Wiejski ogród cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród cz.15

Post »

Maska pisze:Iwonko gąski to chodzą u Irminki - jakie śliczne i smaczne :wink:, a ja to bym wszystko chciała - no może oprócz królików :uszy
ooooo...ja też, niedawno gęsi u sasiada ogladałam i mi się zachciało....a dziś ocaliłam życie dwóm prześlicznym kogutom, hamując z wizgiem przed jaśnie panami co dostojnie środkiem wiejskiej drogi podążali ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pati a co tak masz zapchany zamrażalnik ;:306
Niedaleko mnie mają takiego wielkiego gąsiora garbonosego - cudo! już go mają parę lat, a ja mu się stale przyglądam :roll:
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

survivor26 pisze:
Maska pisze:Iwonko gąski to chodzą u Irminki - jakie śliczne i smaczne :wink:, a ja to bym wszystko chciała - no może oprócz królików :uszy
ooooo...ja też, niedawno gęsi u sasiada ogladałam i mi się zachciało....a dziś ocaliłam życie dwóm prześlicznym kogutom, hamując z wizgiem przed jaśnie panami co dostojnie środkiem wiejskiej drogi podążali ;:306
To jakby co to do kotów dokładam rudego królika, tez bezdomny, możesz go zjeść na Wielkanoc ;:306
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

To ja słówko o gąskach. Są śliczne, przyjazne i bardzo kontaktowe, popatrują na mnie sympatycznym okiem, kiedy kręcę się koło nich. Tylko gąsior próbuje straszyć, wyciąga do mnie szyję, syczy i zawsze pokazuje język. Kiedy przyjeżdżamy gęsi biegają jak oszalałe po podwórzu i łopoczą skrzydłami wrzeszcząc przy tym okropnie głośno. Krzyczą też, kiedy sroka podkrada kurze jajka z kurnika. Kiedy były okropne upały wstawiliśmy im brodzik, a one stały w kolejce do niego i po kolei kąpały się. Postaram się znaleźć zdjęcia i pokażę je wkrótce u siebie :)
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

irminka pisze:To ja słówko o gąskach. Są śliczne, sympatyczne i bardzo kontaktowe, zawsze popatrują na mnie sympatycznym okiem, kiedy kręcę się koło nich. Tylko gąsior próbuje straszyć, wyciąga do mnie szyję, syczy i zawsze pokazuje język. Kiedy przyjeżdżamy gęsi biegają jak oszalałe po podwórzu i łopoczą skrzydłami wrzeszcząc przy tym okropnie głośno. Krzyczą też, kiedy sroka podkrada kurze jajka z kurnika. Kiedy były okropne upały wstawiliśmy im brodzik, a one stały w kolejce do niego i po kolei kąpały się. Postaram się znaleźć zdjęcia i pokażę je wkrótce u siebie :)
Bardzo mi się to podoba, w razie czego będe wiedziała u kogo zasięgnąć porady w gęsiowym temacie, co prawda po głowie mi chodzą tylko dwie gąski, takie dwie Balbiny, u mnie niestety też cóś, częstuje się jajkami, stawiałam na kunę, ale jej nie widziałam, za to jest sporo srok, tłustych i wielkich :evil: , ale nie przyszło mi do głowy żeby je o to posądzać :roll:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

zielonajagoda pisze:
survivor26 pisze:
To jakby co to do kotów dokładam rudego królika, tez bezdomny, możesz go zjeść na Wielkanoc ;:306
Odpada, w ramach wege-hipokryzji nie jem niczego, co mieszka w moim obejściu...natomiast pies i koty nie mają takich obiekcji, więc obawiam się, że życie króliczka byłoby krótkie...ale taka wielka gęś, to by pewno kotu po paszczy dała i się obroniła :wink:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Pat..u mnie królik ( baran miniatura) kica po domu , wśród kotów i piesów...żyje mu się całkiem niezle, nawet się tulą czasem :uszy
Gęś ma sąsiadka mojej przyjaciółki już pare lat, czasem ja spotykam na chodniku jak do niej idę....mijam ją z lekką obawą ,że mnie w tyłek uszczypnie ;:306 majestatyczny zwierz ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mój śp. sąsiad opowiadał mi o gąskach, bo je kiedyś hodował, podobno zachowywały się jak pieski siadywały z nim w ogrodzie i lubiły jak je karmił :lol: Irminko a jak sroka wlatuje do kurnika?
Iwonko a kurki same nie wyjadają, bo u mnie jest tak kurnik zabezpieczony, że winne są tylko kury!
Pat ale przecież te koguty nie były Twoje ;:oj
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mnie również odwiedzają gęsi z sąsiedztwa, postoją przy płocie, pogęgają do mnie a potem wracają do siebie, tylko że one niedługo
"Gęsi już wszystkie po wyroku,
nie doczekają się kolędy
Ucięte głowy ze łzą w oku zasną jak kwiaty,
które zwiędły "

a u mnie by miały jak u Pati, wiosną jak będą młode w sprzedaży to sobie dwie Balbiny kupię :D , Ptysia niekoniecznie.
No i ja naprawdę nie wiem co z tym rudym królikiem zrobić, złazi się do mnie wszytko co żywe z okolicy, czasem mam dość wszystkiego, jak kiedyś święty Franciszek będzie chodził z podbitym okiem to będzie znaczyło że się spotkał ze mną.

-- 21 lis 2013, o 20:48 --

A jeszcze o kurach, u mnie z "dużego" kurnika mogą sroki wybierać, ja w końcu przyuważę kto taki cwany jest.
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Nie Marysiu, nie gniewam się. :wink: Myślę, że każdy z nas miewa gorsze nastroje w te krótkie, ciemne dni.
Ja na szczęście mam gdzie się zaszyć i cieszyć oczy także zimą. :)

Obrazek
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

To moje wspomnienia. Gąski polecam ,szybko rosną i chyba z ptactwa domowego są najmniej wymagające.Iwonko to do Balbiny musisz mieć Ptysia ;:306

Obrazek

Marysiu potem fotkę usunę.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Joasiu ;:138 jakie śliczne, nie chcę Ptysia, chcę dwie Balbiny :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko i zachorowałam na własne gąski ...ja nie wiem na czym się to skończy, chyba rzucę kwiatki dla drobiu ;:306
Marysiu ale mnie zazdrość zżera - ja głównie dlatego chciałabym trafić szóstkę, żeby mieć oranżerię. A nigdy nie będę miała ;:145
Joasiu zostaw mi gąski - proszę :!: są słodziutkie. Całą zimę chyba poświęcę na planowanie nowego kurnika wybiegu i hodowli gęsi :lol: a przede wszystkim oszczędności na te przyjemności :uszy

Iwonko co masz do ptysiów ?
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu, ja nic do Ptysiów nie mam, ale wolę Balbiny :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A nie pomyślałaś, że Balbiny lubię Ptysie więc jak mają być szczęśliwe? ... no dobra już Cię nie namawiam ;:185
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”