Małgosiu, wiesz, że u mnie te kompozycje są na pierwszym miejscu, tylko latem giną w tłumie. Teraz to najpiekniejsza dla nich pora roku. Żurawki jeszcze wyglądają jako tako, a iglaki zaczynają dostawać zimowe barwy. No i nie powiem trochę urosły od kilku lat jak je kupoawliśmy.
Basiu, bozykwiaty kupowane , w zeszłym roku vitroflora kończyła sprzedaż roślin gotowych i kupiłam co się zmieściło do auta, i tym sposobem zostałm nabywcą 20 bożykwiatów. Namówiłam pamiętam kilka osób, które były wiosną u mnie, bo ciężko namówić kogoś na doniczkę jak w niej nic nie widać, ale potem mi podziękowano, reszta posadzona na ogrodzie cieszyła oko w maju. Jest to roślinka , która rośnie bardzo powoli, więc z nasion poczekasz kilka lat. Ale z mojej wiedzy jest rozmnażna z podziału.
Olu, Ty masz wnuki do zabawy, moi chłopcy daleko, więc mam pieseczki.
Ewuniu.
Czosnki te osiągają wysokość od 15-25 cm Posiadają szerokie liście i bezlistne pędy zakończone kulistym kwiatostanem. Niskie odmiany znakomicie prezentują się w ogródkach skalnych. Potem liście giną, i trzeba patyczkiem zaznaczyć gdzie rosną by nie zapomnieć i posadzić czegoś na nich. Mi to już się zdażyło.
Ewuniu, Jagodo, malychy maja kapitalne pozy, ale jak idę po aparat to zdążą się ruszyć i nici ze zdjęcia.
To co listopadu dalszy ciąg???