Minibotanik Jacka cz.8
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Minibotanik Jacka cz.8
Piękne te twoje chryzantemki.
Masz przynajmniej na co popatrzeć, u mnie już pustki nie licząc kilku róż.
Ale też nocne przymrozki pewno większe niż u Ciebie, chociaż dzisiaj był rekord bo aż 5 stopni w plusie.
Wyczytałam, że pewno wyjazd znowu Ci się szykuje.
Aż zazdroszczę tego ciepła i słonka jakie tam będzie
bo to na pewno ciepłe kraje.
A teraz idę luknąć w kulinarny.
Masz przynajmniej na co popatrzeć, u mnie już pustki nie licząc kilku róż.
Ale też nocne przymrozki pewno większe niż u Ciebie, chociaż dzisiaj był rekord bo aż 5 stopni w plusie.
Wyczytałam, że pewno wyjazd znowu Ci się szykuje.

Aż zazdroszczę tego ciepła i słonka jakie tam będzie

A teraz idę luknąć w kulinarny.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jacku, piękna ta chryzantema żółta igiełkowa, mam nadzieję że dobrze Ci się przezimuje .
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Jacku ,dzięki ładnej jesieni możemy cieszyć się jeszcze kwiatami,
ładna żółta chryzantema. Ja tez już mam przygotowany ogród do zimy zostało mi tylko kaptury na hortensje nałożyć.

Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jacku masz rację, pięknie wyglądałyby te suszki w wiankach
Chryzantemy przepiękne..... jak nie kochać tych kwiatów

Chryzantemy przepiękne..... jak nie kochać tych kwiatów

- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Carex grayi wymaga chyba trochę więcej wilgoci.Dlaczego tak wydaje mi się ?.Bo była ,była a póżniej wybyła.Sama,nic jej nie zrobiłem.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Jacku
Piękne chryzantemy
Jestem ciekawa czy wybrałeś już dalie z katalogu p. Stanisława

Piękne chryzantemy
Jestem ciekawa czy wybrałeś już dalie z katalogu p. Stanisława

Pozdrawiam Alicja
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Piękne są..:)Dziękuję ślicznie:))
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Ta wielkokwiatowa powala. Piękna jest!
Wciąż kolorowe łany u Ciebie. Przyjemnie się ogląda. Aż trudno uwierzyć, że to już II połowa listopada.
Ciekawi mnie skąd wiesz, że ta margarytkowa chryzantema to "Czechowski". Za Twoim przykładem swoją też tak nazywam, ale mam sporo wątpliwości
Wciąż kolorowe łany u Ciebie. Przyjemnie się ogląda. Aż trudno uwierzyć, że to już II połowa listopada.
Ciekawi mnie skąd wiesz, że ta margarytkowa chryzantema to "Czechowski". Za Twoim przykładem swoją też tak nazywam, ale mam sporo wątpliwości

- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02

Wspaniałe kwiaty

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Piotrek dzięki
Chryzantemy już praktycznie nie mają konkurencji
Grażynko, bardzo dziękuję
U mnie w ogóle nie ma przymrozków! Ostatni był 3.10 i jak na razie pogoda jak nie u nas
O braku przymrozków świadczy nasturcja, która nie zmarzła wcześniej osłonięta krzaczkami dalii. Dalie dawno wykopane i ona cały czas rośnie.
Tak, szykuję się do kolejnej wyprawy w ciepłe kraje. Oczywiście nie zdradzę na razie dokąd
Geniu, ta chryzantema teraz tak wygląda, bo dopiero się rozwija. Rozwinięta nie będzie igiełkowa tylko duży pompon, bo to z tych "cmentarnych". Chowam ją na zimę do pomieszczenia.
Wiesiu, przygotowuję ogród do zimy niespiesznie; powiedziałbym wręcz - leniwie
Trochę pograbię liści, poprzesiewam kompost, a przede wszystkim tnę drewno na opał. Pogoda ładna, to aż się chce pracować
Agnieszko tak, turzyca Graja zwana jest "maczugą Herkulesa", bo ma wyjątkowe kłosy
A chryzantemy - kwintesencja listopada
Janku, może i masz rację. U mnie co prawda turzyca Graja rośnie ale dość szybko zbrązowiała. Może właśnie z powodu niedostatku wody w sierpniu
Ale grunt że rośnie
Alu, powiem Ci szczerze, że dalie od p. Stanisława wybrałem już w sierpniu, przeglądając jego wątek, gdy dalie kwitły. Teraz tylko dopisałem dalie Wynsa, jak tylko się pojawiły. Choruję za nimi
Reniu, dziękuję
Iza, chryzantemę 'Czechowski' mam z kilku źródeł, a jej nazwa pochodzi ze zbiorów naszych chryzantemowych koleżanek z FO. Na pewno wiesz, o kogo chodzi
Wiesz, mi też trudno uwierzyć, że już II połowa listopada i mój ostatni tydzień pracy w ogrodzie. Więc chcę się jeszcze nacieszyć kwiatami
Mam nadzieję, że wielkokwiatowa jeszcze się trochę rozwinie.
Dziękuję Marysiu
Dla mnie to ostatni tydzień ogrodowania ale oczywiście chcę, by taka pogoda utrzymała się jak najdłużej. Bez względu na ujemne skutki dla ogrodu.
Chryzantemy bardzo klorowe i radosne

