Moje spełnione marzenie... tu.ja cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Poprzedni post pisałam w czwartek wieczorem. Niestety zagapiłam się i zamiast u siebie - umieściłam go u andriu53.
Jak się zreflektowałam to próbowałam zmienić i w trakcie wyłączyli u mnie prąd. No i poszło i przepadło. Dopiero teraz się udało, tylko mały problem z datą. Wybaczcie... :oops:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Izo :D :D Hutujnię musisz trzymać w ryzach, bo rozłazi się gorzej niż miechunka :lol: :lol:
Dalie piękne :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iza śliczna różyczka!!
Utnij proszę dla mnie kawałeczek gałązki do ukorzenienia.
Mieczyka o podwójnej łodydze też nie widziałam.
Powiedź mi dlaczego migdałka posadziłaś w donicy?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Jak dużo kwiatów u Ciebie jeszcze kwitnie piękne kolory dalii :shock: :lol: i mieczyki urosły prawie do nieba :lol: Tułacz wygląda bardzo ładni ma piękne kolorowe liście :lol:
Życzę miłego dnia Obrazek
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Izunia. Zaciekawiła mnie roślinka jak ją nazwałas tułacz pstry. Czy to wieloletnia i czy kwitnie-Sliczne ma liście??/. Buziaki i milego dnia zyczę
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Dalie urokliwe...... :)

Pozdrawiam Markus
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

No hej! Ile u Ciebie w wątku nowych ciekawostek! I dodam- ja osobiście bardzo lubię czytać opowieści o kolorach Twoich kwiatów, o planach sposobach planowania, a nie wyłącznie o tym co zrobione! To wszystko należy do "życia działką" - nie przynudzasz! Ja bardzo lubię to czytać!

Akurat zainteresowałam się daliami (mam koło domu w Gd. w publicznym trawniku okazy) - a tu u Ciebie też tyle kolorów dalii!

Uśmiałam się z Twojego Izo opisu pracy (jak dzik). Domyślam się, że aby przekopać pewne fragmenty, my działkowiczki - panie, musimy się wprowadzić w berserker czy jakąś dziką furię, aby zyskać ponadnaturalną siłę?

Och- obyś rano wstała z łóżka! Daj znać, czy aby zakwasy Cię wypuściły z potrzasku! ?

pozdrawiam aga
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale ze mnie gapa...Przez to nocne zamieszanie z postami zapomniałam przywitać gości, szczególnie tych nowych.
Marysiu - cieszę się, że udało Ci się odnaleźć mnie w tym gąszczu ogrodów, ogródków i działek. Przychodź tak często jak Ci czas pozwoli.
Bolku - w Twoim ogrodzie już nie raz byłam i będę często zaglądać, bo to piękne miejsce.
Monia - dzięki za przestrogę. Będę go miała na oku. Na razie jest tak mały,że cieszy mnie każdy jego przyrost.
Raczku - masz jak w banku, ale musisz troszkę poczekać, bo dopiero wzięła się za kwitnienie.
Jadziu - dzięki serdeczne - ja jestem trochę spóźnialska z pracami w ogrodzie to i moje kwiaty się spóźniają - ma to jednak swój urok.
Giga45 - tułacz to roślina wieloletnia, kwitnie na biało, kwiatki nie są zbyt wielkie. Ja mam go dopiero 2 miesiące...
Markussch01 - dzięki łaskawco za miłe słowo i za radę w sprawie clematisa
No Aga - fajnie,że się zjawiłaś. Nie zauważyłaś,że dziś już 6.30 byłam na forum i walczyłam z zamianą postów... Fakt faktem, że czuję każdą kosteczkę, którą posiadam. Wiesz - ja chciałam właśnie pokazywać co muszę zrobić, co planuję i jak wyszło. Te przechwałki roślinkami to wpływ forumowiczów. Wszyscy pokazują swoje cuda, więc i mi się chciało. Postaram się jednak zachować równowagę. Tym bardziej, że jeszcze kilka tygodni i niewiele obiektów do fotografowania będzie w ogrodzie. Trochę szkoda...Zostanie tylko robota, ciężka robota...
Chyba nikogo nie ominęłam...A na okrasę wczorajszy zachód słońca widziany z mojej działki:
Obrazek
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Izo! Takie widoki zachodzącego słońca pewnie rekompensują trud i wysiłek! Nie ma to jak mieć gdzie się zadumać w pięknym miejscu!

