Ogródek Robaczka cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 11

Post »

Shirall pisze:350 cebul?!! raaaaaaannnnnyyyyy....... :shock: :shock:
ale będzie widowisko na wiosnę ;:oj
:wit
Oj to prawda,,,prawda,,będziemy miały co ogladać.
Ja to mały pikuś,bo tylkoz 100 dosadziłam. ;:7
Piękne Kasiu Twojewspomnienia letnie ;:215
Powojniki śliczne,,jeszcze tych pełnych muszę sobie dokupić,bo ich nie mam :)
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

No to zaszalałaś z tymi cebulami :shock: A nie zmoczyło Cię wtedy? Ciemierniki na giełdzie rzeczywiście drogie... Ja chyba kupiłabym choć jednego i moim zwyczajem dzieliła z czasem, ale tym sposobem efektu nie mam od razu :wink: Widziałaś może moje kwiatuchy na giełdzie? Ciekawa jestem twoich ozdób świątecznych ;:108 Jak zwykle będziesz miała najpiękniej w okolicy ;:333

Ja też czekam aż moja Hakuro padnie ;:223 Znudziła mi się... Oddałabym ją komuś, ale korzenie pewnie ma do Australii i nie wiem czy dam radę ją wykopać :wink:
Glicynia ;:167 ;:167 ;:167
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiek załapałam się na śliczną i cieplutką wiosną, wygrzałam się w ;:3 i prześlę Ci choć ;:cm na te niedawne urodziny :oops: przez tak rzadką bytność na forum tak dużo spraw mi umyka ;:131

Ty to jesteś 350 cebul nasadzić ;:oj ale będzie podziwiania :shock:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Lulka, widziałam relację i Twoje szaleństwo w królestwie św. Mikołaja ;:138
Glicynia jest cudaśna, jak masz miejsce na to ekspansywne pnącze to sadź koniecznie ;:333
Za duży, kwitnący okaz trzeba dać sporo, ja płaciłam w zeszłym roku 80 euro za spory egzemplarz.
Dzięki za odwiedziny ;:196
Asiu, pogoda była dobra na sadzenie, ale mżyło cały dzień, więc sadziłam w deszczu. Spox - grunt, że się uwinęłam :lol:
Na giełdzie zamykają jeden z boxów i stąd ten deal, wyprzedają wszystko. Zapytałam o cenę i okazało się, że jest wyjątkowa korzystna, więc nie wahałam się ani chwili. Sama zobacz jakie fajne, mają drewniane zdobienia.
Na zdjęciu widać jakie są ogromne:

ObrazekObrazek

Ewa, sama jestem zdziwiona, że udało się posadzić wszystkie ;:oj Trochę po łebkach i płytko, ale mam nadzieję, że wzejdą bez problemów. Posadziłam fioletowe papuzie 'Curly Sue' (60szt.), białe 'Mondial' (50 szt.), liliokształtne 'Elegant Lady' (50 szt.), miniaturowe 'Fur Elise' (50 szt.), botaniczne 'Ancilla' (50szt.) i 'Oddalisque' (100 szt.) oaz czosnki olbrzymie Giganteum (20 szt.). Zachęcona prognozą długoterminową licytuję jeszcze kilka odmian ;:209
Nie wiem czy przeżycia wiosenne będą słownikowe, ale oczywiście zapraszam! Będę się dzielić wrażeniami i moją wiosną ;:196
Agnieszko, bardzo dziękuję! Takich serdeczności nigdy za wiele, bardzo lubię Twoje odwiedziny i Twoje słowa to miód na serducho ;:170 Dziękuję ;:180
Doris, glicynia potrzebuje dużo miejsca. Jak puścisz na ścianę to musisz się liczyć z tym, że pogniecie rynny ;:oj
Marta, cebule rozrzucone po całym ogrodzie, więc efekt pewnie nie będzie oszałamiający, ale ma być kolorowo :uszy
Aniu, dosadzam cebule co roku, najbardziej podobają mi się w dużych skupiskach..niestety ogród nie jest z gumy, więc będę stare cebule wymieniać systematycznie na nowe. Na wykopywanie nie mam czasu i szkoda zachodu, ale dokupywać kolejne mogę co roku, bo na wyprzedażach kosztują niewiele :uszy
Bozuniu, trochę mnie zmoczyło, naginałam w deszczu cały dzień ;:306 Ale udało się! Widziałam amarylisy - ceny od 15 do 20 zł, głównie czerwone i czerwono-białe odmiany. Ozdoby wciąż w fazie tworzenia, w weekend skończę to cyknę fotki. W tym roku sąsiad mnie zakasował na starcie bo świeci się u nich jak u Griswoldów ;:oj
Hakuro nie wykopię, ale zabezpieczenia taśmami usunę, może kolejnego huraganu nie przeżyją.. ;:224
Majeczko, nic się nie martw kochana, ja też mam zaległości u wszystkich :oops: Dziękuję za odwiedziny ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Piękne lampiony - gratuluję udanego zakupu ;:63 A zdjęcia wpędziły mnie w romantyczno-sentymentalny nastrój...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dokupiłam wcześniej 20 cebul ;:306 Aż głupio coś powiedzieć ;:306
O róże się na razie nie martwię, porządne mrozy zdarzają się raczej w styczniu i lutym, a do tej pory pewnie śnieg stopnieje i zdążę obsypać korzenie.
Zdjęcia ;:167
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu uwielbiam Twój ogród....każdy jego zakątek....ale w ławeczce z ptaszkami i jej okolicy jestem wprost zakochana i za każdym razem jak ją widzę, to rozpływam się z zachwytu ;:167
Latarenki przepiękne..... to moja kompletna,,korba,, udało Ci się kupić prawdziwe cudeńka ;:oj
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasia, latarnie boskie. Rewelacyjnie do Ciebie pasują.
Z takiej pogody to ja się jednak nie cieszę. Za ciepło jak na rośliny. No chyba, że tak bedzie już do wiosny.
Wiele roślin już zaczyna się budzić. szczególnie cebulowe. Jak przyjdzie mróz kwiatów może nie być wiosną
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

