Witajcie w mojej "bajce "...prawie lato ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Witajcie w mojej "bajce "...prawie lato ;)

Post »

Dorotko a ja wyspana z herbatką przybywam i .... ze słoneczkiem bo u mnie się przebija i u Ciebie pewnie też.
Jakby dzisiaj różyczki przyszły to miałabyś podlewanie za darmo, bo deszcz w prognozach jeszcze jest ;:108
Pięknego dnia :wit
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monia dla ciebie kawusia ...juz się robi, wiesz że kawa się u mnie leje strumieniami ;:306 Kochana na przebudke porządne espresso ejst potrzebne i gra muzyka ;:172
Marysiu dla ciebie w razie co herbatki tez mam różne , różniste ;:196 mam nadzieje ,ze rózyczki przyjdą...bo juz nogami przebieram i sobie je wyobrażam z kwiatami ;:130 Mam i ja słoneczko...tylko dużo chmur...może sie wyklaruje jakas fajniejsza pogoda ;:3 Pozdrawiam i tez dobrego dziona zycze ;:333
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Łomatko, Ty jeszcze róże sadzisz, a ja już dekoracje na choinkę robię :)

Z zasypianiem bab to robię wszystko: kołysanki, wyciszające bajki, kąpiele etc. i i tak d... blada....mogłabym zmienić tryb życia na nocny, gdyby nie to, że przed tą szóstą potem i tak wstać trzeba :roll:

A jak tam ściana, pukanie było? :)
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzionek był przeładny.... ;:3 ale jak zaczał sie deszczem tak i kończy ;:108
Ubabrałam dzisiaj znowu łapki w glebie i super :heja

Pat własnie wróciłam z Lidla ...bo mi sie udało wyskoczyć....fajne dekoracje świąteczne są ..takie ze słomy... ;:333 Kochana...to z dzieckami nic nie zrobisz...takie typki masz ;:173 została super niania... ;:108 Mój Szymon tez nocna mara ...a rano straszna bieda go obudzic...a ja nie umiem się zne4cac nad dziecmi i go budze , budze i budzę;:173 Znajoma polewa córkę zimna wodą ;:306 Róże...ależ tak sadzić będę...ale raczej jutro albo raczej pojutrze, bo jeszcze muszą korzonki pomoczyć ,dzisiaj im szykowałam miejscóweczki i miałam niezła burze mózgu ;:130
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko u Ciebie wciąż prace ogrodowe idą pełną parą :D u mnie już koniec sezonu.... jeszcze jak będzie ładny dzień, a u mnie ochota ;:224 to wyjdę tylko posprawdzam, czy jeszcze coś do chowania zostało, czy do zabezpieczenia.... no i jak przyjdą przymrozki to czeka kopcowanie róż i otulanie zmarźluchów.... ale to za chwilę....
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i sroda :wit Podobno ciepła nadal jak wczoraj :wink:
Kawunie przytaszczyłam ;:65 Kto tam wstanięty....gotowa ;:304

Obrazek

Aguniu
...a tam prace ogrodowe...a tam pełną para...takie tam konieczne wsadzenie nowych hortensji i różyczek ot i wszytko....dzisiaj musze sie pozbyc tej rozłażącej sie trawiochy :twisted: jeszcze mi sie marzy rozdrobnic gałęzie....ale nie wiem czy sie wyrobię ...

Obrazek

Jadziu looknij czy to Gol :wink:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Ej, no, jaka środa? Już czwartek, czyli prawie piątek :) Ty jak widzę nadal w ogrodowym transie, ale chyba inny klimat masz, bo u nas tak zimno, ze ręce do grabi przymarzają...też powinnam trochę zasieków posiekać, ale liczę, że mąż zrobi, byle tylko w domu nie robić ;:306
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak tak ....czwartek jak najbardziej....machłam się ;:306
Ja cie...Pat...ja jakas normalnie nieprzytomna jestem....miałam dziwne sny i sie zamysliłam nad tym.... :roll: (dziecko adoptowałam hinduskie)
Pat, u mnie na prawde fajnie ciepło było, 10 stopniów :uszy Ja tylko wyskakiwałam jak mała spała...e tam co tam do roboty...juz prawie nic, werbeny patagońskie przesadziłam do doniczek ...dzisiaj może róże...potem jeszcze kilka i finito ;:108 Z rozdrabniaczem bym poszalała..ale muszę po niego śmignąć do wypożyczalni...

EEE tam musze jeszcze zadołowac donice z Pashminą , Leonerdem i kurdupelkiem niby Biedermaier i wykopac szczawiki ;:oj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Dorotko, kawusia ślicznie wygląda, ale pewnie już wypita... :wink:
Gdzieś byłam u Ciebie, ale nie mogę się ogarnąć gdzie...? ;:218
Muszę pooglądać Twój ogród, bo nie wiem, czy już oglądałam czy nie... Coś mi świta, że róże lubisz...
Dobrego dnia... :wit
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dorcia coś jakby ON ,ale te niebieskie też są do siebie bardzo podobne tylko imiona mają inne ;:224 Trza by policzyć ile ma płatków ,jakie kolce ,jaki pąk, pokrój wtedy można mniej więcej go ochrzcić ;:224 .Masz mało dzieci ,że jeszcze hinduskie przygarniasz ;:306 Ciepełko jak na końcówkę listopada .Jeszcze tylko liści przyniosę i narzucę na niektóre świeże bylinki ,żeby miały ciepło no i pod nogi chryzantem no i FINITO jak na razie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko ja już też werbeny posadziłam do doniczki i parę ścięłam do wysuszenia, a reszta kwitnie od nowa :uszy
pogoda nas dzisiaj nie rozpieszcza :wit
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przyjechały moje królewny.... ;:138 .jakie śliczne krzaczorki ,Guillotki ;:224 Odile Masquelier i Festival des Jardins de Charumont przepiekne ;:oj , Darlow,s Enigma ;:oj ,Coctaili ;:oj i Route 66 ;:138 Idę je buchnac do wody...sadzenie jutro :tan
Dorotko zapraszam , połaz sobie jak chcesz...a kawusia zaraz bedzie jak chcesz ;:196
Jadziu...dobra w przyjrzę się jej w przyszłym sezonie , policze płatki i takie tam...moze ja w końcu nazwę.Ja mam jeszcze miłe sadzonko przed soba :tan A polem tylko kopczyki i ....luzik ;:224
Marysiu u mnie nie jest żle ...ciepło ale ...pochmurno....Tak ogólnie fajnie i łapki nie marzną ;:303 dziś przesadze 4 rózyczki tyle ;:172
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Ty to masz fajnie z ogórdkiem pod bokiem - ja mam do posadzenia kilkanaście cubul pięknych lilii i nie mam kiedy bo jak wracam do domu to już ciemno ;:223 Przecież nie polecę na działkę sadzić w ciemnościach - hm, chociaż moja psinka by mogła latarenkę w zębach potrzymać ;:306
Będę musiała w sobotę raniutko chycnąć na działkę - ciekawe jaka będzie pogoda ;:173
Buziolki na miły dzionek ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia...sa jeszcze takie fajne latarki czołówki ;:306 Bylismy ostatnio na spacerze ze znajomymi i moja Emi była przewodnikiem z taka latarka na głowie, wiesz jaki one maja zasięg ;:172
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

A mają rozmiar XS? Bo moja psinka to 8 kilogramowy brytan ;:306
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”