Siedlisko z sosnami cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.5

Post »

Marzenko!...wielkie uznanie dla Twojej pracy. Patrzę , podziwiam...i wspominam początki swojego ogrodu/, a było to ponad 20 lat temu. Efekty są...i w ogrodzie i w moim kręgosłupie. Tak jak Ty targałam taczki z ziemią ,z kamieniami...aż w końcu obudził się rozsądek.Dbaj o siebie...i nie forsuj się za bardzo. ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak wolny dzień? Wykorzystałaś w ogrodzie?
Mnie ostatnio pochłania praca zawodowa niemal bez reszty. Ale wczoraj udało mi się znaleźć dwie donice lilii Innocent Lady. Nie wiem jakim cudem je zgubiłam ;:306 Myślałam że to coś zupełnie innego i dopiero jak chciałam przenieść w inne miejsce to na doniczce znalazłam opis. Namnożyły się tak jak żadne inne lilie. Mam po kilkadziesiąt cebulek nowych. Większość już wczoraj posadziłam odstresowując się po pracy. Jedna z niewielu czynności jakie mogę zrobić w domu. Potem tylko zadołowanie donicy i z głowy ;:333
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Wczoraj mimo dnia wolnego w ogrodzie nie zrobiłam NIC ;:oj , aż sama się dziwię, ale dom też czasem trzeba uprzątnąć. Co prawda miałam chwile, kiedy z utęsknieniem spoglądałam przez okno na ogród, ale wytrwałam w mocnym postanowieniu i do ogrodu nie wyszłam

Marto skorzystalam z wyprzedaży w Benexie i taką listę mogę podać

1 Lilia azjatycka dwukolorowa Centerfold
2 Lilia orientalna Willeke Alberti
3 Lilia azjatycka Canova 16/18
4 Lilia azjatycka podwójna Stainless Steel
5 Lilia orientalna Bernini
6 Lilia Henryi
8 Lilia azjatycka dwukolorowa Purple Eye
9 LILIA OT SHEHERAZADE
10 Lilia azjatycka podwójna Spring Pink
11 Lilia OT Hybride Anastasia
13 Lilia OT Hybride Scarlet Delight
14 Lilia Night Flyer
15 Lilia Citronella
16 Lilia Speciosum Rubrum
17 LILIA OT FLORE PLENO
18 Lilia tygrysia White Tiger
19 Lilia tygrysia Pink Tiger
22 Lilia tygrysia Red Tiger
23 Lilia orientalna podwójna Miss Lucy
24 Lilia orientalna Brasilia
25 Lilia orientalna Venezuela
26 Lilia orientalna niska Muscadet
27 Lilia azjatycka Orange Pixie
28 Lilia trąbkowa Pink Perfection
29 Lilia trąbkowa Regale Album
30 Lilia orientalna Casablanca
31 Lilia orientalna podwójna Lulu
32 Lilia orientalna niska Little John
Jest parę dziur w zamówieniu, bo zamówione cebule okazały się z dośc marnym stanie i Sprzedawca lojalnie uprzedził i nie wysłał. To juz moje kolejne zamówienie w BENEXie i jestem zadowolona z zakupów

Jacku masz prawdziwy botanik i nikt Cię nie pokona. Oglądam Twoją kolekcję marcinków, chryzantem i oczy coraz szerzej otwieram. Dobrze, że terenu wciąż CI nie brakuje, więc spokojnie możesz swoje chciejstwa zaspokajać. U mnie brakuje kwiatów kwitnących o tej porze roku. Musze to naprawić koniecznie

Aniu, już byłam. Piękny wstęp i widać ile dokonałaś w tym sezonie. Chylę czoła. Mnie też czeka nowa część, ale chcę jeszcze w tej zamknąć sezon, a wciąż z cebulowymi nie mogę skończyć.

Bogusiu, obiecuję, że w przyszlym roku będę się już oszczędzać. Czekają mnie prace na podwórku, ale tu już chyba bez ciężkiego sprzętu się nie obędzie. Twój ogród podoba mi się bardzo, jak park normalnie ;:108

Jolu, wiesz, ja tak tyrałam w ogrodzie, żeby mieć usprawiedliwienie, że w domu mało co robiłam ostatnio. Wczoraj mimo dnia wolnego nie zrobiłam w ogrodzie zupełnie nic ;:145 . No trochę donicowe popieściłam przed schowaniem na dobre na zimę. Jak widzisz na początku tego wpisu mam jeszcze trochę lilii do posadzenia ;:306 . W ostateczności pójdą do donic i tak je zadołuję Twoją metodą.Powinnam kupić sobie białego mazaka, bo czarny na czarnych donicach prawie niewidoczny ;:202