witaj Kasiu :wit
Aż wstyd się przyznać, ale po całym sezonie dopiero nadrobiłam zaległości forumowe. Tak trochę po macoszemu potraktowałam wszystkie znajome ogrody i wróciłam skoro zimnica za oknem..byle przetrwać do wiosny, a wiadomo- w grupie raźniej :D Jak zwykle najpierw poleciałam do twojego ogrodu, bo jakoś szczególnie przypadł mi do gustu. Jeszcze z rok temu upchnęłabym u ciebie trochę więcej cebulowców, ale po tym co zobaczyłam tej wiosny i po tym co zapowiada się w przyszłym sezonie, chylę czoła i nie mogę doczekać się efektów. ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Odnośnie ilości cebul i efektu jakiego można się spodziewać wiosną już chyba wszystko zostało napisane. Hm, tego po 50 szt., tamtego 20 szt. A ja ma tego po ... 5 szt., a tamtego po ... 5 szt. :;230 No, czad ;:306 Ale i tak jestem nimi wiosną zauroczona. Przynajmniej mogę popatrzeć, bo u Ciebie efekt będzie taki, że człowiek popatrzy, zachwyci się, zachłyśnie i padnie .

Latarnie cudne. A jak pięknie masz w domu !!!
Sposób na Hakuro przedni :;230

A które z Twoich róż zaczynają w kwitnąć w maju?
A propos lilaka, to u mnie jest cudnie niebieski, a Ty piszesz, że fioletowy? Hm, a wiesz, że chyba takiego zwykłego właśnie nie mam? Muszę się zastanowić, gdzie mogłabym go posadzić.

Dziękuję za życzenia zdrowia, już nam troszku lepiej ;:168

Aaa, jeszcze pytanko, czy te delikatne kwiatuszki na gałązce, to głóg? Chyba tak, prawda? Jeszcze głogu nie mam, ale miejsce już czeka. Kiedyśsobie sprawię, bo bardzo mi się podoba.
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Kasiu- kopara w dół.. Piękne latarnie- ależ miałaś oko, że je wypatrzyłaś! No po prostu cudo!!Owieczka ich pilnuje-i słusznie, bo łakomy kąsek :wink:

Posadziłaś.. ile cebul?!? ponad 300- ooooż kobieto.. to Ty się jeszcze możesz wyprostować..? Jeśli przemokłaś to gorąca kąpiel i chociaż aspirynka. Ja jak we wrześniu zmokłam na grzybobraniu- łącznie z przemokniętymi butami, to do tej pory zwalczam zapalenie zatok, a już przerabiałam antybiotyk.. Uważaj na siebie zapalona ogrodniczko ;:196
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu ja też chcę takie ;:oj ;:oj ;:oj Piękne te lampiony. Jaka cena giełdowa jeśli mogę podpytać na pw?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Kasiu ?. Twój majowy ogród jest piękny ;:180 .
Odsłona ogrodu wiosną przyszłego roku będzie dla nas miłą niespodzianką. :D
Gdzieś Ty posadziła te 300 cebul ?. mnie się wydaje, że na to trzeba dużo miejsca. ;:173
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No udały Ci się zakupy latarenki takie nastrojowe ;:215 Oj jestem pod wrażeniem tyle cebulek posadzić pracusiu ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Też bym się nie zastanawiała i kupiła takie latarenki.
Są przepiękne i takie stylowe, ciekawe czy w necie nie ma takich.
Ale pewno nie ma, bo bym znalazła..... :;230
Oj będzie pięknie wiosną u Ciebie a wieczorami to już jak w Narni. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”