/ ... / ale moje zdjęcia to najwyżej 1000 pikseli ten dłuższy bok.
- jeżeli mogę podpowiedzieć i polecić program do obróbki fotek:
"PhotoScape". Przy użyciu jednej z funkcji tego programu, "wycinam" z fotki tą jej część, którą w danej chwili chcę pokazać na Forum w wątku. "Wyciętej" część fotki w tym samym programie zmniejszam rozmiar do wymaganego przez regulamin Forum. Moje fotki bardzo sporadycznie przekraczają rozmiar 100 kB, przy rozmiarze 590 x 590 pikseli fotka + 10 pikseli ramki, zdarza się to tylko wtedy, gdy wstawiam "całą" fotkę. Tak "obrobioną" i zmniejszoną rozmiarowo fotkę, oraz zmniejszoną do 80% jej jakość przesyłam na serwer udostępniający miejsce dla fotek.
"PhotoScape" - jest programem darmowym, bardzo prostym - intuicyjny w obsłudze, daje bardzo dużo możliwości "poprawienia" niedoskonałości fotek. Program ten stosuję do obróbki moich fotek przed wysłaniem na serwer już około 3 - 4 lat i nie miałem "kłopotów" z przekroczeniem limitów.
/ ... / W przyszłości spróbuję zmnieszać zdjęcia tak jak radzisz, ale mam wątpliwości czy to coś da. Ale co mi szkodzi spróbować. / ... /
- jak nie pomoże, to pozostaje zmiana serwera na który wysyłasz i przechowujesz fotki. Gdy Twoja próba nie da efektów, napisz do mnie na pv, może coś doradzę.