Dzień dobry kochani
Oj miałam w sumie okropny weekend - chociaż powiedzmy że tak pół na pół - dobry bo posadziłam w sobotę kilkanaście nowych cebul lilii (Salinas, Big Brother, Josephine, Black Beauty i kilka innych cudeniek) a w niedzielę odwiedzili naszą działeczkę rodzice a potem przyjechali do nas na obiadek i było super
A zły bo w piątek nie przyszła paczka z zamówionymi hojkami - prezentem od eMka i się okazało że leży na poczcie od czwartku tylko listonosz zapomniał zostawić awizo

Czekałam do piątku bo z Rzeszowa daleka droga i myślałam że tak jak zawsze odbierze mi jakaś sąsiadka więc czekałam do popołudnia bo myślałam że może poszła na spacer lub na zakupy. A tu kicha. Nawet nie przyszło mi do głowy że listonosz mógł zapomnieć o awizo bo paczki chodzą do mnie często (jak do połowy forunków

) i nigdy się to nie zdarzyło. A poczta w weekend zamknięta. Dzwoniłam rano i mają wziąść paczkę jeszcze raz i zostawić u kogokolwiek z klatki (jak nie będzie mojej "etatowej" sasiadki) bo nie po drodze mi na pocztę dzisiaj wcale a mam do niej daleko. Mam nauczkę zeby zawsze sprawdząc po numerze nadania ale jokoś umknęlo mi to tym razem. Druga sprawa to samowolka mojego działkowego sąsiada i byłam zmuszona zgłosić naruszenie do Prezesa działek - strasznie nie lubię się kłócić i jestem ugodową osobą

ale już powiedziałam dość. Dość pobłażania

. Ale to nie temat do dyskutowania tutaj więc tylko tak mówię bo mnie to dręczyło. Ale już mi troszkę lepiej.
Madziu - ja też czuję się lepiej jak patrzę na fotki kwiatuszków no i jak grzebię sobie w domowych
Kingo - ja mam drugiego pieska - poprzednią suczkę musiałam uśpić po ponad 16 latach spędzonych razem i był to jeden z najgorszych dni w moim życiu
Małgolinko, Brendii, Deissy, Szarotko, Janku, Iwonko, Szymku, Tesiu, Kasiuta, Pepsi - dziękuję bardzo w imieniu lilii
Uleńko - ja mam lilie i azjatyckie i orientpedy, sadziłam w zeszłym roku pierwszą partię na jesień, potem dokupowałam na wiosnę i teraz kupiłam 3 raz. Te jesienne ładnie mi przezimowały i nawet kilka się już podzieliło. Mam nadzieję że w tym roku również ładnie przezimują bo będę czekać z niecierpliwością na pierwsze kwitnienie nowości
Buszmen - witam cieplutko nowego gościa

zgadza się - ten rok by bardzo dobry dla lilii, a w sumie to zima ze śniegiem

Oby tak dalej.
Milenko - jaki tam spec, ja dopiero rok je mam

ale wiem że z wyskością to jest różnie - mam od niskich azjatek do wysokich na prawie 180 cm "drzew" liliowych jak Szecherezada. Wszystkie lilie kupowałam na forum od Ewuni Rozanki - tu masz jej wątek ogrodowy
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8#p3201838 i sprzedażowy z opisem lilii -
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=48459 - tylko uprzedzam - od razu zacznij z notatnikim i długopisem bo ci lista zakupowa urośnie że hoho

cudeńka ma
Anetko - hm, bo jak kupować to z rozmachem

zawsze kupuję po 3 sztuki bo lilie bosko wyglądają w grupie. W sumie to muszę policzyć ile mam odmian ale chyba 20 na pewno - to i tak nieźle jak na drugi rok działkowania
Aniu - ta nakrapiana biała kupiona była w sklepie w Toruniu i o dziwo była zgodna odmianowo. Jak tylko będą przybyszowe to będę o tobie pamiętać
Gosiu - siemanko