Ogród w sercu Borów
- UlaL
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w sercu Borów
Witaj Moniko
Tak, to już kolekcja się Tereni uzbierała, a gdybyś zobaczyła fuksje w okresie kwitnienia, to druga uczta dla oczu i duszy. Ty swoją rodzinę fuksji będziesz mogła znacznie powiększyć w przyszłym roku, już z Terenią uzgodnione.
Pozdrawiam, Ula
Tak, to już kolekcja się Tereni uzbierała, a gdybyś zobaczyła fuksje w okresie kwitnienia, to druga uczta dla oczu i duszy. Ty swoją rodzinę fuksji będziesz mogła znacznie powiększyć w przyszłym roku, już z Terenią uzgodnione.
Pozdrawiam, Ula
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Ulka namów Tereskę na wątek...
Teresko daj się namówić...

Teresko daj się namówić...

- UlaL
Aniu, póki co to Terenia nie ma czasu, znam ją na tyle że bronię jak mogę i na siłę nie namawiam. Forum to bardzo miła sprawa, ale też trzeba dla niego czasu poświęcić. Ja i tak jestem pełna podziwu dla Tereni i jej M. Mają tyle pracy i co chwila gości i małą wnusią się opiekują, bo córka pracuje. W sezonie to nie tylko kwiatki, ale też tunele z pomidorami i szkółka z iglakami. Ale jest powiedzenie "nigdy nie mów nigdy" więc może kiedyś i Terenia będzie miała swój wątek, ale ważne że odwiedza nasze ogrody, chętnie wymienia rośliny i dzieli się doświadczeniem, za co tylko dziękować.
Do usłyszenia
Ula
'"
Do usłyszenia
Ula
'"
- Teniak
- 200p
- Od: 13 sty 2013, o 14:09
Chwalcie mnie ,chwalcie to mi się w głowie poprzewraca.
Teraz kwitnie bardzo niewiele storczyków,jeszcze około miesiąca i będzie "wysyp".
Ale to też nie jest tak że moje regały są pełne kwiatów-rozkłada się to w czasie i bardzo dobrze.
Kto ma storczyki ten wie że warunki w mieszkaniu nie są dla nich odpowiednie ale tak trudno sobie odmówić by nie podziwiać ich piękna wiec"męczę" je w domu ale od wiosny mogą odetchnąć w szklarence.
A moje pierwsze storczyki to był bukiet ślubny ale 41 lat temu i oczywiście były to cudne katleje.
Wątku nie otwieram ,naprawdę nie mam czasu.Znajduję ledwo chwilę by pooglądać Wasze wspaniałości.
Sukcesów życzę.Pozdrawiam.Teresa
Teraz kwitnie bardzo niewiele storczyków,jeszcze około miesiąca i będzie "wysyp".
Ale to też nie jest tak że moje regały są pełne kwiatów-rozkłada się to w czasie i bardzo dobrze.
Kto ma storczyki ten wie że warunki w mieszkaniu nie są dla nich odpowiednie ale tak trudno sobie odmówić by nie podziwiać ich piękna wiec"męczę" je w domu ale od wiosny mogą odetchnąć w szklarence.
A moje pierwsze storczyki to był bukiet ślubny ale 41 lat temu i oczywiście były to cudne katleje.
Wątku nie otwieram ,naprawdę nie mam czasu.Znajduję ledwo chwilę by pooglądać Wasze wspaniałości.
Sukcesów życzę.Pozdrawiam.Teresa
- UlaL
Witaj Tereniu
Musiałam uwiecznić kwitnienie storczyka, za którego bardzo Ci dziękuję

Mówiłaś mi o doniczkach z dziurkami, czy to tak ma wyglądać

M się postarał, bo wiesz, że On bardzo lubi tę grupę roślin. No i już wszystko posadzone.
A tak wygląda teraz szałwia, stoi w jadalni bo już nie wiem gdzie z tymi doniczkami mam biegać. Jak przekwitnie to będę ciąć i będzie sporo sadzonek do ukorzeniania.

Pozdrawiam Cię, Ula
Musiałam uwiecznić kwitnienie storczyka, za którego bardzo Ci dziękuję

Mówiłaś mi o doniczkach z dziurkami, czy to tak ma wyglądać

M się postarał, bo wiesz, że On bardzo lubi tę grupę roślin. No i już wszystko posadzone.
A tak wygląda teraz szałwia, stoi w jadalni bo już nie wiem gdzie z tymi doniczkami mam biegać. Jak przekwitnie to będę ciąć i będzie sporo sadzonek do ukorzeniania.

Pozdrawiam Cię, Ula
Ta szałwia jest niesamowita Ula! 

