Kelpie
troszkę jednak moje dzieci przesadziły ,żurawek jest na tę chwilę 94

...ciekawe,czy wszystkie przetrwają zimę,w zeszłym roku chyba ze 3 czy 4 mi wypadły,więc stwierdziłam,że się do mojego ogrodu nie nadają.Mają zimować i już!
Co do skrętników ,to ...przez Wasze pytania sama zaczęłam się zastanawiać, no i skłoniło mnie to do zrobienia inwentaryzacji-odpowiedź wkrótce...ale na pewno nie mam 100
justus moje też wytwarzają jeszcze pąki,ale pewnie niedługo przestaną ,jak wyjrzą przez okno i zobaczą ten śnieg
fiskomp ...nie mam stu...ale w przyszłym roku ,to kto wie....
fiskomp pisze:ale ciekawiły mnie żurawki i już znam odpowiedz....

No i wcale się nie dziwię,że zaciekawiły,one mają w sobie coś podobnego do skrętników,pozwól ,że Cię zacytuję "bardzo trudno się oprzeć kolejnym, bo inny odcień, inny kolor kreseczki, większy, mniejszy kwiat itd.... więc odmiany się mnożą..."
W dodatku są łatwe w uprawie ,dekorują ogród od maja do listopada,u mnie nadal jest piękna rabata,choć popruszona śniegiem ,no i zimują w gruncie....a jaka to odpowiedź?
Martti pisze:Przepiękne skrętniki ;)
i jak tutaj nie zachorować na nowe chciejstwa:)
Martti ja nie wiem....

wciąż przybywają mi nowe,jeszcze wiele jest odmian ,które chciałbym mieć w swojej kolekcji.
Anka159 dzięki
Ostatnio najbardziej mnie zachwyca odmiana
NEIL'S STRAWBERRY
Kwitną też
JUSTA i RENIA
oraz nowości u mnie
HARLEQUIN BLUE z selekcji Dibley'sa
i kolejny o pstrokatych liściach DAL'S BERRY -kwiatki niepozorne ,ale za to listki