Mój jest Ten kawałek podłogi...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój jest Ten kawałek podłogi...

Post »

Ja go tylko dobudowałam.Ten dom stoi tak ponad 40 lat ;:224 .Przodkowie mieli nosa ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martusiu kupiłam skromnie. Miejsca już trochę brakuje a chciejstwa dopadają cały czas :tan
Echinacea purpurea"Marmalade"
Monarda hybrida"Schneewittchen"
Monarda hybrida"Kardinal"
Veronica longifolia"Christa"
Veronica spicata"Red Fox"

A Echinacea purpurea"Secret Passion" dostałam od Renaty od tak sobie ;:oj . Nie to że koszty dostawy wzięła na siebie. Przywiozła mi osobiście zamówienie to jeszcze kwiatkiem obdarowała. Chyba będę musiała odrobić jej to w polu ;:215 . Może uda się już jutro. :tan
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

na razie jestem na 5 str, więc tylko wpisuje sie, żeby mi ten pasjonujący wąteczek nie zaginął :wit
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Martuś masz jakieś pomysły co na gliniasta ziemię.Urabiam ręce żeby zrobić z niej mniej gliniastą on dalej gliniasta ;:306
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

jonatanka pisze:Martuś masz jakieś pomysły co na gliniasta ziemię.Urabiam ręce żeby zrobić z niej mniej gliniastą on dalej gliniasta ;:306
Na to to tylko koło garncarskie - kupujesz, przerabiasz glinę na stylowe naczynia rustykalne, sprzedajesz, a z zysku kupujesz wywrotkę próchnicy ;:306 A tak na serio, to mnie glinę nieco rozluźniło składowanie na niej przez 1,5 roku zasieków na mamuty - tam gdzie leżały ziemia jest zdecydowanie lepsza, ale zdaję sobie sprawę, że trudno cały ogród zarzucić stertami gałęzi..
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Martuniu! Choć Ty wracaj do zdrowia! ;:196
Beatko!Nie miałam internetu, to teraz nadrabiam: ;:196 A jakby co to zamawiam właśnie róże u Bogdana... ;:224
A co do gliniastej gleby... to sama szukam dobrego rozwiązania ;:223 , bo moja to nawet na te wyroby garncarskie się nie nadaje :twisted: Choć teoretycznie 3b-4a klasa w dokumentach. Mnie ratuje jeszcze kompost, ale ciągle go mało...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Witam miłych Odwiedzających :D
Swoją drogą Pat świetnie radzi! Glinę o ile jest możliwość trzeba rozluźnić, czy to kompostem czy nawiezieniem czegoś lżejszego :wink:
Odpowiem dziś na zapytania Wielu z Was, o to w jaki sposób jesienią uprawiam swój warzywnik :wink:
Dziś odbyły się prace przygotowawcze, do następnego sezonu ogrodniczego :D
Pole po wykopaniu warzyw, uprzątnięciu pozostałości roślinnych, porastało siewkami, chwastami i zasianą gorczycą.
Przyszedł czas, że trzeba było to wszystko przekopać, rozdrobnić, spulchnić.
Wszystko odbyło się tak szybko, że omal nie zdążyłam zrobić zdjęć, także proszę docenić mój spryt 8-) i błyskawiczne działanie ;:306

Przygotowania

-Te świerki to zostawiamy?
-No, raczej...

Obrazek

Startujemy

Obrazek

Poszedł

Obrazek

I po 5 minutach skończył

Obrazek
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

Wow ale jazda dobrze że świerki przeżyły ;:306
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p

Post »

A ja 4 dni przekopywałam warzywniak ;:223 . No i się wydało. Na hektarach człowiek się mniej narobi niż w małym ogródku. :uszy
Pozdrawiam. Beata.
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Magda i świerki i grządka z posadzonym czosnkiem :wink: Po wszystkim zebrałam jeszcze wiadro ziemniaków :wink: (Chyba nie były dokładnie wykopane :lol: )
Beatka łatwiej zaorać kawałek pola niż zmusić Mariusza do przekopania w tunelu, niestety :lol: :lol:
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Martuś i tunel foliowy chyba tez nie tknięty.Żeby z gliny wyrabiać stylowe czy tez zwykłe naczynia trzeba posiadać zdolności aja w tej dziedzinie jestem noga. ;:145 Także pozostaje nawiezienie czegoś do rozluźnienia. ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś a ja tam widziałam chyba pory - to co się z nimi stało?
Twoje pole jest bez chwastów stałych to można tak siup i już ....u mnie jest gorzej :? a poza tym tu coś rośnie tam coś rośnie i taki wielki ciągnik nie wejdzie ;:185
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też zazdroszczę tego sprzętu, bo choć to H u mnie kopie, to schodzi strasznie długo...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p

Post »

Marginetka pisze:Beatka łatwiej zaorać kawałek pola niż zmusić Mariusza do przekopania w tunelu, niestety :lol: :lol:
Ja się prosiłam męża trzy tygodnie co by skopał warzywniak. Sama zrobiłam to w ciągu 4 dni po 2-3 godziny. Opłacało się prosić? Nie! I na pewno to lepiej zrobiłam niż on ;:172 Sześć koszy chwościorów wyniosłam w krzaki. Niech sobie tam rosną. A mąż by tak po łepkach przeleciał i chwasty zostawił. Ha ale jestem dumna z siebie ;:224
Ps. Zazdroszczę Ci takiego sąsiada co przyjdzie... pomoże .... zaorze. ;:138
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tomaszkowa pisze:
Marginetka pisze:Beatka łatwiej zaorać kawałek pola niż zmusić Mariusza do przekopania w tunelu, niestety :lol: :lol:
Ja się prosiłam męża trzy tygodnie co by skopał warzywniak. Sama zrobiłam to w ciągu 4 dni po 2-3 godziny. Opłacało się prosić? Nie! I na pewno to lepiej zrobiłam niż on ;:172 Sześć koszy chwościorów wyniosłam w krzaki. Niech sobie tam rosną. A mąż by tak po łepkach przeleciał i chwasty zostawił. Ha ale jestem dumna z siebie ;:224
Ps. Zazdroszczę Ci takiego sąsiada co przyjdzie... pomoże .... zaorze. ;:138
H przekopał mi wiosną bez usuwania chwastów i mocno się dziwił, że z jednej kępki perzu tak się namnożył... :twisted:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”