Jak fajnie, że dziś piątek, piąteczek, piątunio ;:138
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko, padłam... czy Ty to wszystko zamówiłaś??? Myślałam, że już będziesz odpoczywać, a Ty się chyba rozkręcasz! ;:oj
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko te cebule już u mnie i czekają na posadzenie. Spokojnie to już ostatnie moje poczynania w tym sezonie. W ten weekend muszę w domu posiedzieć, bo będziemy zaczętą w lutym kuchnię robić. Nie, nie, nie, nie do końca, bo blat trzeba zamówić. Musimy ustawić nowe meble, zobaczyć jak to wygląda, czy może czegoś nie zmienić, wymierzyć dokładnie i ostatecznie, zamówić blat i dopiero wtedy koniec. Liczę, że M przykręci żaluzje, bo nie mam firan i tak głupio jak za oknem ciemności egipskie.
Cebule najprawdopodobniej pójdą do donic i tak je zadołuję. Chyba, że wygospodaruję czas i wsadzę trochę w weekend.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

RETY ;:oj

Ale cię wzięło...samo opisywanie zajmie godzinę...
Ty chcesz ogród urządzić w jeden sezon????????????????????????????????
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jola, a da się tak? to ja bardzo chętnie :wit
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Marzenko ;:oj tyle cebul ale będzie pięknie ... ;:cm
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzenko witaj . :wit
Aż zaniemówiłam na widok tych lilii. ;:oj
Normalnie zazdrość mnie zżera, gdyż jesienią nie posadziłam nawet jednej liliowej cebulki, boję się, że nornice wszystkie zeżrą.
Te orientalne może czymś przeżuć , gdyż nie wiadomo, czy śniegu będzie dużo.
Ale latem będzie cudnie u Ciebie. ;:138
Miłego weekendu Ci życzę, ja muszę jeszcze trawę wykosić. :wit
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu, nakupiłam jak głupia, ale pokusa była bardzo wielka, no i uległam. Dosadzę do azalii, żeby latem to miejsce też było wesołe i kolorowe.

Tereniu, też boję się o orientalne. To mój pierwszy raz jak będę sadzić je jesienią. Wśród azalii je posadzę i przykryję gałęziami jałowca, bo takich mi M naszykował. Ogołocił jałowca :evil: , który miał cieniować azalie. No cóż, musze to przeżyć. Z nornicami chyba nie mam kłopotu, bo w tamtym roku też sporo lilii posadziłam i wyszły. Może wszędobylskie koty mi sprzyjają? Skorzystalam z wyprzedaży, w normalnych cenach w życiu bym tyle nie kupiła, niektóre przed przeceną były po 9zł. Zamawiałam też martagony, ale telefonicznie uprzedzono mnie, że cebulki są kiepskie i nie wyślą, oddali kasę. A tak chciałam mieć martagony u siebie. może kiedy indziej się trafi jakaś okazja, bo w normalnej cenie to ponad 20zł kosztują. Nie dam tyle, bo martagony to ulubiony przysmak wszelkich gryzoni.

Miło mi , że zaglądacie, mimo, że tylko o pracach i sadzeniu piszę. Sama się ostatnio złapałam na tym, że nie mam czasu cieszyć się ogrodem i podziwiać go. Mam przecież wrzosy, łan marcinków, owocujące berberysy. Zagoniona i z nosem w ziemi, nie dostrzegam piękna, które już teraz mnie otacza. Gonię za niedostępnym. Czas to zmienić. Wątek zimowy będzie spokojniejszy i doceniający to co już mam.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

No, nareszcie chwilka zdrowej refleksji ;:138.
Nie można wciąż tylko z nosem przy ziemi ;:306. Nad ziemią też jest coś ciekawego...
Posadź te leluje, usiądź sobie z drinkiem w ręce i podziwiaj ten niewiarygodny kawał wykonanej w tym sezonie roboty ;:304.

Pozdrawiam i podziwiam - Jagoda
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko, tak właśnie zrobię ;:108 . W ten weekend może nawet. Mam M w domu, to odreaguję trochę. I obiecuję rachunek sumienia zrobić :uszy
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dużo pracy jeszcze przed Tobą ale efekt będzie jej wart! :D
Piękne lilie kupiłaś.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś, Ty też nie próżnujesz, więc możemy sobie podać ręce. Coś wspominałaś u siebie, ze też lilie do Ciebie przyszły. Biegnę popatrzeć, może listę podasz?
Dziękuję z wimieniu lilii, Ty pewnie też nie gorsze wybrałaś i sadzisz
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

April pisze:RETY ;:oj

Ale cię wzięło...samo opisywanie zajmie godzinę...
Ty chcesz ogród urządzić w jeden sezon????????????????????????????????
dodam tylko jedno słowo:
SAMA?????
no proszę Cię.....bo będziesz miec cofkę, cały następny sezon ;:306
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”