Mój zielony świat cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony świat cz.2

Post »

Urocze te dekoracje kwiatowe. ;:138 a rybek cóz nie łowiłam choć mamy stawek i nie przepadam za jedzeniem ale mam siostre ,która rybaczy jak tylko mozliwosc jest .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu dekoracje śliczne, masz piękną dekoracyjną jesień w domku ;:167
Wiadro ryb imponujące....ależ miałaś pracy :shock: ...ale takie rybki w octowej zalewie ....pycha 8-)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,zdolna bestia z ciebie,piękne dekoracje.Rybek zazdroszczę mimo ciężkiej pracy przy nich.Takie sobie łwione to raj dla podniebienia,a ja oddam każde mięso dla takiej ryby.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu śliczna jesień ,piękne dekoracje ;:333
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Aniu śliczne dekoracje, a lustra, nie da się ,nie zauważyć.Leszczyki uwielbiam w usmażone w zalewie octowej.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu-Margo jak raz spróbujesz, a jak dodatkowo jeszcze spodoba Ci się to co zrobiłaś, będziesz tworzyć przy każdej okazji. Szczerze namawiam, fajna zabawa ;:108

Kasiu podaj przepis na pulpety rybne, od czasu do czasu dostaje takie właśnie ilości ryb i fajnie byłoby zjeść coś innego

Martuś witaj ;:196 gdy za oknem już buro i ponuro to takie właśnie kolorowe dekoracje rozweselają dom i przetrwanie zimy staje się trochę lżejsze

Basiu pstrąg.... ;:152

Dorotko dzięki za przepis na pewno w przyszłości skorzystam, a jak myślisz czy karpia na święta w taki sposób można by zrobić?

Zuzka dziękuje ;:196 a jeśli chodzi o jeziorne ryby to jako dziecko jadłam takie bardzo często. Ojciec był zapalonym wędkarzem, pamiętam jak wracał z jeziora z dużą ilością ryb, szybciutko z siostrą dawałyśmy nogę bo natychmiast byłyśmy gonione do skrobania :D

Aguś-aage dziękuję ;:196 wiem, że ty raczej lubisz minimalizm w szarościach i bielach, tym bardziej dziękuję i bardzo się cieszę, że Ci się podoba :D

Beatko zazdroszczę Ci stawu, baaardzo bym chciała mieć takie bajorko a już szczytem moich marzeń jest domek nad własnym jeziorem. Fajnie jest sobie pomarzyć :D

Aguś-AGNESS dziękuję ;:196 troszkę kolorowych dekoracji ożywia i rozwesela dom, miło jest po wspominać lato gdy patrzy się na suche bukiety :D

Małgocha możemy podać sobie rękę, ja też wolę rybę od mięsa, mimo, że jako dziecko jadłam je prawie codziennie(ojciec był wędkarzem) do tej pory mi się nieznudziły

Alicjo dziękuję Ci kochana ;:196

Joasiu bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje dekoracje, a rybki jem na śniadanie i kolacje. Zostało już nie wiele...pyszne :D

Trochę migawek z bardzo jesiennego ogrodu

Obrazek

Obrazek

na wierzbach jeszcze sporo liści, będę chyba grabić do świąt ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jak ja lubię taką szerszą perspektywę. Dopiero teraz usytuowałam sobie wejście do domu w mojej wizji twojego ogrodu ;:224
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

My tak robimy na wigilię karpia .dzieciaki tylko pod ty warunkiem zjedzą ,dzięki temu sosowi karp jeśli ma posmak błota ( bo nie każdy ma ) to zupełnie to traci ,spróbuj na części usmazonej ryby ,jak nie będzie smakować to będziesz miała resztę bez sosu , ale pstraga najbardziej jednak lubię z masłem,pietruszką i cytryną
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A jak lubisz rybki to spróbuj to :

Śledzie po łowicku.
Śledzie solone namoczyć w zimnej wodzie aż pozbędą sie nadmiaru soli, kilka cebul pokoić w plastry i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem octu, ugotować kilka obranych marchewek , cebulę i marchew ostudzić , obrać ze skórki ogórki kiszone mpokroić je w plastry, marchewkę również, ilość marchwi ,cebuli i ogórków w zależności od tego czy maja to być śledzie z warzywami czy warzywa ze śledziami,wymoczine płaty śledziowe pokroić w grubsze paski , w salaterce kłaść warstwowo śledzie ,marchew,cebulę ,ogórki ,dodać kilka ziaren pieprzu,ziela angielskiego i kilka liści laurowych,zalać majonezem-to wersja elegancka,gdy nie robię tego dania dla fości tylko dla domowników to mieszam od razu jak sałatkę - podaję schłodzone w lodówce -smacznego

RYBA PO PATATAJSKU
1-2 kg filetów mrożonych , 3-4 duże cebule,puszka ananasa,ketchup
przygotować ciasto naleśnikowe niezbyt gęste,rybę rozmrozić,doprawić pokroić w prostokąty i obtoczyć w cieście
Cebulę pokrojoną w grubsze plastry zeszklić na oleju,dodać pokrojone w kostkę ananasy,wlać sok z puszki, dodać pikantny ketchup,sól,pieprz,paprykę ostrą-ilość przypraw wg uznania,sos trochę podusić,układać warstwami usmażone kawałki ryby,sos,i tak na zmianę,można podać na ciepło-ja wolę na zimno schłodzone w lodówce ( w tym przepisie mozesz zmienić filety mrozone na smażoną rybkę )
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu śliczna jest jesień w Twoim ogródku...... a to pierwsze zdjęcie przedstawiające wejście do domu po prostu zachwyca ;:138
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu ten widok z otwartej bramy coś pięknego tak swojsko ,a jednocześnie bardzo wytwornie.
Pozdrawiam Alicja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mówisz Aniu,że bardzo jesienny ogród ,ale bardzo piękny,nie ma w nim ani trochę ponuractwa,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu na moich wierzbach tez liście twardo się trzymają, a gailardie to w paru wątkach widziałam. Większą część sezonu kwitną!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale masz piękny wjazd do domu. Bardzo lubię drzewa. Załuję, że u mnie nie ma takich strarych drzew. One nadają ogrodowi charakteru.
A z rękodziełem to nie będę szlała, bo nie mam talentu
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Anula :wit
Fajne jesienne fotki ;:333
Moja agawa już wciągnięta do domu ;:108