Moje oczko w głowie cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz.4

Post »

Iga ;:196 Oglądaj film i zapraszam do dyskusji - razem wspólnie może coś wymyślimy ;:162
Bogusiu ;:196 Witam .
Czy już rozwijałaś swoje róże ??? czy mają korzonki , listki ??? ja myślę wsadzić w doniczki i przetrzymać na klatce schodowej o ile nikt mi ich nie ukradnie :wink:
Jest to próba - a warto próbować jeszcze teraz - będzie ciekawe zajęcie na zimowe dni ;:306
Gosiu witaj ;:196 Chyba łatwa metoda - ja tak na próbę włożyłam i zobacz , mają korzonki i nawet gałązki puszczają - jutro zrobię lepsze zdjęcia - chyba że padną do jutra ;:306 ;:306 To jest ukorzeniacz , on miał w płynie a ja używałam takiego w proszku .
Ale można samemu zrobić sobie taki w płynie ;:108
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu - Ale nam zaserwowałaś kolażyki,że aż zaniemówiłem z zachwytu.Piękna i ciekawa kolorystycznie kompozycja-no super ;:433
Pozdrówka :wit
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Tereniu,powiedziałaś, że na wiosnę przejdziesz po prośbie za patyczkami róż. Otóż nie wiem czy na wiosnę,mnie się wydaje,że po pierwszym kwitnieniu dopiero. One muszą być trochę zdrewniałe, tak myślę. I ja tak właśnie zrobię, ukorzenią się w te sześć tygodni i wysadzę do gruntu. Do zimy będą mieć sporo czasu by się zadomowić w glebie. Bardzo mi się to podoba, dziękuję Ci.
Awatar użytkownika
Iga51
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 20:45

Post »

:wit Film obejrzałam. Z angielskim na bakier. Jutro poproszę córkę co by mi trochę więcej przetłumaczyła. Na pewno musi być w tych powijakach 6 tygodni. Ale to już wiecie. Zadziwiający jest fakt, że przecież nie ma tam absolutnie dostępu powietrza. Jak te patyki żyją? Że też to ani nie zgnije, ani nawet nie zwiotczeje. Wydaje mi się, że po 6 tygodniach należy już włożyć je do ziemi (do doniczek). Do gruntu bym chyba nie ryzykowała, przetrzymałabym je w domu. Zresztą zależy kiedy rozpoczęłabym cały proces. Po 6 tygodniach prawie wszystkie patyki powinny mieć korzenie. Fantastyczny sposób na rozmnażanie róż. :heja A Wy już się dowiedziałyście co robić dalej? ;:88 ;:88
Pozdrawiam. Iga
halinowska
200p
200p
Od: 16 wrz 2010, o 23:37

Post »

Tereniu - ja pół bym wsadziła do doniczek, a pół zapakowała, jak poprzednio.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arku :wit :wit witam cieplutko .
Dziękuje , dziękuje :oops: ale to dopiero próby , może kiedyś dojdę do wprawy ;:108
Pozdrawiam i zapraszam ponownie ;:65 ;:65
Wandziu :wit :wit dziękuje za podpowiedź ;:196 moje były w tych gazetach od 23 października do dzisiaj bo koś mówił że trzyma się miesiąc , ale chyba im to wystarcza bo się ukorzeniły ;:108 :tan :tan
Iga :wit :wit Fantastyczny sposób ;:108 ;:108 ja będę jeszcze próbować - te wsadzę do doniczek i na parapet na klatkę schodową postawię a latem to można prosto do gruntu .
Pozdrawiam
Halinko dziękuję za podpowiedź ;:196 tak zrobię ;:108
Awatar użytkownika
Iga51
200p
200p

Post »

A na tej klatce schodowej, to masz ciepło? Bo ja w zimnym bym nie trzymała. ;:185 To zbyt młode sadzonki i korzenie delikatne. ;:173
Pozdrawiam. Iga
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu, to znaczy, że się udało ;:138 , ale teraz to ja też nie wiedziała bym co z tym zrobić, wiosną jednak będę próbować ;:138
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iga klatka schodowa jest ciepła - ja mieszkam w bloku , klatki ogrzewane ;:108
Iwonko udało się ;:138 Powodzenia Ci życzę ;:196 ja też będę próbować jeszcze .

