A jak się czuje Layla

Ma jakieś ogrzewanie? Jakie ma terrarium?DankaWS pisze:Tak jest w domu w terra,ale to step. Śpi - jak jest zimno i pada, to on w ogóle nie wychodzi ze swojego domku. Mam nadzieję, że nie zrobi takiego numeru jak w zeszłym roku - w połowie sierpnia zrobił sobie sen zimowy i obudził się na sylwestra
Ja przy żadnym zwierzaku nie wyłączam ogrzewania na lato. W ciepłe dni tak czy siak nie działa, więc prądu nie pobiera, lecz w chłodniejsze dni spada temperatura w terrarium i jeśli trwa to kilka dni, zwierze może pomyśleć, że to jesień (bo w końcu tak działają zegary biologiczne) i może zapaść w sen zimowy.DankaWS pisze:Layla troszke lepiej, je rozmoczoną karme,pije siemie lniane, nie ma gorączki, powoli zaczyna chodzic po domu.
Tak ma ogrzewanie (na lato je chowam) i duże terra z płyty osb, z przodu z szybą (dzieło mojego męża). Do tego wiórki bukowe na dnie, domek zrobiony z małej skrzynki (też dzieło męża), konary i trzy roślinki. Często zabieram go do ogrodu botanicznego,uwielbia zasuwać po skałkach![]()