Ogród w dolinie część 8 - Niech krótka będzie zima...
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w dolinie część 8 - Niech krótka będzie zima...
Aniu kwiatów u Ciebie jak latem. W ogrodzie, a w domu to już oranżeria. Okami cierpliwy , ale towarzyszka śliczna, więc zadowolony leży spokojnie.
Cóż nic tylko podziwiać i gratulować takiej harmonii i spokoju.
Cóż nic tylko podziwiać i gratulować takiej harmonii i spokoju.
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, ja również biję brawo dla anielskiej cierpliwości psinki
. Cudny pysio.

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, czy Ty nam pokazujesz późną jesień
no tyle kwitnień
, a Okami słodzik , ale przy takiej słodkiej opiekunce, nie może być inaczej 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Keetee pisze:Aneczka tak , jestes farciarą...cudne różeI pachnidła wspaniałe
Oj biedna Majeczka....chyba nie ma juz miejsca na nowe rózyczki

zmian z poprzedniego sezonu. W tym sezonie chyba już udało mi się prawie.....prawie dopiąć rabatki tak jak, to
sobie wymyśliłam już dawno.

Aneczka przejęła cudne roże ale i obowiązki......

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Grażynko (gracha)!
Krysiu (Ignis05)! Też mnie martwi piwonia drzewiasta, ale może po prostu ją opatulimy? Mimo, że kupiłam ją bardzo tanio, nie ukrywam, że chciałabym zobaczyć choć jeden kwiat
Milenko (Madragora)! To miskant Gracillimus. Dostałam ją od koleżanki w okresie, gdy zaczynałam organizować ogród i wówczas jakoś go nie doceniałam. Teraz cieszę się, że go mam. Poza zebrinusem to najstarsza trawa w moim ogrodzie. Fajnie szumi, gdy wieje. Nie wiem tylko dlaczego nie kwitnie. Nie wiem, jak Okami zachowałby się w stosunku do innego psa, ale na ludzi warczy bardzo rzadko. To pogodny i łagodny pies. Niesamowity pieszczoch, który także rzadko szczeka. Cieszę się, że go mam.
Majeczko (edukot)! Do zimy i mnie niespieszno, bo poza wszystkim łączy się to dla mnie z męczącym odśnieżaniem i związanym z tym - wcześniejszym wstawaniem
Marto (koziorożec)! Raczej zrezygnowany... Jest taki moment, że on przed jej pieszczotami ucieka pod łóżko. Tyle, że ona się tam mieści
A w nocy, zmęczony, śpi jak zabity. Biedaczek 
Misiu (lora)! Jak na połowę listopada ogród wygląda na prawdę dobrze. A Okuś i mnie zaskoczył swoją niesamowitą cierpliwością.
Dorotko (Keetee)! Jestem, ale wiesz, jak się stresuje, że nie podołam obowiązkom, o których mówi Majeczka
Aguniu (Aguniada)! Nie wiesz, jak bardzo Ci zazdroszczę tego czasu na pieczenie chleba, bułeczek, tart itp. Ślinka mi cieknie na ich widok, a jak wracam z pracy - gonię w piętkę. Dziś dopiero wstawię piernika. Pogoda ostatnio nas na prawd e rozpieszcza, więc w weekendy korzystam, by potem na mrozie nie robić takich rzeczy, jak mycie okien. Ja co prawda nie lubię sprzątać, gotować, zaprawiać itp., ale lubię mieć posprzątane i ugotowane. Późniejsza satysfakcja rekompensuje mi wszelkie trudy. Jak potem miło wyciąga się domowe ogórki, kroi ciasto, czy podziwia jak tafla szkła lśni w słonku.
Aguniu (Agness)! Jesteś kochana
Twoim talentom nie dorównam jednak nigdy. Moja chrześnica faktycznie jest ładną dziewczynką, ale przydałoby jej się nieco twardej ręki. Pobiera zatem od cioci nauki m.in. jak traktować zwierzęta. Co wolno, a co nie i jest jakiś postęp
Pies cieszy się na jej widok, ale niekiedy jest nią zwyczajnie zmęczony.
Marzko (Sosneki4)! On nie leży spokojnie, tylko jest przywalony jej ciałkiem
Mimo wszystko sama wiesz, jak to jest. Dzieci trzeba uczyć obcowania z przyrodą i zwierzętami, a ona może to zrobić tylko u mnie, bo oni nie mają zwierzątka, a ogrodem się nie bardzo interesują. Ale w końcu ma matkę chrzestną
Magdo (lulka)! Okami po raz kolejny mnie zaskoczył. Przez ten rok odkąd wzięłam go z domu, gdzie go bito i zaniedbywano zmienił się niesamowicie. Dlatego pilnuje, by mała go nie krzywdziła. To pierwsze dziecko, które zaakceptował. Prawdopodobnie w domu, z którego pochodzi przez dzieci również nie był dobrze traktowany. Ale to już zupełnie inny pies
Iwonko (iowna0042)! Czyli słodki pies Sweety
Majeczko (majka411)! Jestem Ci wdzięczna, że mi zaufałaś. Ale te obowiązki
To słowo mnie zdecydowanie stresuje
Jestem kobietą, która ma tyle obowiązków, że
Od kilku dni zauważyłam, że wcześnie rano, gdy jadę do pracy i popołudniu, gdy z niej wracam niebo jest po prostu niesamowite. Dziś nie zapomniałam wziąć ze sobą aparatu i podzielę się tymi cudownymi widokami z Wami
A zatem niebo nad Beskidami...
Jak śpiewał główny bohater "Skrzypka na dachu"
Sunrise, sunset
Sunrise, sunset
Swiftly flow by the days
Seedlings turn overnight to sunflowers
Blossoming even as we gaze
Sunrise, sunset
Sunrise, sunset
Swiftly fly by the years
One season following another
Laden with happiness and tears
A zatem w blasku wschodzącego słońca