- UlaL
To gigant, w jednym sezonie tyle urosła, czy wiesz może czy u Olka już się ukorzeniają od niej sadzonki.
Pozdrawiam, Ula
Pozdrawiam, Ula
- Teniak
- 200p
- Od: 13 sty 2013, o 14:09
Ula nie podziękowałam za wstawienie zdjęć-całuski serdeczne.
Doniczki są ok,katlejaste będą zadowolone.
Moje szałwie już w piwnicy, mocno przycięte czekają na wiosnę.Twoja piękna i ma jeszcze tyle pąków kwiatowych.
Pozdrawiamy.Teresa
Doniczki są ok,katlejaste będą zadowolone.
Moje szałwie już w piwnicy, mocno przycięte czekają na wiosnę.Twoja piękna i ma jeszcze tyle pąków kwiatowych.
Pozdrawiamy.Teresa
- UlaL
Witam
dzisiaj trochę wspomnień, lilie minionego sezonu

Część z tych lilii uzyskałam z nasion, sianych 3 i 4 lata temu
a to lilia bulwkowata (lilium bulbiferum), obecnie wpisana do rejestru roślin chronionych. Moja babcia nazywała ją "smolinosem", taka nazwę jeszcze spotyka się dzisiaj.

Pozdrawiam, Ula
dzisiaj trochę wspomnień, lilie minionego sezonu

Część z tych lilii uzyskałam z nasion, sianych 3 i 4 lata temu
a to lilia bulwkowata (lilium bulbiferum), obecnie wpisana do rejestru roślin chronionych. Moja babcia nazywała ją "smolinosem", taka nazwę jeszcze spotyka się dzisiaj.

Pozdrawiam, Ula
- UlaL
Może jeszcze trochę wspomnień
Co było, a czego już nie ma
Dziewięćsił zniszczyłam totalnie, ponieważ w całej roślinie mrówki zrobiły sobie siedlisko a ja wzięłam węża i kilka razy zalałam wodą aby je wypłoszyć. Zniknęły i mrówki i dziewięćsił. Kwiaty pozostały tylko na zdjęciu

i jeszcze zasuszone i pozłocone pędy hoji w świątecznej dekoracji

Pozdrawiam, Ula
Co było, a czego już nie ma
Dziewięćsił zniszczyłam totalnie, ponieważ w całej roślinie mrówki zrobiły sobie siedlisko a ja wzięłam węża i kilka razy zalałam wodą aby je wypłoszyć. Zniknęły i mrówki i dziewięćsił. Kwiaty pozostały tylko na zdjęciu

i jeszcze zasuszone i pozłocone pędy hoji w świątecznej dekoracji
Pozdrawiam, Ula
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem zachwycona Twoimi liliami,urocze , też mam ich sporo i powiększam cały czas kolekcję,,,,smolinosy u nas też jest ta nazwa znana , faktycznie strasznie smolą nosy 

- Ivona44
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny masz ogród, więc na pewno będę tu gościem, ale te kaczuszki zachwyciły mnie ogromnie

Pozdrawiam, Iwona.
- UlaL
Witam Cię Grażko
Muszę pooglądać Twoje lilie, a cieszę się że podobają Ci się moje. Mam nadzieje, że w nowym sezonie zakwitną nowe siewki.
Pozdrawiam, Ula
Muszę pooglądać Twoje lilie, a cieszę się że podobają Ci się moje. Mam nadzieje, że w nowym sezonie zakwitną nowe siewki.
Pozdrawiam, Ula
- UlaL
Witaj Iwonko
cieszę się z Twojej wizyty i zapraszam
Iwonko, na str, chyba 29 mam jeszcze kilka zdjęć kaczek i trochę opisu. A tak w skrócie to te kaczuszki są u nas już wiele lat, pierwsze pary zostały zakupione u innych hodowców, a teraz to już się u nas wylęgają, tz. w inkubatorze. Więc mam czasami taki mały zwierzyniec, ale są śliczne jak maleńkie, jak dorastają to nie, a teraz jak wypierzone to cieszą oko. Wymagają opieki, dokarmiania, dobrego schronienia na zimę.
Pozdrawiam Cię
Ula
cieszę się z Twojej wizyty i zapraszam
Iwonko, na str, chyba 29 mam jeszcze kilka zdjęć kaczek i trochę opisu. A tak w skrócie to te kaczuszki są u nas już wiele lat, pierwsze pary zostały zakupione u innych hodowców, a teraz to już się u nas wylęgają, tz. w inkubatorze. Więc mam czasami taki mały zwierzyniec, ale są śliczne jak maleńkie, jak dorastają to nie, a teraz jak wypierzone to cieszą oko. Wymagają opieki, dokarmiania, dobrego schronienia na zimę.
Pozdrawiam Cię
Ula
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Witaj Ula
ale masz duzo pieknych roslin tarasowych
zaznaczam sobie watek
ale masz duzo pieknych roslin tarasowych

zaznaczam sobie watek