Ogródek Robaczka cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 10

Post »

Witam :wit
robaczek_Poznan pisze: W tym roku dostałam wyjątkowe prezenty
I dostałaś jeszcze, Kasiu, uśmiech lisiego ogona, jakkolwiek abstrakcyjnie by to nie brzmiało.
Ciekawe, że można polubić kogoś wirtualnie (chociaż chyba się na to z początku nie zanosiło.... :twisted: )
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu :wink: ślicznie zakwitł Ci Pilgrim. ;:138
W Twoim ogrodzie jeszcze nie widać późnej jesieni. Tyle kwitnących roślin. ;:224
:wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Masz rację, że forum jest niesamowite. Uwielbiam jego atmosferę i ludzi tworzących naszą społeczność.
Ja też mam roślinki, które wiążą się z osobami od których je dostałam.
Mam pytanie o trawkę przy jodle. Czy to rozplenica? Znasz może odmiane?
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Domyślam się, że większość z nas uwielbia i już tęskni za feerią wiosennych i letnich, przepysznych barw. Ale jak tak patrzę na Twoje ostatnie zdjęcia ogrodu, to czuję spokój, ulgę, spełnienie. Nostalgię. I odpoczywam. Wspaniałe zdjęcia i wspaniały ogród, a już zdjęcie przedogródka z cisami przy ogrodzeniu, jodłą i niesfornymi czuprynami cisów kulistych jest kwintesencją sztuki ogrodowej. Dla mnie. Jest spełnieniem moich marzeń w Twoim ogrodzie.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasiu ...jak chodze po ogrodzie to zadziwiające ...ale pamietam co od kogo mam ;:173 Ogród jest taki...jakby pełen bardzo bliskich i ciepłych ludzi ;:4
Piękny ten twój jesienny ogród ;:173 ja mam nadzieje na ostatnie paki różane ;:108

-- 11 lis 2013, o 07:11 --

Kasiu czytam,ze posadziłaś Francis Graindorge (4 szt.) ;:oj kochana u nas gdzies zdobyłas czy zamówiłas w tej niemieckiej szkółce ;:65 cały czas mysle o tej róży ;:167
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A pokażesz efekt postarzania donic? Zabieram się do tego jak pies do jeża od dwóch sezonów i chętnie zobaczyłabym zdjęcia motywacyjne :wink: Co do darów, to zaszczyt móc mieć swój kamyczek w takim cudnym ogrodzie! Twoje róże zdają się aklimatyzować u mnie: nie uschły, mają zaczątki nowych liści, więc jeśli zima im krzywdy nie zrobi, będę i ja mieć kawałek Twojego ogrodu u siebie :wink:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

AAAAAA przez ciebie tez myśle o cisach ;:196
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Lisica pisze:Witam :wit
robaczek_Poznan pisze: W tym roku dostałam wyjątkowe prezenty
I dostałaś jeszcze, Kasiu, uśmiech lisiego ogona, jakkolwiek abstrakcyjnie by to nie brzmiało.
Ciekawe, że można polubić kogoś wirtualnie (chociaż chyba się na to z początku nie zanosiło.... :twisted: )
Kasiu to wspaniałe ,że możemy się obdarowywać roślinkami , szczególnie na takich spotkaniach jak w Sulejowie ,każdy coś przywozi ,żeby mógł komuś sprawić radość.

Często kiedy już spotykamy osobę poznaną wirtualnie , wydaje się że znaliśmy ją już od lat .
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na forum najfajniejsze jest to, że wymieniamy doświadczenia i pomysły, a paczuszki to wielka, a niespodziewana radość :D Sama dostałam (od jednej Kasi ;:196) nasiona roślin-ostatnie osteospermum jeszcze kwitnie ;:oj Chudym kwiatkiem i biednym, ale mało co w ogrodzie zostało, więc się cieszę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Jeszcze masz co pokazywać na zdjęciach, ogród wcale nie wygląda na listopadowy. Zachwycam się ta ogromną donicą z terakoty, jest piękna. Piszesz, że robisz oprysk Promanalem - pryskasz coś konkretnie czy cały ogród? Na wiosnę też zrobisz?
Miłego odpoczynku :wit
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja tez bym chciala sie wiecej dowiedziec o tym postarzaniu ;:180 Tarasowych to nie ale zrobilam sobie na nieuzytkach za plotem skalniak a ze kamien, to pobudowlany gruz - to moze bym sprobowala na nim zalozyc hodowle mchu - coby tego badziewnego betonu tak nie bylo widac.
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Witaj Kasiu! Przychodzę dzisiaj do Ciebie ze smakowitym rogalem ;:92 Poczęstuj się. Ogród w jesiennej odsłonie bardzo urokliwy, mimo burej pogody. Cieszę się, że chociaż przymrozki nas omijają na razie ;:333 Piligrim fajnie wygląda na tle jesiennej brzozy, skomponowały się niesamowicie w tej żółci :shock: Kto by pomyślał, że róża z brzozą będzie fajnym jesiennym duetem? O postarzaniu donic kiedyś już u Ciebie czytałam, jednak nigdy próbowałam tego robić. Świetny pomysł, warto go przypomnieć jeszcze raz, bo pewnie wszyscy ciekawi jak to robisz ;:224
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Muszę stwierdzić, że niestety nie mam udziału w twoim ślicznym ogrodzie, ale może da się to naprawić w następnym sezonie ? :uszy
U mnie też ostatki róż, bo reszta już dawno przekwitła albo mróz odcisnął swoje piętno.
Teraz pozostanie nam tylko czekanie na następny sezon. :?
Grażyna.
kogro-linki
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

A ja jeszcze zapomniałam dodać, że mam dla Ciebie len trwały. Kiedyś pisałaś, że chcesz a u mnie ładnie się rozsiewa... Nie zapomnij się zgłosić wiosną :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Kochani!
Bardzo dziękuję za odwiedziny! Napisałam już połowę odpowiedzi i wszystko mi wcięło. Prawie godzinę pisania diabli wzięli ;:223
Chwilowo zmykam do innych obowiązków, wrócę wieczorem. Pa :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”