Ogród Majka411 ? ?róże w ogrodzie? 2013
Re: Ogród Majka411 ? ?róże w ogrodzie? 2013
Uroku rzeczywiście nie można jej odmówić 

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- nena08
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
AnaAn pisze:Anka, przecież angielki muszą się rozkręcić; daj im czas. Chociaż Ty ostatnio chyba generosy polubiłaś

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja stawiam na róże trwałe. I zwarte
Jakoś zaczyna się we mnie budzić nieodparta chęc posiadania porządku.
Jest to nieprawdopodobne, ale prawdziwe
Takie angielki kwiaty mają cudne, co z tego jak zwieszają łebki ku dołowi i trzeba się kłaść, żeby je podziwiać.
I te rozmiary
A takie niemeczki niziutkie, zwarte. Sztywno trzymające łodyżki. Kwiat ku górze.
Jedyne czego mi brakuje to zapachu, Taka subtelny szczegół

Jakoś zaczyna się we mnie budzić nieodparta chęc posiadania porządku.
Jest to nieprawdopodobne, ale prawdziwe

Takie angielki kwiaty mają cudne, co z tego jak zwieszają łebki ku dołowi i trzeba się kłaść, żeby je podziwiać.
I te rozmiary

A takie niemeczki niziutkie, zwarte. Sztywno trzymające łodyżki. Kwiat ku górze.
Jedyne czego mi brakuje to zapachu, Taka subtelny szczegół

-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maju masz piękną kolekcję róż, powojników , już ktoś zadawał to pytania zdjęcie przed powojnikiem dakie białe, wysokie, delikatne co to za cudo?
Jeśli chodzi o krety cz nornice to nie wiem co u mnie ryje ale pierwszy rok ryło strasznie jakby na mojej działce cała banda
mieszkała, mój M. je próbował karbitem - czy czymś takim załatwić i co ? portfel pusty a kopców pełno.
W tym sezonie postawiłam na naftalinę i działa , najtańszy środek , co jakiś czas powtórzyć jak wróci banda,
muszą się przyzwyczaić że są niechcianymi gośćmi ,, niech idą do lasu.
Maju -ja też chcę różę, mam dużo cienia coś byś poradziła? a i u mnie strefa klimatyczna 6a pow.wyszkowski , i sporo półcienia. Cos tam znalazłam ale nie zabardzo się znam a widzę że Ty bardzo dobrze obeznana jesteś w tym temacie.
Dorota
Jeśli chodzi o krety cz nornice to nie wiem co u mnie ryje ale pierwszy rok ryło strasznie jakby na mojej działce cała banda

W tym sezonie postawiłam na naftalinę i działa , najtańszy środek , co jakiś czas powtórzyć jak wróci banda,
muszą się przyzwyczaić że są niechcianymi gośćmi ,, niech idą do lasu.
Maju -ja też chcę różę, mam dużo cienia coś byś poradziła? a i u mnie strefa klimatyczna 6a pow.wyszkowski , i sporo półcienia. Cos tam znalazłam ale nie zabardzo się znam a widzę że Ty bardzo dobrze obeznana jesteś w tym temacie.
Dorota
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Zima ,zima na całego śnieg dalej sypie tak jest u mnie. 

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Dwa dni temu odśnieżałam, wczoraj syn torował wjazd do garażu w tym co z dachu spadło a dzisiaj już prawie śniegu nie ma.
Temperatura na plusie i hula wietrzysko straszne, pewnie znowu nam coś zakołuje białego.
Jeszcze nie wszystkie róże osłoniłam , jutro planuję pozostałe.

Temperatura na plusie i hula wietrzysko straszne, pewnie znowu nam coś zakołuje białego.
Jeszcze nie wszystkie róże osłoniłam , jutro planuję pozostałe.

Gdzie się Pani podziewa? Czyżby nowa partia róż przybyła?
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Maju
melduję, ze wszystkie róże, te wielkie o długich wrażliwych pędach mam już zabezpieczone.

