Witajcie!
Basiu,
z tymi nasadzeniami to bym tak nie szalała

to było bardzo miłe co napisałaś, ale..czy ja wiem...dużo nasadzeń...w tym roku starałam się posadzić dużo, bo wiem, że rok za rokiem leci i sama widzę, że gdybym posadziła już w pierwszym roku jakieś drzewa czy krzewy, to teraz bym już miała wielkie drzewiska

mam przykład z takim świerkiem, który został zakupiony na Boże Narodzenie (miał ok. 40-50 cm) bodajże 3-4 lata temu i obecnie ma ponad 1m70cm. Dlatego w tym roku posadziłam dużo krzewów owocowych: porzeczki, agrestoporzeczki, świdośliwę, borówki, jeżyny, jagody kamczackie, malinki no i drzewka owocowe: grusze, śliwki, jabłonki, wiśnie i czereśnie. Zobaczymy co z tego będzie na wiosnę.
Załóż swój wątek jak najszybciej...na pewno nie raz zawitam do Ciebie na działeczkę
Lyanna,
dzięki wielkie...a gdzie Twój wątek działkowy, chętnie bym wpadła z rewizytą

, całuski
Moniczko,
u mnie kochana wszystko w porządeczku....ja jeszcze o świętach w sumie nie myślę, bo właśnie przez ostatni tydzień byłam skupiona na przygotowaniach do urodzin mojej córuni. Kończyła trzy latka...oto dowód

A co do tej glebogryzarki, to zdecydowałam, że sama to przeryję

Wypożyczenie, tak jak napisałaś, to kwota rzędu ok. 100 zł (bo też się dowiadywałam), jeszcze do tego dochodzi kaucja, ok.400 zł - w sumie zwrotna, ale nie daj Boże coś się uszkodzi czy cuś, i co ja z tego biedna będę miała, ani kasy, ani maszyny

Także zdam się na swoje piękne rączki i siłę mięśni...

I jeszcze trochę zimowych widoczków z mojej działki - wczoraj zrobione....jeszcze gorące, chrupiące

Jestem ciekawa, czy w takich betonowych gazonach (jak widać na zdjęciu powyżej) mogą rosnąć iglaki...chciałabym do nich zasadzić jakieś tujki, żeby utworzyły taki szpaler, na dole - w nogach, może jakieś jednoroczne...pomiędzy tymi gazonami, jest zrobione miejsce na pergolę i po niej różyczki - lista zakupów już sporządzona