Moje endorfiny w kolorach tęczy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
misia i klusek
1000p
1000p
Od: 29 lip 2012, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje endorfiny w kolorach tęczy

Post »

badzia pisze:Witajcie o poranku, choć to listopadowy ale pięknie słoneczny. Dzięki chryzantemom kwiecia w ogrodzie sporo, kwitnie nawet ta, która wystartowała w pierwszych dniach lipca.

Trochę ostatnich niedobitków
Obrazek

Obrazek

Czy to Bella Gold?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tyle na dziś, teraz idę wykopać niezimujące chryzki. Upakuję je jak sardynki w puszce razem z pelargoniami w korytku.
Podziwiam -- maki również o tej porze !!!
Pozdrawiamy
Barbara i Krzysztof

Nasza zielona niespodzianka-zapraszamy
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu,pospacerowałam sobie wśród Twojego jesiennego kwiecia i ...coraz bardziej przekonuję się do posadzenia u siebie kilku chryzantem. Kilka lat temu miałam białe i żółte ale zima 2010r mi je załatwiła :( więc się trochę zraziłam.
A ten maczek ...chyba mu się coś pomyliło ;:306 ale jak najbardziej miła "pomyłka"
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Danusiu, przyszłaś na spacerek do moich zakątków, witam Cie z ogromną radością. Cieszę się, że podobają Ci się chryzantemy, mnie one wprost urzekają. Przez całe lato są ładnymi krzaczkami dając tło innym kwitnącym a pękanie pączków i niezmiernie powolny rozkwit to już istne misterium. Zapraszam na spacerki o poranku, w samo południe i wieczorkiem a także ciemną nocką.
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Wandziu,wieczorny spacerek już zaliczyłam wczoraj,teraz przedpołudniowy inne możliwości też będę uskuteczniała bo to prawdziwa przyjemność o każdej porze doby! :D

Moją uwagę przykuła ta herbaciana ,czy ona zimuje w gruncie ?
Obrazek
Ta tez cudna...
Obrazek
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ta cudna zimuje w gruncie. Rudopomarańczową zimowałam w domu, w donicy, w której ją kupiłam póżnym popołudniem w Dzień Zaduszny w wyprzedaży. Było prawie ciemno ale i tak zauważyłam jej urodę. Wiosną zrobiłam z niej 4 sztuki, teraz jedną wzięłam do doniczki i pod dach a trzy będą się sprawdzać w gruncie. Rosną w różnych miejscach, oczywiście okryję je tak jak inne niezimujące. Danusiu, spaceruj długo i skutecznie ale nie zapomnij się ciepło ubrać, jest coraz chłodniej.
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

BasiuKrzysiu, no tak, makom się coś przestawiło. A może nie będzie zimy i one to wyczuły?.
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Przepiękne chryzantemy!!! Aż wstyd się przyznać, ale zimujących nie mam wcale :oops: , ale nie zimującą kupiłam jedną w tym roku, miała służyć jako jesienna dekoracja na parapecie. Już przekwitła, wczoraj ją obcięłam. No zobaczę co z niej będzie, bo jestem laik w tym temacie.
Trafiłam do wątku chryzantemowej mistrzyni, to co nieco poczytam i podszkolę się w temacie ;:173

Pozdrawiam. Bogusia
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

badzia pisze:BasiuKrzysiu, no tak, makom się coś przestawiło. A może nie będzie zimy i one to wyczuły?.

Wandziu
kiedyś może by się sprawdziło co nieco z tych przepowiedni ale dziś nad nami tyle sprzętu lata,że i frontom kierunki się mieszają.
nasza stara jabłoń kwitła we wrześniu i ostatnie kwiaty przekwitły w październiku ... co by to miało znaczyć ?
Jutro idę na działkę i chyba zetnę resztę chryzantem bo przynajmniej będę je widzieć.
Mam trochę przyniesionych pod koniec października ale jest jeszcze miejsce na kolejne wazony ...
Chyba ustawię sie w kolejkę do Ciebie po 2 odmiany chryzantem a Ty wybierz coś z moich odmian - zapraszam i pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu, ja nie ścinam chryzantem, boję się że łatwiej im będzie przemarznąć "do szpiku kości". Pomysł na fifty-fifty bardzo dobry. Idę zajrzeć nad Drwęcę.
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bogusiu, faktycznie, wstyd okropny :oops: ;:131 nie mieć chryzantem gdy one są takie piękne. Te zimujące są fajniejsze, bo nie trzeba im szukać lokum w domu ale nie zimujące wcześniej zakwitają no i masz babo placek ;:224 Tę swoją jedynaczkę wynieś do zimnego lokum,podlej ciut od czasu do czasu, po zimnej zośce wysadż do gruntu. Pamiętaj, że wiosenne przymrozki potrafią sobie zakpić z kilkumiesięcznej naszej troski nad roślinką. A, jeszcze przed wysadzeniem do gruntu trzeba ją podzielić na mniejsze dla odświeżenia,odmłodzenia jej.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

I ja w końcu zawitałam do ciebie. Po trosze dlatego że jesteś moją imienniczką, a po trosze przyszłam z wątku Danusi (dwostr), gdy jej szukałam po zamknięciu wątku.
Wandziu, ja też się wstydam, bo nie mam u siebie ani jednej, choćby najmniejszej chryzantemy. A tutaj widzę taaaakie mnóstwo. Piękne, przecudne, wspaniałe. :D Zaczynam mysleć, gdzie w moim przydomowym ogródku mogłabym je umieścić. Zima długa, może coś wymyślę.
Natomiast jeśli chodzi o żurawki, to od dawna jestem ich gorliwą wielbicielką i wsadzam je w rozmaitych miejscach.
Miło mi tutaj było u ciebie i przytulnie. Zapraszam także do mnie w wolnej chwili, jeśli tylko będziesz miała czas i ochotę.

aha, te róże na wstępie ;:167
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A witaj, witaj imienniczko i w dodatku sąsiadko,poniekąd. Moje chryzantemy dziękują za pochwały,one to lubią i szybciej rozkwitają. Zauważam to każdego dnia. Wandziu, Twój ogród przeglądam często lecz nie zostawiałam śladu, Twoje artystyczne rękodzieła też poznałam. Chryzantemy (jakież nostalgiczne jest to słowo) warto mieć o tej ponurej porze roku,wnoszą tyle światła i skutecznie skracają czas oczekiwania wiosny.

W tym miejscu chcę wstawić zdjęcia ale ... mi się coś innego. Spróbuję póżniej.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Wandziu , no to wdepnąłem po drodze do Twojego ogrodu. Witaj :wit
Endorfiny kwiatowe , pewnie to one sprawiają , że przebywając w ogrodzie czuję się jakoś inaczej , jak u Ciebie przebywam także. Chryzantem masz sporą kolekcję. ż wiosennych mało,coś w tym temacie pomóc mogę ;:333 .
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tadziu, ja też najlepiej czuję się w ogrodzie. Bez względu na to czy tylko łażę po nim, czy ciężko tyram, jestem szczęśliwa. Tytuł wątku jest dokładnie przemyślany. Dziękuję za obiecaną pomoc wiosennych nabytków, skorzystam skwapliwie. Jeszcze raz przejrzę Twój wiosenny skarbiec.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wando czy wszystkie chryzantemy zdążyły u Ciebie zakwitnąć, u mnie 3 szt nie pokazały swoich kwiatów, widocznie to odmiany, które trzeba było posadzić pod osłoną.
Szczęśliwy ten kto ma jakieś pasję, dla nas to ogród ;:215 każdy sezon przynosi coś nowego, piękniejszego.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”