Mój ogród
- jonatanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród
Karolinko dziękuję za przepis na pewno będzie wypróbowany.Sałata wygląda bardzo apetycznie o tej porze roku.Głowa do góry i nie poddawaj się ,wielu ludi jest w takiej sytuacji. 

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Świetnie, że wkleiłaś przepis na pierniczki, bo od lat szukam idealnego.
Mam nadzieję, że są tak samo smaczne, jak wyglądają
U mnie w ogrodzie poniewierają się resztki śniegu, ale chyba szybko nie stopnieje, bo jest na minusie
Mam nadzieję, że są tak samo smaczne, jak wyglądają

U mnie w ogrodzie poniewierają się resztki śniegu, ale chyba szybko nie stopnieje, bo jest na minusie

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karolinko przykro się czyta o takich kłopotach - ciężki okres przeżywasz - oby jak najszybciej skończyły sie Twoje kłopoty .
Nowalijki z tunelu foliowego wspaniałe- tez kiedyś do Bożego Narodzenia był koper, sałata i pietruszka wyrośnięta na dekoracje świątecznych dań.
O stołówce i u nas pomyśleliśmy dość szybko bo jakoś sporo sikorek głośnym śpiewem domagało sie dokarmiania.
Patrze i nie wiem co to jest ?

Nowalijki z tunelu foliowego wspaniałe- tez kiedyś do Bożego Narodzenia był koper, sałata i pietruszka wyrośnięta na dekoracje świątecznych dań.
O stołówce i u nas pomyśleliśmy dość szybko bo jakoś sporo sikorek głośnym śpiewem domagało sie dokarmiania.
Patrze i nie wiem co to jest ?

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Karolinko.
Czytam,że zakupiłaś dużą ilość krokusików.
Zyczę Ci, aby na wiosnę pięknie Ci zakwitły a pożniej tak się rozrosły i utworzyły taką łąkę jak kwitnie
w Dolinie Chochołowskiej.
Koperek mam jesienny , samosiejkę , a na sałatkę muszę poczekać do wiosenki. Mam nadzieję,że zima szybko przeminie i wiosna nie będzie opóżniona.
Życzę też powodzenia w znalezieniu pracy ,tej wymarzonej .
Czytam,że zakupiłaś dużą ilość krokusików.
Zyczę Ci, aby na wiosnę pięknie Ci zakwitły a pożniej tak się rozrosły i utworzyły taką łąkę jak kwitnie
w Dolinie Chochołowskiej.
Koperek mam jesienny , samosiejkę , a na sałatkę muszę poczekać do wiosenki. Mam nadzieję,że zima szybko przeminie i wiosna nie będzie opóżniona.
Życzę też powodzenia w znalezieniu pracy ,tej wymarzonej .
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Karolinko jakie pyszności pokazujesz! 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Karolinko kochanie ,nie daj się ,a pierniczki zpisane 

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Nemezja ? Piękne pierwiosnki i brateczki! 
Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja myślę, że ta fotka, o którą pyta christinkrysia, to zagubiony kwiat jakiejś przekwitniętej hortensji. Nie bardzo piekny one mają teraz ten swój kolorek, ale ja też zostawiam kwiatostany na zimę.
Pierniczki są badzo apetyczne. I jak misternie udekorowane.
Pachnie świętami.
Pierniczki są badzo apetyczne. I jak misternie udekorowane.

- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Renatko witaj. Nic nie pocieszyło mnie tak jak Twoje dane liczbowe - 116 dni, to pikuś:).
Renatko "druga", ale tak samo pierwsza taka zieleninka i do tego swoja o tej porze roku to rarytas. Bo na sklepowe nawet nie patrze, a o kupnie nawet nie myślę:).
Joasiu dziękuję. Za pocieszenie i pw:).
Iwonko naprawdę polecam. Co prawda po upieczeniu zorientowałam się, że nie dodałam kakao
, ale w smaku nie czuć różnicy. Jest tylko w kolorze:). Ale te pierniczki coś za szybko znikają...niby tylko jeden albo dwa, ale ten jeden codziennie robi większą liczbę:).
Witaj Krysiu. Widzę, że nie tylko Ciebie zainteresowało "dziwne" jedzonko ptaszków. Wanda tez nie trafiła
. Ale nie martwcie się, wygląda to jak wygląda, bo ptaszyny sporo już wyjadły.
Były to nasiona słonecznika zlepione tłuszczem w kształcie dzwoneczka. Kupiłam gotowy, razem z drucikiem. Jest oblegany:). Grosze kosztował a sikorki go uwielbiają.
Alu dziękuję. Mam nadzieję, że z nich coś będzie, bo jak na złość znacznie się ochłodziło:). Kupiłam mix kolorów. Nie mogę się doczekać wiosny.
Też mam nadzieję, że szybko przyjdzie a zima nie da nam i naszym ogrodom w kość.
Reniusiu, Jadziu dziękuję:). A pierniczkami proszę się wirtualnie częstować;).
LOKI prawie jak na wiosnę, chociaż liczę, że obficiej wtedy zakwitną
.
Wando nie trafiłaś, ale rzeczywiście bardzo podobne. A wiatr , który u nas hula bez problemu mógł taki kwiatostan tam zostawić.
Ja zwykle też zostawiałam je, ale w tym roku wzięło mnie na dekoracje z ich użyciem - poszły na wianuszek. Pozdrawiam serdecznie!
Sobota jak i cały tydzień zimna. Posprzątałam dwie ostatnie skrzynki z pelargoniami i aksamitkami, które do tej pory miały się dobrze. Ale zeszłej nocy przymroziło je. I zapowiadają się Andrzejki w domu, pod cieplutkim kocem. Ale wosk obowiązkowo będzie. Zwykle lany większym gronie. A w tym roku indywidualnie:).
Miłego weekendu życzę!
Renatko "druga", ale tak samo pierwsza taka zieleninka i do tego swoja o tej porze roku to rarytas. Bo na sklepowe nawet nie patrze, a o kupnie nawet nie myślę:).
Joasiu dziękuję. Za pocieszenie i pw:).
Iwonko naprawdę polecam. Co prawda po upieczeniu zorientowałam się, że nie dodałam kakao

