Soczewiański bezcegiełkowy ogródek :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Soczewiański bezcegiełkowy ogródek :)

Post »

O witaj Mireczko :wit
Mam planów aż za dużo, pewnie mój portfel w połowie krzyknie 'dośc!' ;:306
Jedna wierzba poszła już dla kozy do zjedzenia. Smakowała, oj smakowała :tan Mandżurska nie ma prawa życia u mnie, nie cierpie jej. Po za tym to miejsce jest zarezerwowane dla bzu czarnego 'Black Tower'. Zobaczyłam i pokochałam. Miec go muszę a tam będzie idealnie. No tawułki u mnie mają bardzo ciężko mimo to egzystują jakoś, w nadchodzącym sezonie postaram się żeby mialy lepiej. Każdemu życzę, by tak ą wolę życia mialy jak u mnie.
Za komplement Zuzi dziękuję, sporo sobie właśnie obiecuję, bo jest to niebywale grzeczne dziecko, a do przesadzania taka malutka para rączek też się przyda. Po prostu chodzi o to żeby nie przeszkadzała. cokolwiek niech ją zajmie- ślimak (może na coś to dziadostwo się w końcu przyda), patyczki czy kopanie dołka. Ja sobie wtedy po ogarniam ;:108 Taki jest plan, a jak to będzie wyglądało dalej- zobaczymy.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Paulo mijamy się w wielu wątkach, nareszcie znalazłam chwilkę aby wpaść do Ciebie :wit
;:196 również dla Zuzi
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Ty lepiej szukaj miejsca na białą poziomkę! Małej powinna smakować. ;:333
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Renia, a dlaczego Ty płaczesz? ;:173
To chyba dobrze, że bedzie smakować :wink:
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wyobraziłam sobie małą Zuzię zabawiającą się ślimakami i Ciebie,jak przekonujesz Forum,że ślimaki to baaardzo pożyteczne stworzenia ;:306 ;:306 ;:306
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu! ;:196 dzięki! już poprawiłam! Robię kilka rzeczy na raz, a bardzo kiepsko się czuję i nacisnęłam nie tego emotka ;:124
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Paula, ale masz śliczny skarb!! No a te forumowe ciocie to też słodkie są, no nie? Faaajnie.
Tak sobie pochodziłam po Twoim ogródku, ale starałam się ślicznych roślinek nie podeptać!!
Plany masz ogromne, to i będzie się działo...

Pozdrawiam serdecznie. Całuski dla Zuzi (od cioci Bogusi) ;:108
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie moi drodzy. Dzisiejszy dzień u mnie bardzo wietrzny. Chociaż słoneczko było, nie mniej na zewnątrz bardzo nieprzyjemnie. Budleja bardzo długo ma listki, pamiętam że wcześniejszych lat, zawsze jak okrywałam było ich pięć na krzyż. Teraz w sumie wygląda jak w sezonie. Jednemu krwawnikowi ( ;:167 ) pomyliły się pory i właśnie kwitnie. To wygląda jak ostatnie tchnienie natury, skromny różowy kwiatek skąpany w morzu gnijącej trawy i burej ziemi.. Brr.. Nienawidzę zimy.
W domowe rośliny mam powtykane kolorowe ptaszki, żabki żeby dać trochę koloru oczom. Ta pora roku jest niezwykle przygnębiająca. Mam nadzieję, że grudnia mój luby wpadnie na pomysł i kupi mi ciemiernika. Dobry i taki kawałek ogródka. Najgorszy miesiąc przed nami. Od nowego roku już można powoli siać i od nowa Polska Ludowa :)
Jakie macie plany na nadciągający sezon nasionkowy?