Ja posłuchałam Halinki i trzy wsadziłam do doniczki a resztę zawinęłam jeszcze w gazety . Wszystkich patyków było 10 szt. niektóre dopiero wypuszczają korzonki , wsadziłam te z większymi . Zrobiłam im też czapkę z reklamówki przezroczystej i ładnie poprosiłam żeby rosły ;:108

może tutaj będzie lepiej widać jak wyglądają - choć tez nie bardzo ;:223
Obrazek

Obrazek

dzisiaj zrobiłam sobie ukorzeniacz według tego przepisu , żeby na wiosnę był gotowy
https://www.forum.haszysz.com/showthrea ... acz-clonex

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie ;:4
halinowska
200p
200p
Od: 16 wrz 2010, o 23:37

Post »

Tereniu - cieszę się, że rozwiązałaś problem patyczków różanych. Przepraszam, że tak skrótowo wczoraj napisałam, ale zjadło mi wczoraj 4 posty do Ciebie (każdy następny krótszy), coś się działo, bo bardzo mocno drgał mi ekran tylko na FO, tak że trudno było cokolwiek napisać. Pozdrawiam - Halina.
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tereniu, jeszcze mi tylko powiedz w jakich warunkach przechowywać to zawiniątko. Gdy robiłam zrazy gruszy to był lekko wilgotny piasek i piwnica z kartoflami. A jak w tym przypadku? Oj czuję,że sobie namnożę róż.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko dziękuję za radę i odwiedziny ;:196 Nie masz za co przepraszać ;:185
Zapraszam jeszcze ;:180
Wandziu witam ;:196
Moje zawiniątka najpierw leżały w altance na działce a jak zapowiadali mróz , przywiozłam do domu i leżały w kuchni w kąciku .
Myślę że można położyć też w piwnicy tylko żeby nie było za bardzo zimno - ale wiosną to gdziekolwiek w kąt wcisnąć i zapomnieć jak mówił tan facet na filmiku . Ja też będę rozmnażać , bo z tych to nie wiem co wyjdzie i jakie są - to nie pora na rozmnażane .
Ja widziałam u Ciebie taką piękną białą - pnącą - czy mogłabym się do Ciebie uśmiechnąć o jakiś patyczek ( oczywiście nie teraz ) ?????
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tereniu, róża, którą nazywasz białą nie jest biała,ma kolor taki kremowo/żółto/morelowo/różowy, bardzo ładną budowę kwiatu o zapachu frezji, kwiaty dość duże i nie zbite w pęczki. Obejrzyj jeszcze raz, na jednym ze zdjęć ten kolor można trochę wychwycić. Jeśli można jeszcze ciąć i kolor Ci odpowiada to tniemy.
Awatar użytkownika
Iga51
200p
200p

Post »

:wit Tereniu, dlaczego nie miałoby z tego nic wyjść? Korzonki już są , chociaż bardzo delikatne. Mówisz, że pora nieodpowiednia, a przecież uprawia się róże w nawet zimą w szklarniach ogrzewanych. Ja bym wsadziła je do doniczek w luźne podłoże na początek (żeby nie uszkodzić korzonków) i zostawiłabym w domu, gdzie właśnie jest cieplutko. Zobaczysz, że dostaną liście i zaczną rosnąć. Spróbuj. Nie liczysz na wiele, ale obyś się nie zdziwiła. ;:173
Pozdrawiam. Iga
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu bardzo się cieszę,że udało ci się ukorzenić patyczki róż ;:138
ciekawe czy tak ukorzeniłyby się patyczki hortensji ?teraz to na wiosnę będziemy wszystkie próbować samemu ukorzeniać róże :D wiesz Tereniu ja zrobiłam sobie ten ukorzeniacz , zobaczymy na wiosnę na ile się zda :D
Byłam na działce kopczykowałam swoje róże i wiesz zdążyła mi zakwitnąć od ciebie żółta chryzantema ;:196
teraz już wiem , że mam białą i żółtą , okryłam je troszkę . Tej żółtej nie ścinałam, bo żal mi było jej pierwszych kwiatków :D
Tereniu a jak komin, zrobiłaś już :D
pozdrawiam serdecznie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”