Mój ci on 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci on 2

Post »

Ewciu,każdy powód jest dobry,żeby się spotkać ;:196 Ale piwonię posadż sama,cała tajemnica tkwi w tym,żeby nie za głęboko ;:185 Coś w tym jest,że każdy jest specem od czegoś ;:306 Mimo póżnej pory idę do Ciebie wypatrzeć,co ci się najlepiej szykuje ;:306
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aleście się uparły na te żarnowce..., a tyle jest niezawodnych żółtych roślin.
A Ty, Miriam, lepiej opowiedz, jak zimuje Twój prusznik.
Tyle razy go sadziłam i zawsze przemarzał ;:174.

;:196 Jagoda
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Prusznik ma się dobrze,ma miejsce w pokoju i spodziewam się dużych przyrostów w przyszłym sezonie.Chyba Maja w ostatnim odcinku pokazywała piękne okazy tych krzewów.Gorzej ma się agapant :( Według Twoich wskazówek przeniosłam go w jasne,chłodne miejsce,ale on i tak stracił liście :( Wierzę,że to normalne i obudzi się wiosną pełen sił witalnych ;:oj
A żarnowce piękne są! :wink:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Też kiedyś myślałam o obieli, ale za duża do mojego ogrodu.
Na razie chyba orkan odwołany a dla odmiany wieszczą ocieplenie na dwa tygodnie.
Dobrze, że święta za chwilę, potem mam nadzieję trochę zimy i wiosna. :heja
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko,nie wiem jak obiela znosi cięcie?Muszę poczytać o tym.U mnie nie ma takiej potrzeby,wolno rośnie.Jest tak nieoklepana,ale już nie o to chodzi,ja jej bielą jestem zachwycona ;:oj Może po zimie coś się zluzuje u Ciebie? :oops: Tfu,tfu... :wink: U nas wieje,ale nadal to tylko wiatr.Niech już to ocieplenie się nie sprawdzi,bo rośliny powariują.Róże puszczają listki :(
Basiu,zawsze wiosną sprawdzam,czy nie wysiało się coś.Nasiona długo zdobią krzak,może powinnam zebrać i pobawić się w wysiewanie;:131 ?Może w tym roku w realu uda mi się Ci ją pokazać? :D
No to jeszcze sięgnę po jakieś zdjęcie;
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Takie zdjęcia,jak to ostatnie bardzo lubię.Niosą taką tajemnicę w tych paczkach ;:173
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wiatr wieje, ale bez szaleńczych wybryków.
U mnie na razie OK a jak u Ciebie ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Mirusiu piękna zielona trawka ;:138 Kompozycja pod drzewem też ładna .........masz rację ciekawe te paczki ;:138 ;:138
ella52
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 18:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Ładnie utrzymany masz ogród mimo braku czasu latem ;:138
Też myślę o zakupie prusznika bo mi się bardzo podoba,ile latek ma Twój i jak sobie radzi? pisałaś już kiedyś o tym ale u mnie sks ;:223
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie też ucichło.Śniegu sporo napadało sporo,wiatr jednak zadecydował,gdzie ma go być więcej a gdzie mniej :roll: Droga do kościoła okazała się nieprzejezdna,kierowcy zawracali,dając znaki machaniem,żeby wcześniej zawrócić.Dobrze,że był czas na objazdy.Oglądając dzisiejszą "Maję..." przypomniałam sobie,że wiosną lub jesienią poprzedniego roku kupiłam obrazki włoskie,nie mogę ich zlokalizować ;:131 Jeżeli żyją...Piękne liście mają o tej porze.Może znowu w sklepie na nie natrafię?
Elu Prusznik kupiłam wiosną,jestem bardzo zadowolona,w tej chwili stoi w domu,zdobi błyszczącymi,zielonymi listkami.Gorąco polecam ;:215 A jeżeli o porządek w ogrodzie chodzi ;:224 Wiesz,jak to jest,wybieramy ciekawsze miejsca ;:306 Uwierz mi jednak,wiosnę będę mieć pracowitą :uszy
Romciu tych zwykłych funkii tyle mam,że wymyślam z nimi kompozycje.I to z jednej kupionej sadzonki ;:108
Basiu w telefonie mam nadal zapisany Twój blokowy adres,chyba czas go wykasować,co? :D
Grażynko,też spokojnie.U nas ziemie marne,piaski po prostu,ale region spokojny jeżeli chodzi o nawałnice,powodzie.W myśl zasady,leżącego się nie kopie ;:185
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzisz jaki wpływ ma dobra ziemia i stanowisko na funkie ;:138 Ja już kupiłam kilka i najpierw przesadzałam ,uciekałam ze słońca bo robiły się coraz mniejsze .............zamiast większe :( Teraz siedzą pod sosnami ale kiedy się rozrosną ...........może trzeba podsypać jakiegoś nawozu :?:
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A kompostu swojego jeszcze nie masz?Myślę,że wszystko by zyskało a koszt żaden,jeno praca ;:131
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pierwszy raz miałam kompost ,ale pod funkie nie pamiętam czy dałam ;:oj
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Dla Ani11 moja Atrorubens
Kochani,czy przylaszczka jest teraz widoczna w ogrodzie,ma liście?Boję się,czy swojej nie straciłam,nie widzę jej ;:185
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:3
Twój zapał ogrodowy aż się wylewa z monitora. Ja mam raczej jesienną chandrę, może jak spadnie śnieg i troszkę przymrozi, to będzie lepiej.
Obieli nie mam, żarnowce miałam ale wymarzły. Szkoda, że są takie wrażliwe na niskie temperatury, bo faktycznie przepięknie kwitną.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Mirko, dobrze pisałaś słabiutko kwitła... trzeba ja chyba odmłodzić i podsypać na wiosnę nawozem wolno działający, typowym do owoców miękkich. Krzak może mieć za mało składników odżywczych.
Z wyglądu jednak źle nie wygląda, ładnie się prezentuje.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”