Wiejski ogród cz.15
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiejski ogród cz.15
U mnie już wieje okropnie i deszcz pada.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,czytam że jest problem z miskantem ,to jest na pewno miskant olbrzymi,bambus ma inne liście,mam go dużo w swoim ogrodzie,a z jego patyczków można robić różne podpórki,ale nie wycina się go w jesieni,bo wtedy może przemarznąć tylko wiąże w chochoł ,ja nie związałam jeszcze mojego i ten straszny wiatr pewnie wszystkie jego liście rozniesie po ogrodzie ,wieje ogromnie aż boję się iść na górę spać,zwariowało na tym polu,choinę z róż pewnie też rozniesie,bo właśnie skończyłam przykrywanie
,pozdrawiam 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Joasiu, Lidziu Noc mimo wiatru minęła spokojnie a ja spałam jak zabita, rano zbudziło mnie niskie ciśnienie. W ogrodzie wszystko na swoim miejscu
Marysiu, Marto tak jestem skłonna zmienić nazwę mojego monstruum, ale nie powiem jest mi smutno, że nie mam bambusa
Pamiętam jak go dostałam z instrukcją tylko lej mu dużo wody, bo on lubi i jak lałam to rósł jak szalony
No cóż skoro miskanta już mam to szukam bambusa
Martuś ja wycięłam rok temu ale zima była łagodna, więc teraz tego nie zrobię i pouczę moją sąsiadkę, która dla dobra stosunków sąsiedzkich swojego wycina. Nigdy go nie wiązałam, bo liście to on ma tylko całkiem na górze, dlatego nie pasował mi na miskanta,który ma liście na całej wysokości
W ogrodzie wszystko na swoim miejscu, ale wieje dalej więc wszystko jeszcze może się zdarzyć

Marysiu, Marto tak jestem skłonna zmienić nazwę mojego monstruum, ale nie powiem jest mi smutno, że nie mam bambusa

Pamiętam jak go dostałam z instrukcją tylko lej mu dużo wody, bo on lubi i jak lałam to rósł jak szalony

Martuś ja wycięłam rok temu ale zima była łagodna, więc teraz tego nie zrobię i pouczę moją sąsiadkę, która dla dobra stosunków sąsiedzkich swojego wycina. Nigdy go nie wiązałam, bo liście to on ma tylko całkiem na górze, dlatego nie pasował mi na miskanta,który ma liście na całej wysokości

W ogrodzie wszystko na swoim miejscu, ale wieje dalej więc wszystko jeszcze może się zdarzyć

- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Przepiękne zachody
Miskant też wspaniały
Mówisz że potrzebuje dużo wody 

- Maska
- Kontakt:
Romciu niestety od dwóch dni chmury się przewalają. Wiesz już że to miał być bambus i kazali podlewać, no to podlewałam, a on wtedy rósł jak..... bambus 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu
Czytam że w ogrodzie wszystko na swoim miejscu - to dobrze cieszę się , oby tak dalej
Pozdrawiam cieplutko

Pozdrawiam cieplutko
- Maska
- Kontakt:
Tereniu po tej nocy może być inaczej, bo śnieżyca była silna. Podobno jeszcze do jutra do wieczora tak ma wiać.
Trzymajmy się, byle do wiosny
Trzymajmy się, byle do wiosny

Marysiu ja swojego miskanta -bambusa nie podlewałam a i tak rósł jak oszalały,jest to jedyna roślina której nikt nie ukradnie bo jego kopie się siekierą ale złodziej o tym nie wie 

- Maska
- Kontakt:
Mireczko ale ja podlewałam bambusa
. Mnie na szczęście kradzieże są obce, bo mam ogród przy domu i ogrodzony siatką, ale jak miałam działkę to było strasznie wkurzające, bo nawet działkowicze nie umieli poprosić tylko brali co chcieli.
Aluniu pozdrawiam serdecznie

Aluniu pozdrawiam serdecznie

- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Marysiu... U mnie wiało całą noc, prąd zanikał co chwilę i nawet spokojnie posiedzieć przy kompie się nie dało... Dzisiaj też wieje okropnie, ale donice stoją na swoim miejscu, to jest w miarę... Śniegu troszkę jest, ale jak będzie dodatnia temp. to pewnie stopnieje...
Buziaki zostawiam i spokojnego dnia Ci życzę...

Buziaki zostawiam i spokojnego dnia Ci życzę...

- Maska
- Kontakt:
Dorotko u nas powymieniali dość dużo słupów po koszmarze w 2010 roku i chyba jest lepiej, nawet ostatnio zauważyliśmy, że od K. kable zaczynają kłaść w ziemi. U nas idą przez pola to się nie da, ale słupy są solidne. Wieje, sypie i gdzieś nad chmurami przebłyskuje słonko, ale zimę mamy na całego. Miłego weekendu 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu u mnie pogoda podobna jak u Ciebie , ale dalej wieje
Pozdrawiam cieplutko

Pozdrawiam cieplutko

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Kable w ziemi bardziej mi odpowiadają przynajmniej ohydne słupy nie szpeca okolicy u mnie jednak jeszcze tradycyjnie i tak myślę może jakieś pnacze które nie wyrośnie za wysoko i nie omota kabli.
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Ja właśnie wróciłam z odśnieżania od rana robilam to z 5 razy i znowu tak wali śnieg że z mojej pracy nie będzie śladu. POZDRAWIAM
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy