Wiejski ogród cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród cz.15

Post »

Witaj Marysiu,mój mąż często zostaje ,a na grzyby jadę sama ale też uwielbia zbierać grzyby i jak tylko może to jedzie,ja jeżdżę na grzyby w świętokrzyskie około200 km ode mnie,ale mam tam działeczkę i domek holenderski ,tam mieszkam ,zbieram i wszystko zaprawiam i suszę ,przywożę do domu gotowe produkty,tak mam urządzone jak w domu i można by było mieszkać tam od wiosny do późnej jesieni,ale ja ledwo na grzyby mam czas, a zrobiłam to wszystko ze względu na grzyby,żeby nie jeździć tam i z powrotem bez przerwy bo jest daleko,ale tak pięknie że nawet myślami często tam jestem ;:196 ,pozdrawiam i miłej niedzieli życzę
Awatar użytkownika
janka53
200p
200p
Od: 15 paź 2012, o 17:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maseczko a nam pada deszcz i taka to niedziela ,ale jest przyjemnie ;:180 .
Zapraszam janka53.Moje początki. :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maska pisze:
Dorotko nie tylko, że go przytargam ale jeszcze połażę za następnymi braćmi - może to był desant :;230

!

Marysiu ...parsknęłąm śmiechem z tego desantu ;:306 Ja juz chyba nie dam rady wtyknąć czegos...do mojego mniumniu ogródka ...ale kilka badyli , korzeniachów i pieńków mam...i ciagle przesuwam...bo dosadzam róże ;:306
Dziewczyny przerażają mnie te wasze newsy o szambianych polach i rzekach...ja chyba w błogiej naiwności żyje ... :roll:
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

U nas od ubiegłego roku zrobili wreszcie kanalizację, w ramach projektu unijnego... Część wiosek w gminie, już dawno była skanalizowana, trzy i pół wsi nie było... A w ramach projektu to za darmo jest... I żeby nie było, gmina nałożyła na nas opłatę adicencką, czyli od wzbogacenia działki... I zapłaciliśmy...
Ale jest i jest dobrze... Choć nie wszyscy się podpięli, bo nie potrzeba im... :roll: I takie beczułki jeżdżą też... :roll:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu ;:196 Oj tam dużo,ale kilka kurek no już zdrówko im nie dopisuje także na wiosnę jak mi się kwoka zrobi to myślę podłożyć znów kilka jaj ;:108 Kaczuchy są,mają ogromną radochę pływają w kałużach - jakie bajorko zrobiły ! ;:306 Gąsek nie mam nigdy nie miała,nachodziło Mnie kupić albo kaczkogęsi ...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu śliczne to co opisujesz musi być. Mieć taką ponderozę na wypoczynek ;:224
I pewnie to są tereny grzybonośne :lol:
Janeczko u mnie nie tylko pada ale i wieje i jest bardzo nieprzyjemnie :wink:
Dorcia pogoda pod psem i pieniek leży w lesie ! ale jak tylko się wypogodzi to idziemy :?
Wiem, że masz malutki ogródek a wymagania ogromne ;:224
Dorotko też liczę na to, że projekt i nas obejmuje i doczekamy się, ale powinno być tak że kto się nie podłączy to co miesiąc rachunek za opróżnienie szamba! tak jak ze śmieciami - wszyscy!
Reniu no co TY kaczkogęsi a może kotopsy ;:185
U mnie w takich kałużach kury brodzą ;:oj
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

A co to te kaczogęsi są ;:oj
U mnie zimno, mrozek będzie na noc, byłam z Sonią i Stasiem na dworze, oglądać kometę, ale zmarzłam brrrr
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

To krzyżówki kaczek... Z gęsią nie mają nic wspólnego... Podobno szybciej rosną, są większe, od popularnych kaczek... Mulardy, czy coś podobnego...
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko u mnie straszą w nocy śniegiem z deszczem i marznącą mżawką ;:oj na szczęście opony wymienione! O komecie nic nie wiedzieliśmy zresztą u nas chmury!
Dorotko wiedziałam o pulardach ale o mulardach nie, jak poczytałam to nie wiem czy to nie są kaczki pekińskie?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja nie słyszałam o takich wynalazkach, bo to chyba wynalazki jakieś są :?: ;:131
Kometa Marysiu to ta co to ją ma być widać na listopadowo-grudniowym niebie, bardzo mocno jasna i od 28 podobno widoczna nawet w dzień, coś jak drugie słońce, tak czytałam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to Iwonko mamy jeszcze parę dni :wink: muszę zajrzeć do Ciebie czy wiklinę przyniosłaś ;:306
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przyniosłam, przyniosłam i gniazdko ptaszkowi skończyłam :wit
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

iwona0042 pisze:Ja nie słyszałam o takich wynalazkach, bo to chyba wynalazki jakieś są :?: ;:131
Kometa Marysiu to ta co to ją ma być widać na listopadowo-grudniowym niebie, bardzo mocno jasna i od 28 podobno widoczna nawet w dzień, coś jak drugie słońce, tak czytałam :wit
Kombinują i mieszają, ulepszają, modyfikują. Kiedyś takich cudów nie było i ludzie też żyli. Chyba bym nie chciała się nigdy dowiedzieć jakie horrory (dla mnie) dzieją się w laboratoriach.
A co do komety, to albo ślepota mnie dopadła albo co, bo nie mogę jej wypatrzyć, napisane było żeby jej wypatrywać na wschodniej części nieba, ale ja nic nie widzę innego niż gwiazdy, a może widzę, tylko nie wiem że to właśnie ona ;:131
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zielonajagoda pisze:
iwona0042 pisze:Ja nie słyszałam o takich wynalazkach, bo to chyba wynalazki jakieś są :?: ;:131
Kombinują i mieszają, ulepszają, modyfikują. Kiedyś takich cudów nie było i ludzie też żyli. Chyba bym nie chciała się nigdy dowiedzieć jakie horrory (dla mnie) dzieją się w laboratoriach.
A co do komety, to albo ślepota mnie dopadła albo co, bo nie mogę jej wypatrzyć, napisane było żeby jej wypatrywać na wschodniej części nieba, ale ja nic nie widzę innego niż gwiazdy, a może widzę, tylko nie wiem że to właśnie ona ;:131
;:306 ;:306 To tak jak ja, miała być tak jasna jak księżyc, no a w ogóle to mają być widoczne gołym okiem dwie, gdzie indziej czytałam, że cztery, nie widzę, ślepa jestem chyba, ale od 28 będzie widoczna nawet w dzień to może zobaczymy :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”