Agnieszko witam i zapraszam częściej :wit Zuzia dostała ;:196
Reniu dziękuję bardzo :) Miejsce już w głowie uszykowane, a z nadejściem wiosny będzie i realnie ;:215 ;:196
Mirka no niech na coś się dziady przydadzą. Albo dam małej sól i od małego wpije w nią nienawiść do tych zwierzątek :twisted: Też zawsze jakieś zajęcie :wink:
Witaj Bogusiu Ciebie u mnie jakoś nie kojarzę, choć nie powiem pamięć słaba. No takie ciocie to super sprawa, wole takie niż przygłupie małolaty w moim wieku, lepszy przykład ma niunia. No i ciepła się dużo takiego prawie rodzinnego czuje. Plany fakt są ogromne, zobaczymy co z nich wyjdzie. Marzyłam o polanie łubinu, liczyłam kilka krzaków mi trzeba. Dostałam nasionka- po problemie. Właściwie to teraz się schody zaczynają, bo nie wiem gdzie poustawiam te moje kiełkujące doniczki. mało parapetów :(
Pozdrawiam serdecznie. Całuski dla Zuzi
;:168 ;:196
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jako, że przyszła jesień i nadciąga zima to idealny czas na wspominki nastał. Ale żeby nie było jak u wszystkich robię ilustrowana listę tego co mi padło :heja Zaczynamy!
Pierwiosnek niebieski, był i padł
Obrazek

Dalie zmarzły w piwnicy
Obrazek
Obrazek

Hosty
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Róże
Obrazek
Obrazek

Brunnera Jack Frost
Obrazek

Skalnica cienista i inne
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Omieg wschodni
Obrazek

Migdałek
Obrazek

Doszliśmy do jednej którejś tam. Mogę powiedzieć, że tylko róży mi nie szkoda i gdyby nie ta ilość wypadów, mój ogródek byłby pewnie już skończony. Reszta moich strat za jakiś czas :wink:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Witaj niedzielnie życzę Ci żeby łany łubinu były...mnie się nie udało czy nasiona były trefne czy gleba im nie odpowiada...a w tym roku znowu było chyba za gorąco i nie wyszły mi łany cyni...a wysiałam bardzo dużo nasion...jak i aksamitek...to był rok nie dla tych kwiatów będę siać uwielbiam je szkoda że sa jednoroczne...
..zdjęcia energetyczne przy szmacie za oknem... ;:145
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu nasionka z tego sezonu więc mam nadzieję, że się udadzą. Mi doslownie 5sztuk trzeba. Później przecież i tak to się rozrośnie. Za rok życzę Ci łanu cynii, pocieszę Cię że i moje w tym sezonie były mikre
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Zuzia piękniutka, na jej widok od razu się człowiek uśmiecha. Niedługo będzie z wami przygotowywać swoją piewszą w życiu choinkę :D
Pytasz Paulinko o sianie. Otóż ja w tym roku nie zmaiezam siać absolutnie nic, z wyjątkiem lobelii, ktora jako tako mi się udaje. Ale poza tym... Poniosłam z sianiem taką klęskę ostatnio, że mi się odechciało. Sialam w tych modnych torfowych krążkach i wszystko prędzej czy później się zmarnowało. No i powiedziałam sobie: dość. Ale tobie życzę pięknych wschodów, bo może masz dobrą rękę, nie tak jak ja.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuje bardzo :) Powiedz Wandziu jak już się o tym zmówiło, czy te krążki torfowe są naprawdę lepsze niż zwykła ziemia? Zawsze mnie to zastanawiało, bo lepiej opłacalne jest kupić wór ziemi uniwersalnej niż je.
Lobelie faktycznie fantastyczne z nasion wychodzą, mnie też się bardzo ładnie w tym roku udały, tylko zauważyłam, że przynajmniej u mnie potrzebują czasu na 'bujnięcie się'. Początkowo są liche i w porównaniu do tych które oferują w sprzedaży trochę im brakuje.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

No właśnie te krążki są beznadziejne. Jak podlewasz, to pleśnieją, jak nie podlewasz to wysychają. Paskudztwo.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W Au..była dziś ziemia do siewu taka w 20 l woreczkach, ale rozchodzi się jak ciepłe bułeczki ;:306 I jeszcze była masa mieczyków... ;:170 Część już jest u mnie! ;:224
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”