Moje spełnione marzenie... tu.ja cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ja za daliami nie przepadam ale ta chryzantemowa
jest piękna

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu może jak piszesz, nie masz zbyt wiele ale za to są piękne te Twoje dalie :D :D :D
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Izauniu witam - dalie skiczne naprawdę ja mam tylko 3 gat. chyba sie przerzucę Buziaki na noc.
Obrazek
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie są najpiękniejsze, ale wnoszą sporo koloru do ogrodu. Ten pączek żółto-biały fajnie się zapowiada.muszę koniecznie zrobić fotkę jak się rozwinie. Niestety dziś dzień bez działki - koszmarna pogoda, co chwilę pada. BRrrr... Kto potrzebuje deszczu? Niech zabiera te chmury, a mi podeśle troszkę słonka.
Mimo pogody miałam fajny dzień : spotkałam się z Raczkiem i dostałam przesyłkę od samanty. W padłam jak śliwka w kompot w to forum!!!
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

Witaj Izuniu.
Widzę , że dalie w pełnym rozkwicie ,prezentują się imponująco ;:113
Izo do paczki udało mi się pomieścić kilka roślinek :
1 barwinek ( roślinka płożąca , listki zielone z białym obrzeżem ) nadaje się do nasadzeń pod drzewa , lubi stanowisko cieniste, wiosną kwitnie na fioletowo ,
2 pysznogłówki - dwa kolory ( czerwony i ciemny róż )
3 liliowce ( mniejsza karpa to dwukolorowy )
4 żurawka
5 nasiona orlików , które wcześniej opisałam
6 sadzonki migdałka drobnokwiatowego ( krzew ) , pięknie kwitnie wiosną , chociaż tu będziesz musiała uzbroić się w cierpliwość i poczekać 2-3 lata na pierwsze kwiatki, ale warto .
Wkleję zdjęcia niektórych roślinek , żebyś wiedziała czego wyczekiwać w przyszłym roku .
Pozdrawiam cieplutko . Marta. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22

Post »

tu.ja pisze:koszmarna pogoda, co chwilę pada. BRrrr... Kto potrzebuje deszczu? Niech zabiera te chmury, a mi podeśle troszkę słonka.
Izuniu , Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem . Zabawię się w (czarodzieja)Obrazek i podeślę Ci od jutra piękną , słoneczną , wymarzoną pogodę Obrazek
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Izo, piękne dalie i wcale nie jest ich tak mało :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Monia68 pisze:Izo, piękne dalie i wcale nie jest ich tak mało :D
Dokładnie tak !
Niektórzy nie mają ich wcale......
bolekso
200p
200p
Od: 11 mar 2012, o 08:19

Post »

Jest ślicznie a będzie jeszcze piękniej. Gratuluję entuzjazmu i pozdrawiam !
Bolek
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Tu.ja coraz ładniej u ciebie :D .
A dalie masz piękne :D .
Marysia II
200p
200p
Od: 8 mar 2008, o 22:59

Liriope

Post »

Ja jednak chyba jestem blondynką!
Witaj Iza! Zastrzeliłaś mnie tym pytaniem o wątek. Jaki wątek, myślę? Dopiero jak weszłam na Twą "stopkę"zorientowałam się o co chodzi. Z rozkoszą wchodzę na to forum, ale zazwyczaj jest to krótka przebieżka i tak naprawdę to dopiero teraz odkrywam jak jest ona (strona) sprytnie zrobiona. Obejrzałam Twój zachwycający ogród, masz mnóstwo pięknych zakątków i roślin. Jak będę miała trochę czasu to spokojnie obejrzę te Twoje cudeńka i o coś zapewne poproszę. No i uzmysłowiłaś mi , że można pokazać swoje osiągnięcia ogrodnicze i jak to zrobić. Nie umiem jeszcze wklejać zdjęć, od niedawna mam cyfrówkę i dopiero uczę się wszystkiego co z nią związane. W ten wekend wybieram się na "Zieleń to życie"więc pewnie aparat pójdzie w ruch. Pozdrawiam, Marysia II
Jak Pan Bóg dopuści to i z kija wypuści
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich serdecznie i tradycyjnie dziękuję za ciepłe słowa uznania. Dodają skrzydeł. Właśnie wróciłam z Gdańska. Teraz jakieś 'papu" i do roboty...Mam sporo roślin do posadzenia. Dziś dostałam kolejną przesyłkę z cebulami zamawianymi na Allegro - nawet jej jeszcze nie otworzyłam....zaczęłam od forum. To już chyba choroba...
Zajrzę wieczorem i coś może napiszę, jakieś fotki wkleję. ;:7
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Ciągle zaglądam i wyczekuję na nowe zdjęcia. Dalie piękne, kiedyś w starym ogrodzie miałam ich mnóstwo, ale byłam młoda i głupia i nie wychodziło mi zimowanie ich, teraz powoli odbudowuję kolekcję tych wdzięcznych roślinek.
Pozdrawiam i biegnę do ogródka podlewać i planować w realu.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Izuś. Sorka ze dopiero teraz. Przypełzałam ledwie co z działki i nie mam na nic siły. tak bardzo przed wyjazdem chcę wszystko uporządkować. Kochanie ale Ci zazdroszczę taka pake dostaniesz- sliczne roślinki- zwłaszcza mi sie podoba lilioweic 2 kolorowy. Buziaki kotku na nocObrazek
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosiu! Ty chyba jednak jesteś czarodziejka...Dzisiaj było słonecznie i całkiem ciepło.
Ale kipisz zrobiłam na działce...Narobiłam się jak dzik, a i tak nie uporałam się ze wszystkim co planowałam. Jestem dosłownie padnięta.Z działki wracałam już po ciemku.
Skorzystałam z rady Danusi i tego migdałka posadziłam w dużej donicy i wkopałam w ogrodzie tam gdzie na razie mogłam. Jak już będzie nowa altana i konkretny plan zagospodarowania wtedy znajdę mu jakieś fajne miejsce.
Wyobraźcie sobie,że zakwitła mi niezapominajka. Na razie jedna i malutka,ale się liczy. Posiałam je pod koniec zimy chyba. Niestety było zbyt ciemno by pstryknąć jej fotkę - może jutro. Rozwinęła się dalia, której pączek pokazałam, teraz będzie w całej okazałości. Zakwitła mi kolejna lilia - żółta. Tak na dobrą sprawę to przeważają u mnie kwiaty w różnych odcieniach żółtego. Trochę chyba przynudzam...Wybaczcie! Teraz kolej na zdjęcia dzisiejsze:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
biały mieczyk, który ma dwa pędy kwiatowe - jeden dorodny już kwitnie i drugi mniejszy jeszcze z pąkami - pierwszy raz coś takiego mnie spotkało
Obrazek - hutujnia lub inaczej tułacz pstry
Obrazek - moja zeszłoroczna rozplenica japońska, która zaczyna kwitnąć
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”