Mój fijoł 13-czas wspomnień

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój fijoł 13-czas wspomnień

Post »

Nadrobiłam zaległości, piękne wspomnienia ;:333
I znów znikam :wit
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ewuniu, ja także dzięki FO zaczęłam robić zdjęcia, dzięki temu widać jak ogród się zmienia ( w moim przypadku, jak powstaje :D ), ja jeszcze ogólnego zarysu nie pokazuję po ciągle coś zmieniam i rabaty są w nieustającej przebudowie...
Jak wracam do roku 2010 lub 2011 to widzę ogromne zmiany i to mnie bardzo cieszy, ale chyba w tym roku napracowałam się najwięcej a ile mnie jeszcze czeka pracy...bo plany są duże, żeby tylko zdrówko było.
Widziałam że masz szachownice i ja się na nie pokusiłam w tym roku, już nie mogę się doczekać wiosny...

Sasanki ;:167
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ja też porządkując archiwum zauważyłam rośliny o których zapomniałam że je mam lub wydawało mi się,że nie kwitły :) . Dobrze jest móc kliknięciem wracać do przeszłości ...A Ty masz sporo ładnych zdjęć Ewciu a tak niechętnie je pokazywałaś w sezonie ;:63
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Trawy, sasanki, werbena - urocze! Jakże mocno pragnę koloru na ogrodzie... teraz jest bardzo szaro, chociaż jak na grudzień, również bardzo ciepło... jak tak dalej pójdzie, krzewy zaczną pąki puszczać. Od kilku tygodni w najlepsze kwitnie mi ciemiernik :)
Miłego popołudnia!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ania, miałam też jedną sasankę taką wyrywną. Nie zdążyłam zrobić zdjęcia, bo było za ciemno, żeby biegać po ogrodzie z aparatem :(
Marta, przez te parę lat posadziłam trochę roślin, ale to nic w porównaniu z ogrodami prawdziwych kolekcjonerów. Na razie kolekcjonuję głównie doświadczenia :D
Jola, za rzadko się pokazujesz :D
Gosia, dokumentacja jest bardzo ważna, bo pozwala uwierzyć, że zmiany NAPRAWDĘ następują :D W moim ogrodzie na pewno jakieś nastąpią.
Maryniu, wcale nie niechętnie-czasu mi brakowało :roll: W dodatku w sierpniu miałam problemy ze sprzętem i bardzo mało zdjęć zrobiłam:( Za to klikanie w wiosenne (no przecież wcale nie było na nic czasu :evil:) obrazki ogromnie mnie cieszy.
Aga, wpadłam teraz na chwilę, póki dziecko wyszło. Popołudnia mijają za szybko :D

Myślałam, że w maju mało zdjęć zrobiłam :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sasanki są super. Jesienią podjęłam dzieło wyeksmitowania ich ze skalniaka. Na początek siewki zmieniły miejsce. Te starsze trochę strach ruszać by nie stracić. Widzę, że i Ty masz ich mnóstwo.
Niestety dni są zdecydowanie za krótkie. Dzisiaj miałam wolne i przez 3 godziny "walczyłam" na działce :heja
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ewuś też tak czasami myślę, ale jak otwieram folder a tam 300 zdjęć z jednego miesiąca to się zastanawiam kiedy ja to nacykałam ;:oj
A ja nie mam ani sasanek ;:215 ani zawilców ;:145 ach nie, mam jednego maleńkiego białego zawilca i liczę się się w końcu rozrośnie :uszy ale takich dwukolorowych szafirków nie mam ;:185
A co to za krzew przed gospodarczym :? czyżby krzewuszka :? ale to chyba za wcześnie na nią :?:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Iza, moje się rozrastają i rozsiewają :D Takie zwykłe, ale lubię :D
Majka, to cała historia :D M kupił krzewy i drzewka wiele lat temu, w tym dwa migdałki-trójklapowy i ten właśnie. Oczywiście sprzeczałam się z nim, że to nie może być migdałek, ale on się upierał, że tak, bo kupił dwa. Na forum próbowaliśmy rozpoznać, co to i się nie udało. Krzaczek wytwarza drobne, nieliczne czerwone owoce, kwitnie wiosną przed rozwojem liści i czasem choruje na moniliozę-typowy migdałek, prawda? :D

Nadal maj.
Obrazek

Przetacznk armeński.
Obrazek

Cieszynianka i wilczomlecz.
Obrazek

Pucucu.
Obrazek

;:167
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

"Koperkowej" zazdraszczam, bo wciąż mam tylko w planach. Wszelkie błękity lubię i posiadam w sporych ilościach. Jednak z tej pary żółto-zielonej nie mam nic. A przecież ładne oba.
Moje sasanki też z tych zwykłych.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś a nie będzie to jakaś ozdobna forma wiśni, przecież one chorują na moniliozę ?
Wiśnia kosmata http://www.drzewa.com.pl/pl/2842-wisnia-kosmata.html
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewa, tak sobie myślę, że dobrze mieć przerwę w sezonie ogrodowym..mamy przynajmniej czas oglądać te setki zdjęć robionych codziennie w ogrodzie od wiosny do jesieni :D Zwykle nie ma tyle czasu żeby zdążyć zachwycić się każdym nowym kwiatem, urokiem kompozycji, światłem...zima jest stworzona dla ogrodników żeby zadumać się nad pięknem ogrodów ;:170
Oby tylko nie wpadać w zbyt długą zadumę... :wink:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pozachwycać się i owszem ale i dostrzec gdzieś puste miejscówki idealne na nowe chciejstwa ;:306 bo właśnie w takim spokojnym przeglądaniu zdjęć zauważa się je najprędzej :wink:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Ewciu Ty też przecież masz sporą kolekcję pięknych kwiatuszków,nie zamartwiaj się że mało bo wszystko możesz nadrobić,już masz cel,zbierasz piwonie i za niedługo będziesz potentatem piwoniowym,a przecież to najpiękniejsze kwiaty,powodzenia :wit ;:333
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08

Post »

Sasanki są super. ;:333 Kwitną bardzo obficie, oby w nadchodzącym roku też tak zakwitły. :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuniu na sasanki wprost nie mogę się napatrzeć....to moje ukochane wiosenne kwiaty.... zawsze bardzo na nie czekam....mam różne kolorki, ale marzę o pierzastych, mam tylko różową.... Sporo wysiałam, może jakiś pierzaczek się trafi??? :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”