Moja pasja ...a może już obsesja
-
- 500p
- Od: 5 mar 2011, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja pasja ...a może już obsesja
Pokaźna kolekcja kwiatów .Zdradź co robisz z multiflorą żę pięknie u Ciebie kwitnie a u mnie opadają pąki .
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
Piękna kolekcja Irenko
. Fajnie,że tu jesteś. Wczoraj dostałam dwie szczepki kohlerii, mam nadzieję, że je ukorzenię, bo te Twoje cudnie kwitną i episcie też. Miłego dnia.

- irlandia 3
- 200p
- Od: 10 mar 2012, o 19:47
Kochane dziewczyny...w takim razię będziemy miały na coś sie powymieniać...A ja jestem bardzo chętna do wymian...bo tylko się wymieniam-ewentualnie oddaje.Nigdy nie sprzedaje..Więc też się cieszę,że cokolwiek mnie zainteresuje u Was.Multiflorę też wiosną podaruję szczepkę jednej osobie bo nie lubię jak rośnie bardzo duża..nic nie robię z niąOna jest już taka,że rwie się do kwitnienia wystarczy jak ma światło -czyli blisko okna.i jest spryskana i podlana.Uważac na przędziorkaJest na niego bardzo podatna...dlatego prowizorycznie-pod prysznic co jakiś czas.Ja używam wody demineralizowanej(można kupić w sklepachmotoryzacyjnych i CPN.(5 zł)5 litrowy baniak...Zwykła kranówka zostawia brzydki nalot na liściach i po pewnym czasie liść jest taki jakbys go w mleku kąpała.
Irena z Giżycka-Mazury
Moja pasja Rhododendrony
Kupię , sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=62638" onclick="window.open(this.href);return false;
Moja pasja Rhododendrony
Kupię , sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=62638" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 500p
- Od: 14 lip 2012, o 23:09
Masz bardzo piękną kolekcję kwiatów i taką różnorodna . Są bardzo zadbane i ładne . Widać że im u Ciebie dobrze .
jeśli pozwolisz to jeszcze nie raz tu wrócę .

pozdrawiam serdecznie Gabrysia
- sylwik
- 500p
- Od: 22 lip 2006, o 10:39
Wspaniałe rośliny, aż napatrzeć się nie mogę. Cudne są wszystkie aeschynanthusy i kolumnee które bardzo lubię. Sama mam tylko aeschynanthusa speciosus (pomarańczowe kwiatki) i aeschynanthusa marmurkowego. Jak się napatrzyłam na Twoje roślinki bardzo chcę powiększyć swoja kolekcję eszynantusów ( innych kwiatków też, choć będzie trudno wszystkiego mieć nie można).
Pokaż nam wszystkie piękności które masz, wspaniale się ogląda piękne rośliny. Widać że bardzo dobrze o nie dbasz.
Pozdrawiam Sylwik
Pokaż nam wszystkie piękności które masz, wspaniale się ogląda piękne rośliny. Widać że bardzo dobrze o nie dbasz.
Pozdrawiam Sylwik
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za śliczne roślinki w takiej dużej ilości
ściskam ciepło 

-
- 500p
- Od: 14 lip 2012, o 23:09
Irenko
ja tez bardzo dziękuję za piękne rośliny , którymi mogę obdarowałaś
dziękuję bardzo !

pozdrawiam serdecznie Gabrysia
- irlandia 3
- 200p
Nieśmiało zaczyna mi kwitnąć Kolumnea szorstka...Parę dni temu wróciła z emigracji zimowej w piwnicy.Była tam od Pażdziernika...

Irena z Giżycka-Mazury
Moja pasja Rhododendrony
Moja pasja Rhododendrony
Widać emigracja jej posłużył, bardzo ładnie się prezentuje 

-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Bardzo ładna kolumnea 

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Śliczna
Taką pieknośc własnie niedawno ktoś podprowadził babci mojego eM-ka.
Wystawiła ją tylko na jeden dzień na klatkę schodową, bo cos tam robili wujkowie w mieszkaniu i nie chciała, żeby ją
przykurzyło. No i zmieniła właściciela
A ja tak się na nią czaiłam i nie zdążyłam 

Taką pieknośc własnie niedawno ktoś podprowadził babci mojego eM-ka.

Wystawiła ją tylko na jeden dzień na klatkę schodową, bo cos tam robili wujkowie w mieszkaniu i nie chciała, żeby ją
przykurzyło. No i zmieniła właściciela

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ależ gęsta kolumnea - piękna 

Super kolumnea kwitnie:D:D 

- irlandia 3
- 200p
Patrysiu(Filigranowa27) poznajesz???to jak się nie mylę od Ciebie ją mam.To Pażdziernikowa sadzoneczka Kohlerii.Dziś patrzę....a ona postanowiła w środku zimy pokazać kwiatuszka i to ładnego kwiatuszka..
.
Kohleria lindeniana

.
Kohleria lindeniana

Irena z Giżycka-Mazury
Moja pasja Rhododendrony
Moja pasja Rhododendrony
- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
Piękne rośliny i widzę pewne podobieństwo upodobań - Adenium, hoye. U Ciebie kwiaty maja wygodę = dużo miejsca, moje troszeczkę muszą się "tłoczyć" ze względu na dość ograniczoną ilość miejsca, które mogą u mnie zajmować. Po podpisie w "stopce" widzę, że mieszkasz w bardzo pięknej okolicy. Do Giżycka nie dojeżdżam, chyba że na zakupy, ale latem od czasu do czasu bywam w Rydzewie, nad Jeziorem Bocznym, wg mnie przedłużeniem jeziora Niegocin. Piękne okolice, tylko latem trochę zatłoczone, zarówno na ladzie jak na wodzie
.

Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V