Mój ci on 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci on 2

Post »

Dziękuję Grażynko.Zapisałam całą stronę,zimą pewnie ze dwie zamówię,bo potrzebuję w konkretne miejsca.Przez takie oglądanie można się wkręcić w różomanię ;:306
Póki co,posadziłam kupioną akebię,a przy okazji zdjęłam z łuku pięknie wyrośnięte pędy mojej róży.I jakże byłoby pięknie,gdyby takie przezimowały ;:173 Przykryję je na ziemi,może śnieg mi pomoże...?Jutro zrobię zdjęcie,złapała mnie noc dzisiaj.
Ewuniu,wiosna u Ciebie będzie wyjątkowa ;:oj
Moje datury dostały nowe donice.Niezbyt dekoracyjne,ale z dwoma uszami,bardzo wygodne do przenoszenia i bardzo trwałe.
Obrazek
Takie same dostały hortensje bukietowe,mam dość przemarzania i hodowania samych liści ;:222
Obrazek
Intensywnie pracuję w ogrodzie.Przede wszystkim przesadzam,bo u mnie wszystko jest wszędzie ;:222
W pełni lata czuję się czasami przytłoczona.Na razie mam ogólny bajzel,ale myślę ,że wkrótce wyłoni się poprawnie wyglądający ogród ;:224
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No niestety od jednej się zawsze zaczyna a potem już idzie z górki. ;:306
Wiem bo sama tak wpadłam.
No to trzymam kciuki za uporządkowanie ogrodu. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję,Grażynko :D Cieszę się z pięknej pogody i wykorzystuję ją na maxa ;:108Na bogato zamknęłaś wątek i pięknie podsumowałaś sezon ;:138 Na prawdę maliny nie zdały egzaminu?Moje żółte nie owocowały,ale wierzę,że żyją ;:202
Zapomniałam pokazać,że na bieluniu zauważyłam nasiona.Tyle lat już je uprawiam i pierwszy raz zauważyłam :shock: Czy ktoś wysiewał takie swoje?
Obrazek
Nasiona na różowym a teraz zakwitł mi żółty :D
Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Też kiedyś miałam nasienniki.
Ale nigdy nie zdążyły dojrzeć i nic z siewów nie wyszło. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu,jak wiesz ,pracuję na plantacji borówek.Sprzedawane są tam też duuuże krzaki(mój szef zaraz by powiedział;jakie krzaki,to krzewy :lol: )Odkupiłam 5 20-27litrowych i mam wygodne przenoszenie.Taką też dostała hortensja od Ciebie ;:108 Spodziewam się bujnego kwitnienia w przyszłym sezonie ;:215
Grażynko,może mi się poszczęści? :roll: Tego krzaka akurat nie planuję przycinać,a jeżeli nawet,to troszeczkę,więc może ja zabłysnę doświadczeniem ;:306
Dzisiaj na wojowanie ze szpadlem w ogrodzie nie miałam czasu,ale troszkę udało się popielić.Zrobiłam zdjęcie mojej kapryśnej róży,która pięknie urosła w tym sezonie;
Obrazek
Pędy w sam raz na pokrycie łuku nad furtką.
Pobrykałam dzisiaj w Brico Marche i wyszłam stamtąd z mocno zaniedbaną wierzbą.Z kupy ledwo żyjących wybrałam najbardziej żyjące drzewko przecenione na 5zł.To wierzba,tylko jaka?
Obrazek

