Moje oczko w głowie cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje oczko w głowie cz.4

Post »

Tereniu,ja wysłałam trochę kwiatów na akcję, są wiosenne i letnie, lista jest na 5-7 (nie pamiętam dokładnie) stronie wątku akcjowego. Powiedz co wybrałaś, czego szukasz.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Wandziu :wit :wit Będę polować na białą inkarwillę i na onętka siarkowego ( inne kolory mam) ;:108 szukam jakiś bylin które by sobie radziły na mojej gliniastej , suchej ziemi - nie mam już sił ciągle nosić konewki i podlewać .
a jakie pomidorki do gruntu byś poradziła??? patrzę też na zioła :D
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

TERENIU czytam że maszkiepską ziemie.,szkoda na pewno musisz się natrudzić :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu bardzo kiepską - nie wiem czy ktoś jest jeszcze taki głupi i tyle pracy wkłada co ja żeby cokolwiek urosło i zakwitło , nawet prezes naszych działek ROD śmieje się ze mnie . Ale co ja zrobię jak kocham zielone a na inną działkę mnie nie stać .
Już i tak trochę kamieni wybranych i struktura ziemi się zmieniła . Cieszę się jak dziecko z każdego kwiatka .
Awatar użytkownika
Iga51
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 20:45

Post »

Tereniu, prezes nie powinien się z Ciebie śmiać, tylko medal wręczyć i jeszcze pomagać. ;:108 ;:108 ;:108 Ty swoją miłością do zielonego podnosisz również wizerunek Waszego ROD . ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Iga
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Tereniu, a może wypróbuj rosahumus. Mój tata stosował i jest zachwycony.
Mam i ja zamiar. Wiem, że to trochę uciążliwe, bo trzeba całą działkę zlać, ale może warto się pomęczyć
http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=& ... 5469,d.bGE
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iga :wit witaj . Prezes - czasami zazdrości , podpatruje , podpytuje a czasami się tylko śmieje i głową kiwa .
Gosiu ;:196 Dzięki za link . Stosowałam już biohumus , rosa humus , kupowałam też mikoryzę .
Rosahumus stosowałam poprzedniej jesieni i mam zamiar jeszcze wiosną powtórzyć a może i jesienią .
Tak jak pisałam trochę już się zmieniła struktura ziemi
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Tereniu, jakie pomidory to podpowiedziałam Ci u mnie na 15 str. Gdybyś chciała coś sobie dobrać to tylko w odmianach ustalonych, bo krzyżówki są na etapie zmienności dopóki się odmiana nie ustali. Te, które u mnie rosły miały się b.dobrze, podlałam raz po posadzeniu i drugi raz jak już miały dojrzewające owoce a susza trwała już zbyt długo. Nie chorowały, w ogóle nie napracowałam się przy nich. Gleba u mnie piaszczysto-gliniasta.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu bardzo dziękuję za podpowiedź w sprawie pomidorków - zapisałam i będę próbować . Właśnie o takie mi chodziło ;:108 ;:108
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Margo2 - Gosia dobrze podpowiada.
Tereniu Rosahumus przy tak słabej ziemi trzeba stosować wielokrotnie wtedy będzie widać efekty gołym okiem.
Jak tylko pojawił się na rynku zaczęłam stosować do doniczkowych głownie na działce.
A potem ... to już wszędzie i jak przygotowuję ziemię do siania, sadzenia itd to obowiązkowo dodaję. W sezonie ze 2 razy podlewam a nawet więcej - lubię dogadzać swoim roślinkom.
U córki na podwórku po budowie wiesz jaka pozostała ziemia i posadzone krzewy rosły licho bo tez i sucho tam.
Wszystkie po 2 sezonach wykopała i od nowa z porządną dawką rosahumusu posadziła dodając odrobinę dobrej kupnej ziemi.
Teraz przy ogrodzeniu wyrósł piękny i gęsty rząd głownie z różnych odmian dereni - i jak tu nie wierzyć ???
Awatar użytkownika
Iga51
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 20:45

Post »

:wit Zgadzam się z Wami dziewczyny. Ja w tym roku zastosowałam rosahumus pierwszy raz. Popodlewałam wszystkie rabaty wiosną, a przede wszystkim cały warzywnik przed wysianiem warzyw. Natomiast do kwiatów zastosowałam go kilka razy, szczególnie przy domu, gdzie miałam bardzo marną ziemię. I kwiaty były zdecydowanie piękniejsze niż w ubiegłych latach. Jak cokolwiek miałam posadzić, to przed sadzeniem wszędzie stosowałam. Ziemię mam ciężką, gliniastą. Przy przekopywaniu ziemi jesienią, już wydawała mi się przyjemniejsza. Rabatę z jukkami podlewałam w sumie 4 razy i pięknie się odwdzięczyły. :tan
Pozdrawiam. Iga
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich w ten słoneczny ale mroźny dzień ;:3

Dziewczyny Krysiu , Iga ;:4 Dziękuję za odwiedziny i upewnienie mnie że rosahumus działa ;:108 kupiłam polałam raz działkę i leży , teraz podlałam kwiatki w doniczkach - nie wiem czy dobrze zrobiłam ( okaże się ) .
Wczesną wiosna zacznę znowu podlewać całość ;:108 ;:108 Będę też używała do każdego sadzenia i przygotuje sobie ziemie do siania z rosahumusem - ale będzie pięknie :tan
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Na pewno będzie pięknie, Tereniu ja też stosowałam, bo na nowej działce ziemia gliniasta i latem jak skała, ale co sadziłam to podlewałam i wszystko pięknie się porozrastało, już przez jeden sezon, a co dalej będzie :heja Pozdrawiam Tereniu :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ja też pod świeżo sadzone rośliny używam Rosahumusu . W ubiegłym roku również pod każda świeżo osadzona roślinkę używałam tego cuda .Jestem zadowolona ,bo Rh i azalie które przesadzałam pięknie przezimowały i kwitły .Ziemia nie była tam zbyt przesuszona .Domowe tez podlewam
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko , Jadziu ;:196 ;:196 Dziękuję Wam .
Cieszę się że Rosahumus działa - wykorzystam go , szkoda żeby leżał i miejsce zajmował a tak kwiatuszki się ucieszą ;:108 i ja będę zadowalana :tan :tan
Bałam się trochę domowych podlewać ale tydzień temu trochę im dałam .
Jeszcze raz wielkie dzięki .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”