Pod Jesionem cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz.2

Post »

Już widzę minę mojego, gdy usłyszy ...,,Wiesz Kotku ;:224 chyba musimy piaskownicę zrobić.." ;:306
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Domek mu się u mnie podobał, więc od tego zacznij :lol: .Piaskownica jest w pakiecie :;230
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! H na tekst o budowie piaskownicy mógł się przerazić, bo nie pomyślałby w tym wypadku o ,,obcych" dzieciach ;:306
Tak, czy siak nie mam problemu, bo obraził się zdecydowanie, gdy dziś Go poprosiłam o zwinięcie pawilonu... Jakoś naiwnie myślałam, że Jemu logika nie jest obca... :twisted:
Już wcześniej był naburmuszony, bo wykopał mi dziś tę marną namiastkę buraków oraz pory i selery , więc poprosiłam o wykopanie kilku kępek perzu, który rozrósł się na warzywniku właśnie dzięki jego zabiegom (wiosną uznał:...jak przekopię, to przecież wszystko się rozłoży-a tu perz i parę innych chwaściorów miało inne zdanie... :twisted: ).

Myślę, że dopóki nie będę sama w stanie robić pewnych prac, to nici z mojego ogródka. ;:223
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Renatko droga :) , ja z jeżówkami też szaleję i kupiłam trochę w Bylinowym, ale już ze dwa miesiące temu. Bardzo jestem ciekawa, czy te co zamówiłaś teraz, przetrwają zimę. Cudnie by było. Kurczę jak ja bym chciała, żeby te moje przetrwały i się rozrosły. Wcześniejsze jeżówki co prawda przezimowały, ale żeby się rozrastały to jakoś niespecjalnie, choć ziemię mają niezłą. Jak tak oglądam zdjęcia z wystaw z jeżówkami w roli głównej, to aż mi się serce rwie do takich widoków.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Słonko! :wit Ja też jestem w nich zakochana. Nie ogarniam mojego ogrodu i zmieniam upodobania, ale takich kwiatów szukałam zawsze! ;:215
Oby przetrzymały, bo miałabym wtedy ... 25 odmian ;:170 Mam nadzieję, że nie tylko przezimują, ale i jednak będą się rozrastać, bo można wtedy naprawdę pięknie obsadzić rabaty i wymieniać się ;:333
Mam te "najzwyklejsze" różowe i kwitły w tym roku przez kilka miesięcy. Dopiero październikowy przymrozek je zniszczył.

Obrazek

Rozrastają się ładnie i są długo dekoracyjne. Posadziłam w zeszłym roku dwie małe sadzonki, a w tym miałam na każdym krzaczorze ponad dwadzieścia kwiatów!
Obrazek

Marzy mi się taki widok w moim bałaganie (tu zdjęcia zrobione u Szmita)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Iga51
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 20:45

Post »

Piękne te jeżówki. Ja w tym roku posiałam purpurową i mieszankę. Ciekawa jestem co z tego będzie. ;:173 A czy już zdecydowałaś się na jakiegoś derenia? Ja też oglądam różne odmiany, bo koniecznie chce kupić wiosną. :D
Pozdrawiam. Iga
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

