Ogródek Robaczka cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 11

Post »

Kasiu czy te książki są pisane po polsku ?
Jeśli po angielsku to pewno znasz ten język i łatwo przyswajasz te wszystkie informacje. ;:63
Sama mam sporą bibliotekę ogrodniczą i też często zaglądam do nich zimą.
Chodzą za mną książki G Hamiltona, ale u mnie nieosiągalne. ;:185
Więc w zastępstwie raczę się jego filmami z You Tube.
Też w tym roku postawiłam na przetrwanie róż, okryłam tylko niektóre małymi kopczykami i co ma być to będzie.
Idę w liliowce, trawki i dzwonki, powinno różom być z nimi dobrze. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu wianek naprawdę śliczny, pięknie będzie się prezentował na ogrodzeniu :D
Wspaniały prezent od eMa ...... będziesz miała miłe zajęcie w zimowe wieczory....
.... no i wiosenne wspomnienia....cudo.... sasanki to moje ukochane wiosenne....zawsze z wielką przyjemnością je oglądam ;:167
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Wianek jest super!
Muszę też koniecznie wybrać się na giełdę po zielone, wianka chyba nie będę kręcić, ale gałązki do wazonu koniecznie muszę zakupić! Wianek zamówiłam w pobliskiej kwiaciarence zobaczymy co wyjdzie....
Zastanawiam się też nad wazonem, bo taki jakiś kolorystycznie letni....
Nie chcę jeszcze jesieni wypuścić z domu....
:wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mnie się wianek bardzo podoba :D Nieostentacyjny, ale oko rwie i cieszy kontrastem. Lubię połączenie czerwonego z zielonym :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Dziewczynki - jak będziecie jadły te kasztany na Starym Rynku, to pozdrówcie od mnie mojego synka, bo to on, biedny student, tam je sprzedaje :) Nie codziennie, ale w soboty i niedziele cały dzień tam stoi i marznie :)

Kasiu - wianek bardzo mi się podoba; przyniosłam sobie z mojego lasku brzozowe gałązki i może spróbuję coś takiego stworzyć... no ale co do efektów jestem pełna obaw, bo to będzie prototyp ;:306
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Kasieńko ...właśnie ...a ja - za przeproszeniem - na tyłach i do tyłu - nie dałam rady ...powoli się oswajam z rzeczywistością i choć serce boli - to jednak muszę dalej żyć ...
Wianek taki podarowała bym Ci za darmo - oczywiście bez ozdób ( obcinałam gałęzie u mojego srebrnego świerka - ponad 15 metrów wys.) .
Pozdrawiam serdecznie ;:167
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu, właśnie mi uświadomiłąś, że nie wykopałam cebulek mieczyków. Czy nie za późno żeby je powyciągać? ;:202 Takie były cudne ;:145
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry!
Poranek powitał mnie lekkim mrozem, ogrod pokrył się szronem i choć zimno...wygląda to bardzo malowniczo ;:170
Jak dla mnie zima mogłaby się ograniczyć do takich widoków i lekkich spadków temperatury... ;:224
Jutro wyjeżdżam służbowo, wracam dopiero wieczorem w sobotę, ale w niedzielę planuję wyciągnąć lampki i ubrać choinkę na zewnątrz :D Domek ustroję świątecznie pewnie w kolejny weekend, jak tylko posadzę cebule ;:306
Miłego dnia wszystkim ;:4

Lulka, moje mieczyki zostały w zimie w ziemii i kwitly normalnie, a przecież bylo -25. Jestem pewna, ze nic im nie będzie jak teraz wykopiesz :uszy
Jagodko, bardzo mi przykro, ze ten rok taki trudny dla Ciebie i tyle przykrych doświadczeń Cię dotyka...przytulam mocno ;:167
Swierkowy wianek kupiłam na giełdzie za grosze, a ozdobione tym, co było pod ręką :wink:
Małgosiu, na pewno spróbuję kasztanków ;:196
Wianek będzie zdobił ogrodzenie. W weekend będę działać z lampkami :uszy
Ewa, dzięki! Ja tez lubię naturalne, tradycyjne zestawienia ;:333
Kasiu, dziękuję, cieszę się, że Ci się podoba. Absolutnym wiankowym guru jest moja mama, cuda tworzy nie z tej ziemii ;:170
Agness, książki świetne, już pochłaniam co wieczór ;:170
Grażynko, książki są po angielsku. Pisane bardzo fajnym, przystępnym językiem :uszy Filmy z Geoffem tez oglądam, a na książki poluję ;:65
Trawki i dzwonki to idealne towarzystwo do róż, a liliowce to Twoj znak rozpoznawczy ;:196
Wando, przede mną jeszcze weekendowe sadzenie, a raczej niedzielne, bo wyjeżdżam jutro i wracam w sobotę wieczorem.. ;:224
Jule, ja też myślami już przy wiośnie....grudzień zleci, tylko ten styczeń taki długi.... ;:222
Ave, take refleksje sama miałam, dlatego nadrobiłam i kupiłam jeszcze jakies cebulki. Msm tylko nadzieję, że uda mi się jeszcze posadzić...jak nie, to wsadzę do donic :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

