieć, że Święta w moim domu prawie przygotowane
A na koniec jeszcze nasze wypieki. To bardzo fajne móc coś porobić razem z dzieckiem, nawet jak ma ono już kilkanaście lat
Życzenia świąteczne, zgodnie z zasadami FO złożę Wam tutaj
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4&start=70