Twoja najładniejsza :) o i masz swoją prywatną pszczołę ;:138
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iga! Ja już jednego kupiłam (stoi w doniczce :oops: ), tyle, że niejadalnego. Miałam ochotę skusić się na jadalnego NN, ale jak zobaczyłam różnorodność odmian...Może podejdę do tematu poważnie i pojadę do profesjonalnej szkółki, bo jeśli się zdecyduję, to na kilka.
Beatko! Tak najładniejsza, bo dostałam ją z FO i to tak po prostu... A Trzmiele to ostatnio prawie jedyne pszczoły, które jeszcze do nas zaglądają. Dla nich też są sadzone jeżówki, krzewuszki itp miodne kwiatki.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś dotarło moje zamówienie (i Beatki :wit ) z Bylinowego Raju! Oj poszalałam... ;:170 , a dodatkowo dostałam sporo gratisów... :heja .
W związku z powyższym pojechałam do ww Forumki (Beatko ;:138 ) z Jej roślinkami... i jak to ja :oops: z lekka się zasiedziałam.
Mam ww Forumkę tylko 3 km od mojego domu, więc zasadniczo możemy chodzić do siebie nawet na pieszo.
Zobaczyłam dom i ogród oraz poznałam rodzinkę ;:138. W największej komitywie byłam ... z Mędrkiem ;:306 Psiunek został wygłaskany aż miło ;:306
Mimo, ze Beataka mieszka tam od niedawna już widać (w przeciwieństwie do moich włości) kawał dobrej roboty! ;:215
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Reniu mi też się przydała Furumka w sąsiedztwie
ale no cóż nie ma lekko .
Jeszcze Ci się na zakupy zebrało , a może to już prezent pod choinkę ;:218
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Berberys jadalny mogłabym rozmnożyć :D tylko nie wiem jak. ;:174
Reniu :wit
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

renzal pisze:Dziś dotarło moje zamówienie (i Beatki :wit ) z Bylinowego Raju!
Beatka jest bardzo zadowolona z dostawy a najbardziej z miłego doręczyciela kwiatkowego ;:168 . Dziękuję Ci Renatko tym bardziej, że wiem ile Cię to kosztowało sił i bólu.
renzal pisze:Mam ww Forumkę tylko 3 km od mojego domu, więc zasadniczo możemy chodzić do siebie nawet na pieszo.
Pod warunkiem, że jadąc bądź idąc do tej forumki skręci się w prawo przy stawie a nie jedzie prosto następne 3 kilometry ;:306
renzal pisze: W największej komitywie byłam ... z Mędrkiem ;:306 Psiunek został wygłaskany aż miło ;:306
Mędrek zaprasza ponownie. Z miłą chęcią odda się w Twoje ręce.
renzal pisze:Mimo, ze Beataka mieszka tam od niedawna już widać (w przeciwieństwie do moich włości) kawał dobrej roboty! ;:215
Nie zapominaj , że ja posiadam działkę o połowę mniejszą od Twojej i na dodatek mam rękę do brania od sąsiadów ;:172
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
Iga51
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 20:45

Post »

Trochę Wam zazdroszczę. Dwie Forumki obok siebie.? Ale raj.... ;:136
Pozdrawiam. Iga
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko! No coś Ty! to dopiero za niedawne imieniny... ;:170 Mam przed sobą jeszcze urodziny, święta i rocznicę ślubu... i to wszystko przed końcem roku ;:306 Musisz koniecznie zamieszkać bliżej nas ;:196 Ale by było wesoło! ;:304
Marylko! ;:196 Albo przygiąć gałązki, albo przez sztobry! Trzymaj kciuki za przezimowanie jeżówek - to także w Twoim interesie. ;:224 Lista nasionek w trakcie tworzenia - powinna być lada moment. ;:333
Beatko! Wizyta u Ciebie nic mnie nie kosztowała wysiłku, bo u Ciebie to był czysty relaksik (a jaki dla mnie miły ;:196 ), a Ty się jeszcze uśmiałaś z bajki odcinek 228 ,,Jak to Blondynka do Forumki jechała" :twisted: A wiesz jakie to świetne wytłumaczenie jak się zbyt późno do domku wraca ;:224 ;:170
Synkowie super (starszy przepięknie się do mnie uśmiechnął, a przynajmniej łudzę, że do mnie, a nie ze mnie :;230 , a młodszy nawet podzielił się ,,małym lizaczkiem" ;:196 choć On sam Słodziak ;:333 )
Iguś! Nas tu więcej, ale ja często jeżdżę do Torunia...to mam daleko do Ciebie?... ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”