Moje roślinki... apus.
- apus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jest przecudna i nawet nie spodziewałam się, że będę zadowolona z zaproszenia jej do mojego prawie ogródka ;)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- apus
Nie pokazuję bo... zniechęcenie mnie ogarnęło, zresztą patrząc na różne ogrody popadam w kompleksy i stwierdzam, że tak naprawdę to mam jeno chwasty w moim prawie ogrodzie.
Na ostatnim zdjęciu jest wiesiołek misuryjski.
Jak mi się wysieje, to chętnie Ci sprezentuję ;)
Muszę się kiedyś wybrać pooglądać na żywo Twoje zasoby ogrodowe!

Na ostatnim zdjęciu jest wiesiołek misuryjski.
Jak mi się wysieje, to chętnie Ci sprezentuję ;)
Muszę się kiedyś wybrać pooglądać na żywo Twoje zasoby ogrodowe!

Pozdrawiam, Basia.
- apus
Karolcia pisze:Basiu,zapraszam serdecznie![]()
Wiesiołek, powiadasz![]()
No to ja mam wiesiołka,tylko może inną odmianę?
Bardzo ładnie wygląda w tych kamyczkachi maki w tle są zabójcze
![]()
Masz taką piękną przyrodę ze wszystkich stron a mówisz że chwasty
Wiesiołek, wiesiołek... tylko właśnie inna odmiana.
Kwitnie do samych przymrozków i ma niesamowicie duże kwiaty...

Przyroda przyrodą, ale żeby te chwast jakoś wybić.... ;)
Pozdrawiam, Basia.
- apus
Generalnie jestem pozytywnie nastawiona, ale zawsze pod koniec lata ogarnia mnie jakieś zniechęcenie... Ale będzie dobrze - przejdzie!
Nastawiam się do tematu pozytywnie i... sadzę krokusy, ranniki i śnieżniki w trawniku

Nastawiam się do tematu pozytywnie i... sadzę krokusy, ranniki i śnieżniki w trawniku

Pozdrawiam, Basia.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Basiu! Moja rewizyta dość mocno spóźniona, ale wybacz. Sam żałuję, że dopiero teraz się do Ciebie wybrałem, bo te wapienie rewelacja
Zawsze podobała mi się Jura Krakowsko-Częstochowska ze względu na te białe skały, i wędrówki po niej cenię wyżej niż po górach. Masz idealne warunki na skalniak. Nawet jeśli nie masz jeszcze dużej liczby roślin, to każda jest świetnie wyeksponowana dzięki tym kamieniom i to w dodatku BIAŁYM
Zazdroszczę Ci tego, ale cóż - cieszę się z tego co, mam tu na miejscu i że mogę zaglądać do cudnego ogródka z taaakimi możliwościami aranżacji , bo jeszcze Ci się górka trafiła!
Wiesiołek missuryjski piękny. Coś mi wyginął w ub. roku. Chyba go nornica podkopała.
Basiu, u mnie też walka z chwastami, ale nie poddawaj się - będzie ich ubywało a przy stałej kontroli nie dopuścisz, by rozsiały się znowu. Wiem że łatwo powiedzieć, ale najgorsze masz za sobą. Pozdrawiam pięknie!

Zazdroszczę Ci tego, ale cóż - cieszę się z tego co, mam tu na miejscu i że mogę zaglądać do cudnego ogródka z taaakimi możliwościami aranżacji , bo jeszcze Ci się górka trafiła!
Wiesiołek missuryjski piękny. Coś mi wyginął w ub. roku. Chyba go nornica podkopała.
Basiu, u mnie też walka z chwastami, ale nie poddawaj się - będzie ich ubywało a przy stałej kontroli nie dopuścisz, by rozsiały się znowu. Wiem że łatwo powiedzieć, ale najgorsze masz za sobą. Pozdrawiam pięknie!
- apus
Dziękuję Ci Jacku za miłe słowa...
...a gdyby potrzeba Ci było białych kamieni to daj znać! Tego mam ile dusza zapragnie ;)
...a gdyby potrzeba Ci było białych kamieni to daj znać! Tego mam ile dusza zapragnie ;)
Pozdrawiam, Basia.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To Basiu kiedyś wpadnę do Ciebie na kamieniobranie
Portulaki prześliczne! Wyglądają jak miniaturowe różyczki. U mnie też w tym roku ładnie kwitną ale mam tylko kilka krzaczków w dwóch kolorach. U mojej znajomej się pięknie rozsiewają i wyrwałem sobie kilka. W moim starym ogródku w podłożu gliniastym źle im było . Tutaj w obecnym rosną bardzo dobrze więc w następnym roku dokupię nasion, by mieć więcej kolorów.

Portulaki prześliczne! Wyglądają jak miniaturowe różyczki. U mnie też w tym roku ładnie kwitną ale mam tylko kilka krzaczków w dwóch kolorach. U mojej znajomej się pięknie rozsiewają i wyrwałem sobie kilka. W moim starym ogródku w podłożu gliniastym źle im było . Tutaj w obecnym rosną bardzo dobrze więc w następnym roku dokupię nasion, by mieć więcej kolorów.
- apus
Zapraszam, zapraszam. Kamieni mam naprawdę w nadmiarze. A jak dobrze je poprzerzucać to większość z nich ma odbitego "ślimaka" ;)
U mnie generalnie podłoże jest gliniaste, ale nawet portulaka sobie radzi, chociaż pewnie nie tak jak powinna.
Tak samo maczek kalifornijski (eszolcja), który w tym roku wyjątko pięknie i długo kwitnie... Szkoda, że perz nie ma walorów ozdobnych... ;)

Pozdrawiam.
Basia.
U mnie generalnie podłoże jest gliniaste, ale nawet portulaka sobie radzi, chociaż pewnie nie tak jak powinna.

Tak samo maczek kalifornijski (eszolcja), który w tym roku wyjątko pięknie i długo kwitnie... Szkoda, że perz nie ma walorów ozdobnych... ;)

Pozdrawiam.
Basia.
Pozdrawiam, Basia.