U mnie tez przymrozilo i zaszronilo ale nie powiem - wyglada bajecznie, szczegolnie jak slonce przyswieca.
Ja dzisiaj chciala bym przyszykowac iglakowa donice przed dom tzn donica, piach i w to galezie swierkowe... pozniej zawiesze pare plastikowych bombek i bedzie.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Lulka, moje mieczyki zostały w zimie w ziemii i kwitly normalnie, a przecież bylo -25. Jestem pewna, ze nic im nie będzie jak teraz wykopiesz
Kasiu, ale mój ogród nie jest podgrzewany ;:112 Chyba nie będę ryzykować i spróbuję je wykopać, tylko kiedy? ;:145
W niedzielę choinka już rozbłyśnie? Fajnie. My dopiero za tydzień będziemy stroić przed domkiem, bo w ten weekend już św. Mikołaj na nas czeka :heja. Wylot 5 rano, powrót 21.20 ;:202 Potem mam jeszcze imprezę urodzinową przyjaciółki, na której być muszę ;:223
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To wielka szkoda, bo gdyby były po Polsku to bym sama kupiła.
U mnie też ranki mrożne a w prognozie od piątku opady śniegu i to codzienne.
Czyli zima szybciej nadchodzi niż w zeszłym roku, to może wiosna przyjdzie szybciej ..... ;:172
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Lekturę masz przednią na zimowe wieczory. Ja jedynie oglądam filmiki :)
Bardzo mi się podoba połączenie Jude z Chippendale'm.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Cały dzień utrzymywał się w zacienionych miejscach szron po nocnym przymrozku. I świeciło słońce :D Różom to jeszcze nie zaszkodzi, a muszą poczekać na kopce do weekendu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Kasiu! Oglądając Twoje wiosenne zdjęcia postanowiłam zmienić zdecydowanie swoje cebulowe nasadzenia ( i układ i sposób). Twoje bardzo mi się podobają, a jak czytam - nie są bardzo pracochłonne.
25 listopada pokazałaś kwiaty różanecznika - jaka to odmiana? Czy one są jakby porcelanowe? Próbuję zidentyfikować swojego.
Ja też lubię Titchmarsha. Czy masz może jakiś namiar na jego ogrody (np. Burleywood) w internecie? Nie natknęłam się na nie.
Trzymam kciuki za realizację Twoich postanowień! Mnie się udało w tym roku wytyczyć ostateczny kształt wszystkich rabat, z czego się bardzo cieszę. Ale w ich ramach czeka mnie wiele zmian...
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Kasiu! :wit

Twoją słabość do kwiatów widać w Twoim ogrodzie, ale gdy kwitną, są raczej siłą niż słabością. Myślę, że nieźle byśmy się dobrały, bo dla mnie przez wiele lat kwiaty w ogóle mogły nie istnieć. Sadziłam tylko DRZEWA, drzewa ponad wszystko! Nadal jestem zakochana w drzewach, ale na kwiaty patrzę już bardziej przychylnym okiem... :twisted:

Lektura A. Titchmarsha musi być zajmująca. On sam ma pozycję bardzo prestiżową, ale przeczytałam ostatnio w Financial Times, że zawód ogrodnika w Anglii traci na znaczeniu. Młodzież jest przyciągana przez dobrze płatne sektory (finanse, IT, biotech etc.), brakuje ogrodniczych szkół zawodowych, zarobki są niskie. Artykuł kończy się wielkim lamentem, że jeden z głównych składników dziedzictwa narodowego Anglii jest niedoceniany i "schodzi na psy".
Ciekawe, prawda?
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”