Zielony Świat Moniki cz. 7

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 7

Post »

Moniś, lilijki w sam raz na dzisiejszy dzień ;:215 Widzę, że jesteś liliowym specem, to powiedz mi, jak to jest z ich wysokością. Z zastanych w ogrodzie mam kilka niskich pomarańczowych (tak na 40 cm). Jesienią, jak zamawiałam w lilypolu, nie spotkałam się z niższą odmianą niż powyżej metra. To jak to jest - te moje pomarańczowe to po prostu nieodżywione wypierdki? :lol: Są w ogóle tak niskie odmiany? ;:131 Moją ulubienicę Kropeczkę wymiziaj jak zwykle ode mnie Obrazek
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monia, fajne lilie ;:138 ;:138 ja też się w tym roku na kilkanaście skusiłam mam nadzieję że zakwitną tak pięknie jak Twoje ;:180
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Moniko przepiękne lilie ;:138 ,miłe wspomnienie lata.Ta na czwartym zdjęciu ;:215
Kropeczka ;:167 cudna bardzo podobna do mojej nieżyjącej już Beluni.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Moniko, jakie piękne liliowe śliczności ;:138
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wow ale cudnie zakwitły Ci lilie!!!
A że tyle odmian to nawet mnie nie dziwi, u Ciebie to norma :;230
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Moni :wit nakrapiana lilia boska, jak by pojawiły się przybyszowe cebulki to zapisz mnie w notesiku-plisss :D
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Doberek :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Dzień dobry kochani :wit

Oj miałam w sumie okropny weekend - chociaż powiedzmy że tak pół na pół - dobry bo posadziłam w sobotę kilkanaście nowych cebul lilii (Salinas, Big Brother, Josephine, Black Beauty i kilka innych cudeniek) a w niedzielę odwiedzili naszą działeczkę rodzice a potem przyjechali do nas na obiadek i było super ;:167

A zły bo w piątek nie przyszła paczka z zamówionymi hojkami - prezentem od eMka i się okazało że leży na poczcie od czwartku tylko listonosz zapomniał zostawić awizo ;:223 Czekałam do piątku bo z Rzeszowa daleka droga i myślałam że tak jak zawsze odbierze mi jakaś sąsiadka więc czekałam do popołudnia bo myślałam że może poszła na spacer lub na zakupy. A tu kicha. Nawet nie przyszło mi do głowy że listonosz mógł zapomnieć o awizo bo paczki chodzą do mnie często (jak do połowy forunków ;:306 ) i nigdy się to nie zdarzyło. A poczta w weekend zamknięta. Dzwoniłam rano i mają wziąść paczkę jeszcze raz i zostawić u kogokolwiek z klatki (jak nie będzie mojej "etatowej" sasiadki) bo nie po drodze mi na pocztę dzisiaj wcale a mam do niej daleko. Mam nauczkę zeby zawsze sprawdząc po numerze nadania ale jokoś umknęlo mi to tym razem. Druga sprawa to samowolka mojego działkowego sąsiada i byłam zmuszona zgłosić naruszenie do Prezesa działek - strasznie nie lubię się kłócić i jestem ugodową osobą ;:108 ale już powiedziałam dość. Dość pobłażania ;:134 . Ale to nie temat do dyskutowania tutaj więc tylko tak mówię bo mnie to dręczyło. Ale już mi troszkę lepiej.

Madziu - ja też czuję się lepiej jak patrzę na fotki kwiatuszków no i jak grzebię sobie w domowych ;:215
Kingo - ja mam drugiego pieska - poprzednią suczkę musiałam uśpić po ponad 16 latach spędzonych razem i był to jeden z najgorszych dni w moim życiu ;:145
Małgolinko, Brendii, Deissy, Szarotko, Janku, Iwonko, Szymku, Tesiu, Kasiuta, Pepsi - dziękuję bardzo w imieniu lilii ;:168
Uleńko - ja mam lilie i azjatyckie i orientpedy, sadziłam w zeszłym roku pierwszą partię na jesień, potem dokupowałam na wiosnę i teraz kupiłam 3 raz. Te jesienne ładnie mi przezimowały i nawet kilka się już podzieliło. Mam nadzieję że w tym roku również ładnie przezimują bo będę czekać z niecierpliwością na pierwsze kwitnienie nowości ;:65
Buszmen - witam cieplutko nowego gościa ;:196 zgadza się - ten rok by bardzo dobry dla lilii, a w sumie to zima ze śniegiem ;:108 Oby tak dalej.
Milenko - jaki tam spec, ja dopiero rok je mam ;:306 ale wiem że z wyskością to jest różnie - mam od niskich azjatek do wysokich na prawie 180 cm "drzew" liliowych jak Szecherezada. Wszystkie lilie kupowałam na forum od Ewuni Rozanki - tu masz jej wątek ogrodowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8#p3201838 i sprzedażowy z opisem lilii - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=48459 - tylko uprzedzam - od razu zacznij z notatnikim i długopisem bo ci lista zakupowa urośnie że hoho ;:306 cudeńka ma ;:oj
Anetko - hm, bo jak kupować to z rozmachem ;:306 zawsze kupuję po 3 sztuki bo lilie bosko wyglądają w grupie. W sumie to muszę policzyć ile mam odmian ale chyba 20 na pewno - to i tak nieźle jak na drugi rok działkowania ;:306
Aniu - ta nakrapiana biała kupiona była w sklepie w Toruniu i o dziwo była zgodna odmianowo. Jak tylko będą przybyszowe to będę o tobie pamiętać ;:168
Gosiu - siemanko :wit
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia a skąd Ty jeszcze wytrzasnęłaś cebule lilii ? ;:oj
u mnie w ogrodniczym już zero cebul, to co im zostało powsadzali już do ziemi ...
pozdrawiam Małgośka
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Małgosiu od Ewuni Rozanki ;:173 zamawiałyśmy dość dawno ale jakoś nie mogłyśmy się spotkać żebym je odebrała bo byłam chora prawie miesiąc, potem czekałam na ładniejszą pogodę w weekend bo po pracy to wiesz - chyba tylko z latarką ;:306 i tak jakoś zeszło :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

szczęściara :D
pozdrawiam Małgośka
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Monia ja od byłego szefa wydębiłam teraz lilie po kilkadziesiąt groszy...Powiedziałam,że jak mi nie sprzeda to mu myszy zjedzą-nie miał chłop wyjścia.Wczoraj sadziłam ;:173
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Monia czy ty wiesz ,ze u mnie dzisiaj był śnieg...i to całkiem całkiem go było...mówie ci paskudztwo ;:306
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Moni dziękuję ;:196
Marzenko na fo też wszyscy o śniegu piszą ;:306
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Witaj Moniko,
skoro dużo u Ciebie o liliach, to gdybyś chciała nasionka powietrzne od citronelli to chętnie, mam zebrane ale nie posiane, mam też od tygrysiej. Chyba że już takie masz, to nie nalegam ;:306
Do usłyszenia, Ula
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”