Jadziu - Dzięki ale czas tak szybko minął,że ani się obejrzałem a tu kiełek na wierzchu-oby tylko dotrwał do dojrzałości
Haniu - Wiosną na pewno Ci wykiełkuje i będzie zdrowo i silnie rosło
Natalko - Mini drzewko mango urosło o 1,5cm,to jeszcze wolny wzrost a zdjęcie tak przy okazji w szklarence
Tereniu - I Tobie również dziękuję a zdjęcie przy okazji jak drzewko bardziej podrośnie/jeżeli dotrwa

?
Justynko - Fakt,lubię eksperymentować-nie urośnie jesienią,zimą to może urośnie wiosną
Olu - Spróbuj z pestki,ja miałem już fajne krzaczki kalamondyny ale wakacyjne zastępstwo nie wyszło im na dobre-poginęły z prze-
lania,chociaż i ja sam z przedobrzenia wykończyłem już kilka roślinek
No i pewnie,że i tym razem miałem kupę uciechy z Waszych odwiedzin a do kolejnych znowu zapraszam pozdrawiając Was serdecznie wraz z pozostałymi Forumowiczami i Gośćmi
Mam go już ho ho,sporo lat... a może jeszcze dłużej i nie wiem jak to się stało,że jeszcze go Wam nie przedstawiłem.Nadrabiam więc zaległości i wklejam dwa zdjęcia mojej bardzo ulubionej i rosnącej w oczach mimo ciągłego cięcia roślinki.
To mój scindapsus-chyba dobrze go określiłem
Jest po kolejnych dwóch cięciach,przed przedostatnim cięciem jego poszczególne pędy-a sadzę zazwyczaj po pięć,miały ok.7m długości

Obdarowałem nimi na sadzonki chyba z pół dzielnicy.Na drugim zdjęciu kolejne sadzonki po ostatnim drugim cięciu.
Przy okazji wstawiam zdjęcia mini szklarenki kupionej w I...,fajna zabawka dla lubiących rozmnażanie roślinek bo nie trzeba na nie huhać,dmuchać,tylko umieścić je wewnątrz przewietrzając szklarenkę od czasu do czasu
Szklarenka z zamkniętym daszkiem.
Daszek częściowo uchylony.
Daszek całkowicie otwarty.
Życzę zdrowych siewek i dorodnych drzewek - pozdrawiam Wszystkich