Witaj Krysiu. Widzę, że nie tylko Ciebie zainteresowało "dziwne" jedzonko ptaszków. Wanda tez nie trafiła

Były to nasiona słonecznika zlepione tłuszczem w kształcie dzwoneczka. Kupiłam gotowy, razem z drucikiem. Jest oblegany:). Grosze kosztował a sikorki go uwielbiają.
Alu dziękuję. Mam nadzieję, że z nich coś będzie, bo jak na złość znacznie się ochłodziło:). Kupiłam mix kolorów. Nie mogę się doczekać wiosny.
Też mam nadzieję, że szybko przyjdzie a zima nie da nam i naszym ogrodom w kość.
Reniusiu, Jadziu dziękuję:). A pierniczkami proszę się wirtualnie częstować;).
LOKI prawie jak na wiosnę, chociaż liczę, że obficiej wtedy zakwitną

Wando nie trafiłaś, ale rzeczywiście bardzo podobne. A wiatr , który u nas hula bez problemu mógł taki kwiatostan tam zostawić.
Ja zwykle też zostawiałam je, ale w tym roku wzięło mnie na dekoracje z ich użyciem - poszły na wianuszek. Pozdrawiam serdecznie!
Sobota jak i cały tydzień zimna. Posprzątałam dwie ostatnie skrzynki z pelargoniami i aksamitkami, które do tej pory miały się dobrze. Ale zeszłej nocy przymroziło je. I zapowiadają się Andrzejki w domu, pod cieplutkim kocem. Ale wosk obowiązkowo będzie. Zwykle lany większym gronie. A w tym roku indywidualnie:).
Miłego weekendu życzę!
-
Czytam że sprzątasz pelargonie
Dziś w ogrodniku rano zalecano poobcinać listka i zawinąć w gazete i do piwnicy,Ponoć mają przetrwać 

- nemezja
Jadziu sprzątłam takie bluszczolistne - zwisające. Ostatnią skrzynkę. Wszelkie inne typu "krakowiaki" czy angielki dawno w piwnicy:)
-
A wiesz ja się nie znam,mówie tylko co dziś słyszałam.Sama nie przechowuje bo nie mam miejsca,A szkoda. 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Karolinko ależ pysznie wyglądają twoje pierniczki
U mnie ciasto zrobione, przez noc będzie chłodzić się w lodówce i jutro pieczenie
Czytam, że likwidujesz pozostałe balkonowce... niesamowicie długo przetrwały w tym roku...aż do grudnia

Czytam, że likwidujesz pozostałe balkonowce... niesamowicie długo przetrwały w tym roku...aż do grudnia

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Do tego, że bratki są typowo zimowymi kwiatami to się już we Francji przyzwyczaiłem ? w wielu ogrodach i na wielu miejskich kwietnikach cieszą oczy wtedy, gdy prawie żadna inna roślina (może z wyjątkiem ciemierników) kwitnąć nie chce. Ale te pierwiosnki jednak mnie rozwalają.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- nemezja
Jadziu ja uparcie przechowuję, ale z różnym skutkiem
.
Aga cieszę się i życzę udanych wypieków. Balkonowe mnie samą zaskoczyły:). Żałuję, że z innymi się pospieszyłam:).
LOKI bratki to moje ulubione wiosenne, zwłaszcza miniaturki. Nie mam nic przeciw ich kwitnieniu nawet w zimie:).
My tu gadu gadu a wątek dobił do 81 strony. Pora chyba zacząć drugą część a w niej przez okres zimowy trochę powspominać.
Serdecznie zapraszam do drugiej części:) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=71875

Aga cieszę się i życzę udanych wypieków. Balkonowe mnie samą zaskoczyły:). Żałuję, że z innymi się pospieszyłam:).
LOKI bratki to moje ulubione wiosenne, zwłaszcza miniaturki. Nie mam nic przeciw ich kwitnieniu nawet w zimie:).
My tu gadu gadu a wątek dobił do 81 strony. Pora chyba zacząć drugą część a w niej przez okres zimowy trochę powspominać.
Serdecznie zapraszam do drugiej części:) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=71875