Obrazek
Nie wiem ,czemu to zdjęcie leży ;:185 Tu kończą się moje umiejętności :oops:
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jeśli fotki masz w Picassie to odwróć fotkę owalną strzałką w prawo lub lewo.
Są pod zdjęciem mniej więcej z lewej strony, ale blisko środka.
A nie było oznaczenia na innych ?
Teraz trudno będzie rozpoznać jak liście już przebarwione.
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja sporo siedziałam na poprawianiu tej fotki,pamiętam,że już to robiłam,ale teraz się nie da :evil: U mnie jest prosto,kładzie się po drodze ;:7 Nic nie było oznaczone,a pani,którą pytałam o gatunek,mówi "ja nie wiem,wiem tylko,że po 5zł" ;:306
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No to faktycznie dużo wiedziała. ;:306
Ale tak jest w większości ogrodników, niestety.
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na pracę w ogrodzie wygospodarowałam dzisiaj godzinkę.Pielenie i usuwanie przekwitłych kwiatów.Posuwam się z tą pracą opieszale,końca nie widać, i zastanawiam się,czy ja mam tak duży ogród,czy tak zaniedbany ;:306 Dwa dni temu posadziłam Akebię na miejscu powojnika tanguckiego.O kurczę,przypomniało mi się,że nie podlałam go na nowym miejscu ;:223
Obrazek
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Mirko u Ciebie fajnie się dzieje, tak swojsko :D Roboty masz multum, poczucie humoru ;:333 akuratne.
A wierzby... ja zaczynam wycinać bo czymsik zarażone, mają pod korą jakieś dziwne robaki które ;:oj krwawią czerwonym wyciekiem. ;:131
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Basiu Ty wierzby ja maliny wstawiłam fotki w chorobowym i dowiedziałam się że trzeba wyciąć i spalić ;:145 Mirusia ja pokazuję swoje róże na wiosnę sadzone i bardzo bardzo wytrzymałe ,okazuje się że nawet niektóre nie muszę kopcować ;:138 Doradziła mi Ewunia -Gajowa po tym jak mi wszystkie zmarzły i nie miałam zamiaru nowych kupować ;:306 Miruś fajne koszyki ja mam też takie ale suche liście i igły do nich zbieram ,myślę że do przenoszenia za delikatne ,uszki im się pourywają ;:173
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie,Romciu,to nie są koszyki ;:185 To bardzo trwałe donice ;:215 Mają solidne uszy,szkoda tylko,że takie mało ozdobne ;:131 Usłyszałam,że 10 lat spokojnie wytrzymają.Byłam u Ciebie,róże widziałam.Wybieram i ja w Waszych ogrodach terminatorki,ale jak tu wywalić moją,kiedy taaakie długaśne pędy ma w tym roku.Ona wie,że pierwsze przemarznięcie od teraz grozi eksmisją ;:222
Basiu tfu,tfu,moje na razie zdrowe i cieszę się,bo wierzby lubię.Nie wiem tylko,co to za gatunek tej ostatniej,więc gdyby ktoś miał podobną...
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Basia ma rację. Nigdy nie żałowałam kupna róż, które poradziła mi Ewa :D
Donice z uszami bardzo fajne :D I praktyczne. Sama mam datury i wiem, jaki to kłopot.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu,jak tylko będę zamawiać pójdę przetartym szlakiem :D Mnie ta choroba jeszcze nie dopadła,więc na razie kupuje na stanowiska,gdzie akurat różę "widzę".
Witam Cię Aniu serdecznie ;:196 Zaglądałam do Ciebie cichaczem,podziwiałam ogród i zdjęcia bardzo dobrej jakości.W poprzednim wątku zauroczyła mnie hosta sfotografowana w kroplach deszczu ;:173 Będzie mi miło gościć Cię jeszcze u siebie ;:180
Dzisiaj w ogrodzie byłam ze szpadlem,ale tylko po to,by wykopać cebule lilii dla koleżanki.Na więcej nie miałam ani czasu,ani siły :cry: Cieszę się z pogody,która nadal dopisuje,jutro jednak zacznę kopczykować co nieco.
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Mirko ;:3 na okrywanie roślin to już ostatni dzwonek, dzisiaj bardzo wieje ale też dokończę okrywanie. Wiesz przy róży rosły kiedyś irysy...zostały wykopane, widocznie kawałek został...przez sezon wyrosła porządna kępa, muszę przesadzić bo róży nie okryję...jeszcze dodatkowa robota wyskoczyła ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”