Moje ogródkowe zmagania cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania cz.4

Post »

Pozytywna metamorfoza Twojego ogrodu jest wynikiem Twojego gustu, kreatywnosci i bezsprzecznego pedu do tworzenia ;:333
Twoj zwierzyniec, w szczegolnosci psy ktore bardziej kocham sa wspaniale.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu bardzo się cieszę, ze znalazłaś chwilkę, żeby do nas zajrzeć ;:196 Mam nadzieję, że niedługo ,,przeluźni,, się u Ciebie z pracą i będziesz miała więcej czasu na pobyt na Forum ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Lulka! fajnie że wracasz z forumowego niebytu, tęskniliśmy za Tobą ;:196
Pokażesz aktualne foty czy od razu wracamy do wspomnień? :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Witajcie :wit
Dni już niestety pochmurne, ale nastrój mi dopisuje. A jak u Was z humorem? Dzisiaj wyciągnęłam zimową kurtkę, bo w skórce już lekko gwiżdże po pleckach :D Dzisiaj troszkę wspominków późno letnich i kilka obiecanych efektów mojego szaleństwa z wiertarką i młotkiem:lol:
Bogusiu dziękuję za zaproszenie, ale tak jak pisałam na pw, poniedziałek to bieganina u mnie głównie. Niestety muszę odpuścić ;:145. Dzięki Boskim sporo osób o mnie myśli ;:306
Aguś dziękuję za troskę. Zdjęcia już za chwilkę :uszy
Januszu miło czytać co piszesz. Bardzo dziękuję. Zwierzęta, to moja miłość wielka (poza rodziną ma się rozumieć). Koty są u nas od roku, nigdy wcześniej nie miałam ich w domu i jestem zaskoczona, że aż tak je pokochaliśmy. Ciągoty do zmian i pierdółek gadżetowych wokół siebie mam odkąd pamiętam :heja
Aguś z tym czasem, to różnie bywa cholibka, ale będę się starała bywać częściej ;:180
Kasiu aktualnie, to nie bardzo mam się czym pochwalić. U mnie głównie bylinki, więc obrazy średnie, ale mam kilka fotek z późnego lata.
Chciałam jeszcze nadmienić, że zapomniałam z domu kabelka i żeby nie dać plamy z obiecanymi fotkami zaopatrzyłam się w czytnik kart ;:109

