Ogródek Robaczka cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 10

Post »

Constancjo :!: , ani się waż skubać swoich! Grażynka i Iwonka Majowa obiecały coś uskubać wiosną i wystarczy ;:180
Zobaczę jak się spisze, gdyby było ok, to moze znajdzie zastosowanie podczas wiosennej rewolucji na zachodniej rabacie :uszy
Aniu, mi się podoba ta z białym środkiem np. Fire & Ice. Zdjęcie było inspiracją. Masz? Uprawiasz je w donicach? Foty mile widziane :D
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Kasia psianka jaśminowa ;:333 śliczna roślinka.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fire and Ice to tez mała hosta,takiego efektu jak na zdjęciach pokazowych nie osiągniesz ,zresztą jak dla mnie ładniejsza jest Christmas Cookies też mniejszych gabarytów ,no ale wszystko jest kwestią gustu
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Te ze zdjęcia mam. Fire & Ice zamawiałam przez internet w ubiegłym roku. Otrzymałam sadzonki o średnicy 5 mm. Nie będą się więc jeszcze nadawały do podziału. Obiecałam sobie nawet, że nigdy więcej nie zamówię bylin przez internet. W tym roku ponownie skusiłam się - na jeżówki tym razem; sadzonki wys. 2-3 cm ;:223

-- 24 lis 2013, o 19:39 --

Nie wiem, czy fotki się znajdą, bo przecież z uporem maniaka robię zdjęcia różom :lol:
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

U mnie hosta w donicy to byl przypadek, bo w zeszlym roku jak przenosilam czesc host po wycieciu sliwki (cienia juz nie bylo), to po prostu jedna karpa mi sie zawieruszyla i zostala na zime na rabacie.
Wiosna jak ja odkrylam, to nie chcialam jej wsadzac na rabate, bo nie wiedzialam czy nie przemarzla i wsadzilam do doniczki. Nie przemarzla i rosla sobie spokojnie dalej. Teraz poszla z doniczki do gruntu, bo w przyszlym roku powadze sobie taka wielkolisciasta.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, to idealna roślina do ozdoby tarasu ;:333
Dorciu, christmas cookies tez fajna! Ja nie odróżniam takich niuansów w hostach, biały środek mi się podoba więc ta, o której piszesz tez ładna. Masz zdjęcia swojej? Uprawiasz jakies w donicach?
Aniu, ja też się wyleczyłam z zakupów bylin przez internet ;:222 Wiosną pojadę do szkółki i wybiorę na miejscu ;:108 Róze przez internet to co innego, czytałam o belgijskich - cuda ;:oj
Jule, Wyczytałam właśnie, ze zimują w donicach bez okrycia okejos. Spróbuję w ten sposób. Najpierw muszę jednak posadzić wiosną, a ona musi przeżyć cały rok :lol: Ba, nie tylko przeżyć...musi mnie zachwycić, bo inaczej zimy nie dotrwa ;:306
*moje wątki*
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiula, zdjęcia z ogrodu listopadowego niesamowicie... nielistopadowe ;:oj Pięknie jeszcze masz dookoła, ogród z pewnością podgrzewany to od razu widać ;:108 Budka wypełniona ptaszkami przesłodka ;:167
Pomysł z hostami super. Ja też najbardziej lubię te z białymi mazaniami. Posadziłam kilka wśród kamieni w ogrodzie białym, który powstanie wiosną pod brzozami :wink: One lubią każdą ziemię a najlepiej zajrzyj do Igi23, ona się specjalizuje w kapustach i w jej wątkach jest kompendium wiedzy na ich temat, włącznie ze zdjęciami poszczególnych odmian.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

W donicach osobiście do tej pory nie uprawiałam,ale moje sąsiadki w donicach hodują sobie hosty ode mnie ,rosną z roku na rok więc i ja zachęcona tym sukcesem moich psiapsiółek posadziłam dwie hosty z podziału w duże donice na działce i mam zamiar zostawić je samopas przez zimę -zobaczymy co będzie z nimi

Spójrz sobie jeszcze na hostę w "ciapki" Revolution -kupiłam jesienią
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja mam Fire & Ice. Będę dzieliła, więc jak chcesz to kawałek uskubię i dla Ciebie.
Chyba, że dziewczyny już Ci wczesniej podeślą.
W pierwszym roku nie licz na to, że Cię rzuci na kolana. Przecież będzie maleńka. Wyrzucić ją bedziesz mogła dopiero po 2 latach ;:306 U mnie hosty zimują bezproblemowo w drewnianych donicach. I nie muszą mieć wcale mokro. U mnie totalna susza, bo najczęsciej zapominam tam o podlewaniu. :oops:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Hosty w donicach rosną doskonale. Nawet w całkiem niewielkich. Mam je latami, niczym nie zabezpieczam. Aż sama się dziwię, że nie wymarzają. Ale to oczywiście zależy od specyfiki ogrodu, więc niekoniecznie musi się sprawdzać u wszystkich. Sorry za taką asekurację; nie chcę, żeby potem coś było na mnie :)
Pozdrowianka, Kasiu! Jutro mamy forumkowe spotkanie, więc życz mi dobrej zabawy :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

W moim klimacie nawet nie próbowałabym funkiowych donic, ale w podgrzewanym ogrodzie? Można :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, Ty się śmiej, a ja dostanę rachunek za prąd ;:306
Wando, witaj! Właśnie pisałam, ze widziałam takie u Ciebie i wyglądało to super :-) Muszę przejrzeć dokładnie wątek i obejrzeć zdjęcia. Dzięki za wpis i odwiedziny, udanego spotkania ;:196
Margo, posadzę kilka sadzonek do jednej, efekt musi być od razu, 2 lata mogę nie wytrzymać ;:306 Dobrze wiedzieć, ze są bezobslugowe...tylko te ślimaki :twisted:
Dorciu, skoro sąsiadkom się udało, to Tobie na pewno też :uszy
Madziula, fajnie, ze jesteś ;:196 Pod brzozami powinny wyglądać fajnie ;:333 Do Igi zajrzę, wiem, ze to hostowe guru ;:170 pozdrawiam :wit
*moje wątki*
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kasiu aż się nie chce wierzyć że na fotkach listopad ;:oj
Stworzyłaś raj niezależnie od pory roku ;:180
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Co Ty? Twój ogród to "twarz" podgrzewanych ogrodów ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Fakt, że wiele zależy od klimatu.
U mnie długo chłodno i nagle robi się patelnia, to hostom nie za bardzo służy.
Poza tym wiele zależy od odmiany.
Stare rosną super i są nie do zdarcia.
Z nowymi bywa różnie i na pewno nie przyrastają tak dobrze jak stare, bo sama wypróbowałam.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”