Anetko ja nigdy nie obcinam pędów kwiatowych u phalków chyba, że pędy zasychają
to je obcinam do miejsca gdzie się zielenią. Kwiatowe pędy pozaschnięciu obcinam u
Miltoni, Brassi, Cambri.
Powodzenia
piękne masz storczyki a ja szukam pomocy posiadam motylnika i usychają mu liście, po prostu żółkną już go przesadziłam, korzenie wyglądały ok a on i przed i po taki sam; ma strasznie bladozielone liście a później żółkną co się może dziać??? pomocy
Piękne storczyki Stefanku. Kiedyś miałam kilka sztuk ale wyjechałam na dłużej zostawiając je pod cudzą opieką i po powrocie nadawały się do wyrzucenia. Zniechęciło mnie to i już nie mam stoczyków. Tym milej popatrzeć na Twoje okazy.
Witam wszystkich odwiedzających mój wątek i przepraszam za zaistniałe zaległości.
Przez okres wakacyjny miałem problem z aparatem i często wyjezdżałem w delegację.
Troszę poniosłem strat i troszkę nieporządane owady mi sie pojawiły.
Postaram jak najszybciej usunąc zaległości, jeśli chodzi o moją czerwoną "Kohleria"
To nawet ładnie kwitła, nie wiem dlaczego ma na razie ma małom przerwę w kwinieniu.
Widzę pojawiajajace się pączólki, to niebawiem wznowi kwitnienie,
Życzę wszystkim odwiedzającym powodzenia i sókcesów.
Stefanek, komu miała kwitnąć, jak Cię w domciu nie było delegacje, zepsuty aparat... pewno zbuntowała się, a teraz widzi, że na nowo zainstalowałeś się w domciu, to wypuszcza pączuszki...
Witam
Elu wszystko możliwe, że przestała kwitnąć bo podlewana była różnie.
Obecnie staram się aby woda stała na podstawku, jeśli chodzi o aparat
to został wypożyczony a drugi robi kiepskie zdjęcia.
Powodzenia.
Wszyscy chwalą storczyki a mnie zachwyciła bugenwilla-czy to Twoje kwitnienie czy sklepowe? Pytam,bo moja zrzuciła wszystkie listki i stoją gołe badylki,nie wiem,co z nią robić?
O Jezusie Stefanku!!!! dotarłam do Twojego wątku i przejrzałam od deski do deski! Co za kwitnienia!!!! To nawet sklepowe nafaszerowane tak nie kwitną! Tylko pozazdrościc! Gratuluję!!!!,