Górki,pagórki i reszta.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Górki,pagórki i reszta.

Post »

Ewa- Widziałem,że jest sy i obrazki też więc chyba wszystko w porządku.Z miodunki,o której mówisz,ja zadowolony nie jestem.Ona jest ładna jak
zakwitnie a po przekwitnięciu skręca się ze złości chyba.Co ona wyprawia z tymi liśćmi.Rurki robi.Kret mówisz ?.Przecież on nie widzi co posadziłaś.Za dużo dajesz
kompostu pod te okazy i tam jest dużo krecikowego pysznego jedzenia.Tę miodunkę to sobie sprawię wiosną bo obecna jest już póżnym seniorem.Najwyżej nie bedę
patrzył na jej fochy.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

"Sy" uzyskałam biegając od jednej maszyny do drugiej ;:306 Tania siła robocza chora i śpi, więc korzystam-wszystkie komputery w domu moje ;:306
Faktycznie, kupiłam tę miodunkę z pozwijanymi w trąbkę liśćmi, ale wyprostowały się jesienią :D Roślina ładnie zaczęła rosnąć, więc wpadłam na świetny pomysł, że mogę ją już podzielić. Wynik był marny, sadzonki nie oddzieliłam, ale chyba miodunka przeżyła. Wypuściła kilka nowych liści. Jeśli przepadnie, tylko do siebie będę mogła mieć pretensje ;:223
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A ja David Ward narzekam, że ciągla ma plamy na liściach , jakby grzybowe.... Najpierw myślałam od słońca, przesadziłam i nic, teraz te z zastanawiam się nad wywaleniem, nie lubię jak nie wiadomo z czym człowiek walczy. :evil:
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Janku a ja przysiadłam do Twojego wątku i chciała by zapytać o tą roślinkę co to jest :?:

Obrazek
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

ja wiem ja wiem :lol: to jest kroplik inaczej Mimulus cupreus można powiedzieć roślina jednoroczna ale bardzo fajnie się sama wysiewa i na drugi rok jest znowu ...ale też jest kroplik jako bylina Mimulus luteus i bez problemu zimuje ...tylko dlaczego ja jej nie mam :?: :?: Janku przepraszam za wyrywność
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32

Post »

Ale u mnie był kapryśny dwa razy kupowałam i nic po zimie nie było ,nigdy się nie rozsiał ,bardzo wdzięczna roślina.Może złe miejsca wybierałam :(
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trafiony,zatopiony.Nic nie szkodzi pani Ewo.Ma pani punkt.Jak pani nazbiera dużo to sobie pani wymieni na roślinkę.Ja łaziłem cały dzień więc odpowiedzieć nie
mogłem.Trzy kamienie przyniosłem średniej wielkości.Luteusa kiedyś miałem ale krótko i nie wiem co się z nim stało a nasiona tego o czym mówimy już
nabyłem bo jest fajny.Ewa a takiego z ustami w kształcie prostokąta masz ?.Zapomniałem nazwy.

to mi się bardzo podoba i mam.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Dziękuje bardzo za odpowiedź ;:196 Ewce ;:196
Janku Tobie tez dziękuje za cierpliwość ;:196
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
evastyl
1000p
1000p

Post »

Ja dzisiaj nie miałam czasu pochodzić zresztą po co kamieni w okolicy brak aby coś znaleźć trzeba pojechać gdzieś na wieś a i tek nic konkretnego tylko otoczaki :( ale zawsze mogę zajechać do centrum kamienia tam jest co wybrać :;230 szkoda że trzeba płacić .
Obecnie nie mam żadnego ...jak miałam jednoroczne to zawsze był Mimulus cupreus ale nie chciało mi się ich podlewać / jednoroczne zawsze były u mnie w donicach /
Zerknęłam do wujka google a on mi pokazał 80 odmian Mimulus :shock: :shock: "wygoglowałam" kilka i na razie odpuściłam ... jak ze mnie "tempak" jak można nie wiedzieć że jest tego tyle odmian ...a pewno i troszkę więcej a może by tak gonić króliczka i poszukać coś z Mimulus to jest wyzwanie :;230
Moja 'Saruma henryi' była w tym roku olbrzymia więc musiałam jej zmienić miejsce ...co ja się tak u Ciebie rozpisuje ;:14 ;:14 idę do siebie :;230 :;230
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Chyba drogi pomyliłaś bo nie dotarłaś.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj!...bardzo mi się podobają Twoje zestawienia roślinno- kamienne. Urocze zakątki i tajemnicze.Swojego ponad dwudziestoletniego cisa ...uformowałam a'la bonsai...nawet nieźle prezentuje się.
Mam też o żółtym ubarwieniu....młodszego..ale jaka odmiana nie mam pojęcia.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
evastyl
1000p
1000p

Post »

Janku zaczęłam odpisywać i dalej odpisuję w przerwach w pieczeniu ciasta ale zaraz , już za chwileczkę :wink:
Ach te twoje kamyki ...ja też takie chcę ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

magry pisze:...
Obrazek
Wciąż jestem pod wrażeniem tego zdjęcia. Podejrzewam, że jest z czerwca. Czy uwieczniłeś inne miesiące w tym miejscu? Jestem ciekawa jak się zmienia.
Z tego co czytałam ostatnio to kroplik potrzebuje sporo wilgoci. A żółty to nawet lubi rosnąć przy oczku wodnym.
Kilka stron wcześniej pokazałeś zawilca narcyzowaty. Czy on Ci się rozsiewa? Mam o różowych kwiatach i nie mogę się doczekać żadnych siewek.
Prymulkę o ciemnych listkach mam od wiosny i nie wiem co to za odmiana. Chyba jakiś "kundelek".
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Janku skalniak ze skalnicami bardzo mi sie podoba . ;:108
Ewa szkoda ze nie masz takich pieknych kamieni jak Janek: :;230
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32

Post »

Dziewczyny moze Janek :;230 :;230 tak czaruje że na polach zbiera u mnie to juz wszystkie wyzbierane ,brukowce zaczynają sprzedawać,jak byłam na składzie kamienia i zobaczyłam cenę to śmiech mnie ogarnął 150 złocisz tona. ;:7 ;:7 tyko ładnie wymyte.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”