Mój prawie ogród - Iwika

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

iwika pisze:Niestety nie wiem co to za odmiana róży ale sprawdze :wink: co roku ją mocno przycinam chyba ma ze 6 lat.
ja też czekam na nazwę, bardzo mi się podoba :D
iwika pisze:Moja psina na dniach będzie mieć swoją strone www ;:1
suuuuper ;:114 cieszymy się razem z Wami :D
iwika pisze:Ps myślałam że tutaj już nikt nie zagląda.
zagląda, zagląda :wit
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Trafiłam do ciebie po wątku z daturami i już wiem skąd tyle wiesz - masz piękne okazy :)

Tylko nie wiem dlaczego twój wątek ogrodowy taki zapomniany ?
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

O Qrcze!!!!!!!!!! Jakie okazy w twoim ogrodzie. Same rarytasy. Cóż ja mogę ci zaoferować??? ;:110
Pozwolisz,że będę cię odwiedzać???
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Od: 17 paź 2006, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

lucy09 pisze:O Qrcze!!!!!!!!!! Jakie okazy w twoim ogrodzie. Same rarytasy. Cóż ja mogę ci zaoferować??? ;:110
Pozwolisz,że będę cię odwiedzać???
No tak zgubiłam gdzieś płyte do aparatu i niestety nie umie wgrać rzadnych zdjęć :evil:

Miło mi że jeszcze mój wątek jest odwiedzany :D
Na pewno w przyszłym roku dojdzie kilka odmian datur ;:1 , jakich to jeszcze nie wiem. :wink:
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pokazuj swój ogród i swoją psinkę. A może już psina pochłonęła cię całkowicie?
:lol:
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18

Post »

Witam Iwonko!
Do tej pory nie miałam czasu przegladać zdjęć ogrodów forumowiczek-jednak zimową porą fajnie będzie zobaczyć trochę wiosny i lata :P .
Zachęcona wypowiedzą Agii zwiedziłam Twój i zastanawiam się dlaczego "prawie..."-nie jedna osoba może sobie pomarzyć o takim,o Twoich daturkach już nie wspominając :shock: same rarytasy :!:
Fajnie też spotkać "psiary" na forum.Życzę wam samych sukcesów na wystawach :!: -może kiedyś zawitacie do Białegostoku-u nas zawsze jest ona w ostatni weekend wakacji.
Jeszcze mała rada dotycząca linienia(mam nadzieję,że zainteresowane forumowiczki jeszcze zajrzą tu do Ciebie)-jest świetny preparat "Beaphar-Laveta"-moja cocker spanielka prawie dorównuje yoreczkom.Wcześniej również borykałam się z sierścią dosłownie wszędzie(a ma już prawie 10 lat!).Wystarczy dodać kropelki do wody i naaaprawdę efekty są odczuwalne na skórze naszych pupili.
Pozdrawiam ciepluuutko i czekam na więcej :wink:
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Kontakt:

Post »

Pomyśle o tym Białymstoku, dużo będe jeździć w przyszłym roku na wystawy więc kto wie :wink:
A dalczego prawie bo nie mój... tylko rodziców od męża. Póki mieszkam u nich to prawie... ale zaczynam myśleć i zastanawiać się nad swoim. Jeszcze troche a nie będzie tyle materiałow na ogrodzie i zaczne coś sadzić.
No bym skłamała jak bym powiedziała że nic tam nie mam mam zasadzoną kosodrzewine i azalie ( 2 tyg. temu zasadziłam ). Na tym wena moja się skończyła.
Mam 5 arów i stoi tam jeszcze dom więc bardzo mało tego jest i musze bardzo rozsądnie rozplanować całość.
Przed domem jescze dojdzie garaż i wjazd :evil: myśle nad ogrodem japońskim z kamieniami a szukam coś naprawde fajnego bo nie lubie zmieniać. Nie lubie choinek itp.. co się sypią jak np. cyprys groskowy bo się z niego wyleczyłam z powodu psów które cały czas mi go wnoszą do domu :evil:

a to starsze zdjęcia z połowy października

Obrazek
kobea wzbudzała zachwyt sąsiadów biała i fioletowa ( nie wiem dlaczego mój aparat jakby nie widzi koloru fioletowego i wychodzi niebieski)

datury
Obrazek
i alejka klonikowa
Obrazek
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
wanda509
50p
50p
Od: 15 kwie 2008, o 16:34

Post »

Witaj Iwonko.. W końcu i ja przejrzałam dokładnie Twój wątek ogrodowy... no i jestem pod wrażeniem :shock: A co do Datur to nie mam słów żeby opisać ich piękno...(mam nadzieję, ze te które dostałam od Ciebie się przyjmą) A alejka klonikowa rewelacja.. powiem szczerze że nawet przez myśl mi nie przeszło że klonik można wsadzić bezpośrednio do gruntu(byłam przekonana że to roślina pokojowa..ale jak widać się myliłam ) Zapewniam że będę częstym gościem w Twoim ogrodzie :)
pozdrawiam Wanda
ps.możesz podać stronę swojej psinki.. chętnie bym obejrzała
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Kontakt:

Post »

wanda509 strona psinki wyświetli się koło znaczka PW pod moimi postami WWW!!!.
Ja kloniki wkopuje do ziemi i wykopuje na jesień bo mniej podlewania :wink: a ładniej rosną. Traktuje je jak datury.
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
wanda509
50p
50p

Post »

Iwonko powiedz mi jeszcze odnośnie kloników..jakiego potrzebują stanowiska? Chodzi mi oczywiście o nasłonecznienie. Tak sobie pomyślałam, że przy tak delikatnych liściach w pełnym słońcu nie powinny raczej stać :? A może się mylę :?:
Przejrzałam również stronę Twojej psinki jest super :!:Gratuluję pierwszego miejsca na wystawie! Nawet tak samo się nazywa jak moja...tylko moja to pekińczyk. Od soboty będę miała nowego zwierzaczka. Już się nie mogę doczekać ;:1
pozdrawiam Wanda
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Kontakt:

Post »

Kloniki mają pól cień, zasłania je cypryśnik który widać na zdjęciu z dwoma daturami :wink: ( ten ogołocony).

Wanda509 może zdradzisz co to za zwierzaczek!!!
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
wanda509
50p
50p

Post »

A i owszem... będzie to mały yorczek ;:49 ;:50 ;:48 Już nawet imię wybrałam MIKA
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, to są jedyne datury, które wyrosły mi z badylków od Ciebie. Jak myślisz czy już się przyjęły? I jak oceniasz ich kondycje?(przepraszam za zaśmiecanie wątku) Obrazek :?
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Kontakt:

Post »

Wyglądają ok :wink: ale mimo że mają korzenie to nadal trzeba na nie uważać, czasem i takie padają :evil:
Ta z prawej ma blizne, ale widać że ładnie wypuściła boczny pęd :D
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co to znaczy bliznę? Zresztą one są po przejściach. Jak myślisz nadal trzymać je pod kloszem, czy już na powietrzu?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”