No to zaczynamy

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

montowałam półkę pod oknem
Obrazek
Obrazek

wściekłego kota ;:306
Obrazek
Obrazek

życzę na koniec posta dużo ciepełka
Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Faktycznie po plecach już wieje i ciepła kurtka to już podstawa dzisiejszego ubioru.
Czekam z niecierpliwością na wnętrzarskie fotki ;:224
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, sorki, ale pierwszą fotkę musiałam wkleić aby sprawdzić czy rozmiar zdjęć jest ok ;:224
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj jestem i z miłą chęcią pospacerowałam po twoich włościach. Cudownie ;:138
Wnętrza przytulne ;:167 nic tylko się rozsiąść i delektować chłodem za oknem.
Mam pytanie odnośnie sofy i foteli...gdzie kupowałaś? Czy to jakaś konkretna seria?
Upatrzyłam podobne w Ikea i ciągle myślę i myślę czy sprawdzą się w praktyce i jaka będzie ich jakość...bo cena wcale nie mała.
Jeszcze trochę czasu mam bo do remontu jeszcze trochę zostało...na razie wszystko w strefie marzeń ;:170
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam w takim razie na leniwe popijanie kawki, winka.... ;:304
To są polskie meble, które wybrał mój eM ;:167, niestety nie pamiętam firmy. Na pewno była to seria końcowa i teraz robią tylko nowoczesne sofy. Ikeowe meble są o tyle fajne, że można zmieniać pokrowce np.w dekorii. Ja chciałam uszyć na zmianę ubranko, ale na razie natrafiłam na takie ceny za samo wykonanie, że bardzie by mi się opłacało wymienić sofę i fotele :!: ;:124
Ciekawa jestem co tam Ci się w głowie plącze. Dzisiaj czekam na worek/pufę, która będzie przy kominku, udało się kupić w prawie takim samym obiciu co wypoczynek :heja. Po powrocie do domu jak się rzucę przy ogniu, to nikt mnie nie ściągnie ;:306
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I właśnie to mnie kusi najbardziej że kiedy "znudzi" mi się wizja mebli w konkretnym kolorze mogę zmienić je w chwilę kupując stosowne pokrowce i nadal cieszyć się ponadczasowym stylem.
Ikeowska seria która chodzi mi po głowie to Ektorp...jak dla nie idealne ;:167
Chociaż nie powiem że nie chodzi mi po głowie jakaś stara półokrągła sofa....i co tu wybrać.
na razie śledzę ;:224 i się rozglądam.
Dosiadam się przy kominku bo u mnie dzisiaj za oknem smętnie i dżdżysto..brr
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Och jak ja kocham takie domowe migawki ;:170 ....bardzo mi się u Ciebie Madziu podoba.... już zresztą kiedyś to pisałam, przy okazji podziwiania hortensji, na zdjęcie załapał się kawałeczek pokoju 8-) Masz tak romantycznie i nastrojowo .... ślicznie ;:167 .....No i kominek.... moje niedościgłe marzenie.... ostatnio właśnie u mnie był temat kominków.... Twój jest jeszcze inny niż wszystkie pozostałe i równie śliczny ;:167 Okno lustro - niezwykle oryginalny pomysł.....wygląda rewelacyjne....a w ogóle jest piękne.....a i parapet i wszystko na nim również ;:167 ....ależ się nazachwycałam ;:224 :;230 ...... ale naprawdę podoba mi się bardzo.....
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Madziu dawno mnie nie było ,ale widzę że i Ty dopiero wróciłaś na Fo ;:196
Kochana cudny domek ;:173 Podziwiam te różane kanapy ...własnie jestem na etapie wymiany tapicerki w mojej ukochanej półokrągłej ,starej kanapie .Wybrałam jednak jednolity materiał w odcieniu cudownej mięty a może oliwki i do tego różane dodatki ;:167 Zobaczymy co mi z tego wyjdzie :roll: Mam nadzieje ,że ociepli wizualnie moją chałupkę :tan
Buziaki!
marzenia się spełniają! Dana
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cześć Madziu! Pozdrawiam z kawą w dłoni... pogoda paskudna - zimno i się rozpadało.
Wnętrza Twojego domu nie dość, że charakteryzują Ciebie, to jeszcze wpasowują się w ogólny klimat Twojego osiedla... pięknie urządzasz! :)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko Aage Ektorp, to bardzo fajna seria. Sama się nad nią zastanawiałam, bo chciałam gładkie obicia żeby móc zaszaleć z dodatkami. Wyszło odwrotnie, ale w sumie jestem zadowolona. Jedyne co mnie może zniechęcać, to wielkość fotela z tej serii, wydaje się być mały. Jednak możliwość zabawy z różnymi wzorami obić na pewno by mnie przekonała do zakupu tych sof ;:113
Ja też już marzę o kominku.. i usadowieniu pupy w nowej pufie..jeszcze tylko chwilka :lol:
Agnieszko Agness Ogromnie dziękuję za komplementy. Człowiek od razu podnosi się na duchu, że to co stworzył podoba się nie tylko jemu. Chyba każdy z nas jest nieco próżny i lubi usłyszeć miłe słówko ;:113. Kominek miał być początkowo z kamienia polnego, ale za dużo roboty by było, a czas nas trochę gonił. Padło na piaskowiec. W ogóle Panowie budowniczy łapali się za głowę jak im mówiłam o moich pomysłach. Najlepsza rekcja była jak prosiłam o przeciągnięcie kabelka w podłodze aby postawić latarnię w łazience. Spojrzeli po sobie jakby kosmitę zobaczyli albo wariata ;:306 .W tajemnicy Ci powiem :D , że kocham mój dom, bardzo dobrze się w nim czuję i najchętniej bym się z niego nie ruszała. Generalnie do przeprowadzki totalne domatorstwo nie było moją cechą
Danusiu fajnie, że wpadłaś. Fakt, dosyć długo byłam w niedoczasie i pewnie za chwilę znowu będę, ale już nie tak długim jak teraz. Ja bym chciała gładki pokrowiec na zmianę. Przydatny szczególnie w okresie świątecznym, gdzie różnorodność/bogactwo ozdób i wzorów jest ogromna. Przez różane motywy jestem nieco ograniczona. Miętowy kolor jest bardzo oryginalny, zaciekawiłaś mnie tym pomysłem. Różane dodatki na pewno ocieplą wnętrze :uszy-byle nie przesadzić. Mam nadzieję, że pokażesz efekt metamorfozy :lol:
Aguś witaj. Zimno jak diabli za oknem, dogrzewam się farelką w biurze, a zaraz pędzę przed kominek. Wnętrze powinno być spójne z zewnętrznym wizerunkiem budynku, głównie w przypadku domów, domków i nowoczesnych bloków. Kiedyś już pisałam, że niektórzy moi sąsiedzi mają wnętrza nowoczesne co nie koniecznie dobrze wygląda-absolutnie nie krytykuję, to tylko moja ocena. Z drugiej strony jak już wspomniałam ważne dobrze czuć się we własnych progach. Dziękuję za miłe słowo ;:196
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To jedyna seria z obecnych dostępnych sklepowych najbardziej do mnie przemawia i ta możliwość odmiany w razie czego...zostawia świetną furtkę dowolności ;:136
Fotele dostępne są w dwóch wymiarach a więc jest wybór...dla każdego coś fajnego :wink: a więc myślę że da się skomponować coś na własne potrzeby jak i zasobność portfela.
Ja też już odliczam minuty do 16-stej ;:224
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Magda, tak u Ciebie przytulnie, ciepło, pięknie, że aż nie chce się wychodzić, Widać romantyczną naturę, no i zamiłowanie do ozdób :wink: Masz identyczne nastawienia do swojego domu jak ja - najchętniej bym się z niego nie ruszała ;:306
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”