Grażynko, bardzo dziękuję

U mnie w ogóle nie ma przymrozków! Ostatni był 3.10 i jak na razie pogoda jak nie u nas

Tak, szykuję się do kolejnej wyprawy w ciepłe kraje. Oczywiście nie zdradzę na razie dokąd

Geniu, ta chryzantema teraz tak wygląda, bo dopiero się rozwija. Rozwinięta nie będzie igiełkowa tylko duży pompon, bo to z tych "cmentarnych". Chowam ją na zimę do pomieszczenia.
Wiesiu, przygotowuję ogród do zimy niespiesznie; powiedziałbym wręcz - leniwie

Agnieszko tak, turzyca Graja zwana jest "maczugą Herkulesa", bo ma wyjątkowe kłosy

A chryzantemy - kwintesencja listopada

Janku, może i masz rację. U mnie co prawda turzyca Graja rośnie ale dość szybko zbrązowiała. Może właśnie z powodu niedostatku wody w sierpniu

Alu, powiem Ci szczerze, że dalie od p. Stanisława wybrałem już w sierpniu, przeglądając jego wątek, gdy dalie kwitły. Teraz tylko dopisałem dalie Wynsa, jak tylko się pojawiły. Choruję za nimi

Reniu, dziękuję

Iza, chryzantemę 'Czechowski' mam z kilku źródeł, a jej nazwa pochodzi ze zbiorów naszych chryzantemowych koleżanek z FO. Na pewno wiesz, o kogo chodzi

Wiesz, mi też trudno uwierzyć, że już II połowa listopada i mój ostatni tydzień pracy w ogrodzie. Więc chcę się jeszcze nacieszyć kwiatami

Mam nadzieję, że wielkokwiatowa jeszcze się trochę rozwinie.
Dziękuję Marysiu

Chryzantemy bardzo klorowe i radosne

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Wiem, lubisz być tajemniczy.
Ale mam nadzieję na obszerną relację po powrocie z podróży.
Zapomniałam dodać, że twoje / moje chryzantemki na razie przekwitły i będą zimowane w szklarni w doniczkach.
Tam pewno wiosną szybciej wystartują i będą miały większe szanse na wcześniejsze kwitnienie.

Ale mam nadzieję na obszerną relację po powrocie z podróży.

Zapomniałam dodać, że twoje / moje chryzantemki na razie przekwitły i będą zimowane w szklarni w doniczkach.
Tam pewno wiosną szybciej wystartują i będą miały większe szanse na wcześniejsze kwitnienie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02

W takim razie Jacku szerokiej drogi i wracaj do nas szczęśliwie, pełen nowych, wspaniałych wrażeń !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Jacku ja wczoraj zamknęłam listę wybranych dalii .
Zamówiłam kilka odmian,takich, które już miałam,kilka nowych ze zdjęć,a większość zamówionych to niespodzianki.
Oczywiście kierowałam się opisem.
Miłego dnia Jacku
Zamówiłam kilka odmian,takich, które już miałam,kilka nowych ze zdjęć,a większość zamówionych to niespodzianki.

Oczywiście kierowałam się opisem.
Miłego dnia Jacku

Pozdrawiam Alicja
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Grażynko, chryzantemy w szklarni na pewno będą miały lepsze zimowanie niż pod chmurką
Ja sam jeszcze nie wiem, gdzie konkretnie polecę. Mam tylko wytypowane kierunki. Pewnie w ostatniej chwili się zdecyduję. Przygotowania do każdej z tych wypraw takie same ale głównie to szlifuję angielski od ponad miesiąca.
Marysiu, bardzo dziękuję. Do wyjazdu jeszcze półtora miesiąca
Alu, wybór dalii u p.Stanisława przeogromny! My robimy zamówienie grupowe i przynajmniej z koleżanką każdy zamawia inne, by się w przyszłości wymienić.
C.d. chryzantem:
późna odmiana więc jest w najlepszej fazie

złocista piękność

biała już się przebarwia

i jeszcze jedna, która późną nie jest ale tak jak w poprzedniej sesji - była zalana i kwitnienie opóźniło się

Ja sam jeszcze nie wiem, gdzie konkretnie polecę. Mam tylko wytypowane kierunki. Pewnie w ostatniej chwili się zdecyduję. Przygotowania do każdej z tych wypraw takie same ale głównie to szlifuję angielski od ponad miesiąca.
Marysiu, bardzo dziękuję. Do wyjazdu jeszcze półtora miesiąca

Alu, wybór dalii u p.Stanisława przeogromny! My robimy zamówienie grupowe i przynajmniej z koleżanką każdy zamawia inne, by się w przyszłości wymienić.
C.d. chryzantem:
późna odmiana więc jest w najlepszej fazie

złocista piękność

biała już się przebarwia

i jeszcze jedna, która późną nie jest ale tak jak w poprzedniej sesji - była zalana i kwitnienie opóźniło się