Masz rację - nawet w najśmielszych myślach nie sądziłabym, że po takiej robocie możesz o poranku już siedzieć przy kompie! Nawet nie spojrzałam na datę postów! Jesteś niesamowita!!!!
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

Witaj Izuniu.
Widzę ,że Twoja ciężka praca przynosi efekty, coraz ładniej .
A dalie jak pięknie kwitną .... no,no,no.... :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuniu! Wszystkie roślinki od Ciebie już rosną w ogrodzie.Ta żurawka jest przecudna. Znalazłam jej miejsce między dwoma żuraweczkami o kolorowych liściach. Jedna jest limonkowa ( nawet w nazwie coś tak ma), a druga taka różowawa. Ładnie razem wyglądają. Za rok albo dwa gdy podrosną będzie jeszcze piękniej.
Byłam troszkę popracować. Znów wyrwałam naturze kawałek ziemi dla moich kwiatów. Z tyłu ogrodu mam jeszcze sporo metrów nie ruszanych. W zasadzie skupiałam się na przodzie działki i tym słonecznym boku, gdzie rośnie większość moich kwiatów. Tam z tyłu w części sadowej nie każda roślina sobie poradzi, ale kilku twardzieli już tam mam. Wygląda na to,że moje ciemierniki zadomowiły się. Jeden wypuszcza nawet nowy listek. Mahonia również. A nawet ku memu zdziwieniu małe stilletto odbija z boku nową odnóżkę. Jak większość forumowiczów mam chorobę "hostową", na szczęście nie jest to jeszcze stadium zaawansowane. Mój zalążek kolekcji liczy 10 odmian- nie wszystkie są nazwane. Większość z nich mimo mikrych rozmiarów zakwitła mi. Pokażę kilka, bo nie wszystkie mają fotki.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zrobiłam też zdjęcia mojego koszmaru - basenu. Nie będę jednak sobie i Wam psuła nastroju na noc, więc pokażę go jutro. A na zakończenie dzisiejszej sesji: Furtka do mojego "raju" - otwarta dla wszystkich miłych gości - zapraszam! Obrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Jesteś bardzo dzielna i pracowita Izo! Gratuluję wykonanej pracy.
Masz bardzo ładne te żółte dalie. U mnie przeważają bordowe. I śliczniutkie hosty! Takie malutkie a z charakterkiem! I już kwitły?! Ale u mnie też tak było, jak dwa lata temu zakwitła młodziutka funkia z nasion. Teraz próbujemy ją z Anią zidentyfikować. Mam okropny bałagan w nazwach funkii :wink: Pozdrawiam Cię serdecznie!
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Izuniu - jak ładnie u Ciebie :)
Leśna rabata super , liliowce cudne :)
Widzę że lubisz te same rośliny co ja - hosty, żurawki, paprocie - ja jeszcze hebe i wszelakie skalniakowe. .. a o hutujnie walczę w tym roku - juz 3 raz ją sadziłam - i mam nadzieję , ostatni :)

Pozdrawiam gorąco :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Ja z kawką do ciebie wpadam :D
Hosty podziwam.No i żurawki.Ciekawe jak tam moje sobie radzą :cry: .
Miłego dnia :D
Dla ciebie :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Witaj Izuniu, dzięki za wizytę i ciepłe słowa :) Piękne Twoje funkie, też mam kilka, ale jeszcze są maleńkie, mam nadzieję, że starczy mi cierpliwości, by doczekać takich ogromnych dorodnych "bukietów" i tylu odmian.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”