i zachodzącego słońca. Zdjęć jest znacznie mniej, bo to tak krótko trwało
A do domu trzeba było jechać nakarmić dziecię i 'przewietrzyć' Okamiego.

Krysiu (Ignis05)! Też mnie martwi piwonia drzewiasta, ale może po prostu ją opatulimy? Mimo, że kupiłam ją bardzo tanio, nie ukrywam, że chciałabym zobaczyć choć jeden kwiat

Milenko (Madragora)! To miskant Gracillimus. Dostałam ją od koleżanki w okresie, gdy zaczynałam organizować ogród i wówczas jakoś go nie doceniałam. Teraz cieszę się, że go mam. Poza zebrinusem to najstarsza trawa w moim ogrodzie. Fajnie szumi, gdy wieje. Nie wiem tylko dlaczego nie kwitnie. Nie wiem, jak Okami zachowałby się w stosunku do innego psa, ale na ludzi warczy bardzo rzadko. To pogodny i łagodny pies. Niesamowity pieszczoch, który także rzadko szczeka. Cieszę się, że go mam.
Majeczko (edukot)! Do zimy i mnie niespieszno, bo poza wszystkim łączy się to dla mnie z męczącym odśnieżaniem i związanym z tym - wcześniejszym wstawaniem

Marto (koziorożec)! Raczej zrezygnowany... Jest taki moment, że on przed jej pieszczotami ucieka pod łóżko. Tyle, że ona się tam mieści

Misiu (lora)! Jak na połowę listopada ogród wygląda na prawdę dobrze. A Okuś i mnie zaskoczył swoją niesamowitą cierpliwością.
Dorotko (Keetee)! Jestem, ale wiesz, jak się stresuje, że nie podołam obowiązkom, o których mówi Majeczka

Aguniu (Aguniada)! Nie wiesz, jak bardzo Ci zazdroszczę tego czasu na pieczenie chleba, bułeczek, tart itp. Ślinka mi cieknie na ich widok, a jak wracam z pracy - gonię w piętkę. Dziś dopiero wstawię piernika. Pogoda ostatnio nas na prawd e rozpieszcza, więc w weekendy korzystam, by potem na mrozie nie robić takich rzeczy, jak mycie okien. Ja co prawda nie lubię sprzątać, gotować, zaprawiać itp., ale lubię mieć posprzątane i ugotowane. Późniejsza satysfakcja rekompensuje mi wszelkie trudy. Jak potem miło wyciąga się domowe ogórki, kroi ciasto, czy podziwia jak tafla szkła lśni w słonku.
Aguniu (Agness)! Jesteś kochana