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Cześć....
mam takie odczucie, że upływ czasu z końcem roku bardzo przyspiesza....
Dziękuję że tu zaglądacie ....
Ewa ? ewunia7 koper ozdobny jest bardzo ładny, ale po pierwszy wyrósł mi ponad dwa metry, a po drugie trzeba uważać, bo bardzo lubi go czarna mszyca.
Jule ja specjalnie przglądałam Twoje wątki w poszukiwaniu informacji o Isaac-zku.
Sporo o tej róży się dowiedziałam, a za dodatkowe informacje dziękuję.
Ciekawa jestem jak ona się zachowa u mnie. Posadzę ja przy pergoli i będę tak modelować, żeby miała tylko dwie, trzy gałązki. Bardzo jestem ciekawa jak wyglądają jej kwiaty.
Natalko ? Fraszko dziękuję
Joasiu ? jonatanko długo się zastanawiałam jaką różę wybrać
do lekkiego cienia i dzięki Ewie wybrałam właśnie Bouquet Parfait i Neige d?Ete.
Bardzo jestem ciekawa ich kwiatów, to co oglądam na zdjęciach bardzo mi się podoba.
Aniu-nenka, Aniu-Ann i Ewciu-majowa?.. przyłączam się do tej dyskusji.
Ja w angieleczkach jestem bardzo zakochana.
Nie oceniałabym ich tak źle, szczególnie po ostatniej zimie. Wiadomo, że róże nie miały łatwego startu w minionym sezonie.
Moim marzeniem jest piękna Heritage, Constance Spry i kilka innych, ale na takie róże trzeba mieś sporo miejsca i idealnie dobraną w ogrodzie miejscówkę dla nich.
Gosiu ?Magro zwarte krzaczki i trwałe kwiaty ?. ja też takie lubię. Lekko przewieszone główki angielek mi się bardzo podobają, mają nieodparty urok.
Niemeczki niektóre są bardzo ładne, tylko z kolei ich wada, to wypuszczanie grubych i długich badylków?.
tego akurat nie bardzo lubię.
Dorotko ? DTJ_1 witam serdecznie?..
pozwoliłam sobie odpisać w Twoim wątku żebyś już mogła zastanawiać się co wybrać i ewentualnie zamówić.
Aniu-Ann jestem??
chciałabym dostać?..
wszystkie zamówione.
Dotarła od Kamili jeszcze jedna różyczka, Chantal Thomass. Sadzonka śliczna?..
korzonki marzenie?..
Zrobiłam sobie wypad na działeczkę. Chantal dostała pierzynkę i poczeka zadołowana do wiosny.
Będąc przy rabatach przyjrzałam się co mogę zrobić, czyli jak zmienić nasadzenia żeby zamaskować brak trzech krzaczków.
Chyba dam radę?..
może Kamila będzie zbierać zamówienie na wiosnę, to najwyżej domówię.
Krysiu ? Ignis udało mi się zabezpieczyć długie pędy tylko włókniną.
Na okrycie tekturą nie starczyło mi już czasu. Muszę jechać ponownie?. może w następnym tygodniu.
Na miły początek dnia słonko i dalszy ciąg czerwcowych rabatek.

mam takie odczucie, że upływ czasu z końcem roku bardzo przyspiesza....

Dziękuję że tu zaglądacie ....

Ewa ? ewunia7 koper ozdobny jest bardzo ładny, ale po pierwszy wyrósł mi ponad dwa metry, a po drugie trzeba uważać, bo bardzo lubi go czarna mszyca.

Jule ja specjalnie przglądałam Twoje wątki w poszukiwaniu informacji o Isaac-zku.
Sporo o tej róży się dowiedziałam, a za dodatkowe informacje dziękuję.

Ciekawa jestem jak ona się zachowa u mnie. Posadzę ja przy pergoli i będę tak modelować, żeby miała tylko dwie, trzy gałązki. Bardzo jestem ciekawa jak wyglądają jej kwiaty.
Natalko ? Fraszko dziękuję

Joasiu ? jonatanko długo się zastanawiałam jaką różę wybrać
do lekkiego cienia i dzięki Ewie wybrałam właśnie Bouquet Parfait i Neige d?Ete.

Bardzo jestem ciekawa ich kwiatów, to co oglądam na zdjęciach bardzo mi się podoba.
Aniu-nenka, Aniu-Ann i Ewciu-majowa?.. przyłączam się do tej dyskusji.

Ja w angieleczkach jestem bardzo zakochana.

Nie oceniałabym ich tak źle, szczególnie po ostatniej zimie. Wiadomo, że róże nie miały łatwego startu w minionym sezonie.
Moim marzeniem jest piękna Heritage, Constance Spry i kilka innych, ale na takie róże trzeba mieś sporo miejsca i idealnie dobraną w ogrodzie miejscówkę dla nich.

Gosiu ?Magro zwarte krzaczki i trwałe kwiaty ?. ja też takie lubię. Lekko przewieszone główki angielek mi się bardzo podobają, mają nieodparty urok.

Niemeczki niektóre są bardzo ładne, tylko z kolei ich wada, to wypuszczanie grubych i długich badylków?.

tego akurat nie bardzo lubię.
Dorotko ? DTJ_1 witam serdecznie?..

pozwoliłam sobie odpisać w Twoim wątku żebyś już mogła zastanawiać się co wybrać i ewentualnie zamówić.
Aniu-Ann jestem??

Dotarła od Kamili jeszcze jedna różyczka, Chantal Thomass. Sadzonka śliczna?..

Zrobiłam sobie wypad na działeczkę. Chantal dostała pierzynkę i poczeka zadołowana do wiosny.
Będąc przy rabatach przyjrzałam się co mogę zrobić, czyli jak zmienić nasadzenia żeby zamaskować brak trzech krzaczków.
Chyba dam radę?..

Krysiu ? Ignis udało mi się zabezpieczyć długie pędy tylko włókniną.
Na okrycie tekturą nie starczyło mi już czasu. Muszę jechać ponownie?. może w następnym tygodniu.

Na miły początek dnia słonko i dalszy ciąg czerwcowych rabatek.

Cześć Maju! Trochę miałam u Ciebie do nadrobienia, ale już jestem
. Jak zwykle jest co podziwiać, a i kilka informacji praktycznych człowiek dla siebie wyłuszczy...
Pozdrawiam niedzielnie
!

Pozdrawiam niedzielnie

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Majka przeboleję te mszyce i posieję sobie ten ozdobny koper.
U Ciebie na fotce prezentuje się wspaniałe

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Świetna aranżacja rabat
róże jak zwykle cudowne a koper... Nie miałam pojęcia, że może służyć jako ozdoba 

kocham takie widoczki
i te róże......jej