Marzko (Sosneki4)! On nie leży spokojnie, tylko jest przywalony jej ciałkiem

Magdo (lulka)! Okami po raz kolejny mnie zaskoczył. Przez ten rok odkąd wzięłam go z domu, gdzie go bito i zaniedbywano zmienił się niesamowicie. Dlatego pilnuje, by mała go nie krzywdziła. To pierwsze dziecko, które zaakceptował. Prawdopodobnie w domu, z którego pochodzi przez dzieci również nie był dobrze traktowany. Ale to już zupełnie inny pies

Iwonko (iowna0042)! Czyli słodki pies Sweety

Majeczko (majka411)! Jestem Ci wdzięczna, że mi zaufałaś. Ale te obowiązki

Od kilku dni zauważyłam, że wcześnie rano, gdy jadę do pracy i popołudniu, gdy z niej wracam niebo jest po prostu niesamowite. Dziś nie zapomniałam wziąć ze sobą aparatu i podzielę się tymi cudownymi widokami z Wami

Jak śpiewał główny bohater "Skrzypka na dachu"
Sunrise, sunset
Sunrise, sunset
Swiftly flow by the days
Seedlings turn overnight to sunflowers
Blossoming even as we gaze
Sunrise, sunset
Sunrise, sunset
Swiftly fly by the years
One season following another
Laden with happiness and tears
A zatem w blasku wschodzącego słońca

i zachodzącego słońca. Zdjęć jest znacznie mniej, bo to tak krótko trwało

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aniu niesamowite widoki
porannych nie widzę u siebie bo późno wstaję a do tego sąsiad zasłania ale popołudniowe to mam prosto z okien sypialni widoki na pole i drzewa, podobnie wyglądają tylko ja się nie podejmuję ich fotografować, nie te zdolności 

Piękna, atrakcyjna okolica to jest na czym zawiesić oko i strzelić marzcielskie superfotki.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu przyszłam na zapowiedziane wschody słońca a tu i zachodnie też - bardzo ładne
Jeszcze powiem co ja robiłam w pierwszych latach z moją piwonią drzewiastą - okrywałam ją i zakwitła po roku pierwszy raz. Jednak takich przyrostów jesienią nigdy nie miałam, więc może popytaj na wątkach piwoniowych.
Czy Okami będzie miał koleżankę?

Jeszcze powiem co ja robiłam w pierwszych latach z moją piwonią drzewiastą - okrywałam ją i zakwitła po roku pierwszy raz. Jednak takich przyrostów jesienią nigdy nie miałam, więc może popytaj na wątkach piwoniowych.
Czy Okami będzie miał koleżankę?
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Przepiękne niebo nad Tobą.
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Takie widoki zapierają dech w piersiach

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
...to są górskie okolice
Uwielbiam takie widoki !!
Ogrodowe świetne ,ale to co nam natura serwuje ...bezcenne
Okami cudny

Ogrodowe świetne ,ale to co nam natura serwuje ...bezcenne

Okami cudny

marzenia się spełniają! Dana
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Jak to się mówi; szukajcie a znajdziecie
nie mogłam sobie odmówić podziwiania Twoich zdjęć i cudnego ogrodu. Pozdrawiam i mam nadzieję, że już Cię nie zgubie 

- MamciaTerenia
- 1000p
- Od: 1 lis 2012, o 14:44
Aniu, trochę mnie nie było na FO a tu już następna część.
Świetny wstęp i piękne jak zawsze zdjęcia
Okami przeuroczy a widoki i zdjęcia okolicy po prostu bajeczne.
Pozdrawiam cieplutko i również jestem za...niech krótka będzie zima....
Świetny wstęp i piękne jak zawsze zdjęcia

Okami przeuroczy a widoki i zdjęcia okolicy po prostu bajeczne.
Pozdrawiam cieplutko i również jestem za...niech krótka będzie zima....
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Zdjęcia cudowne
Jakie masz piękne niebo 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...