To zdjęcie, chyba na jakiś konkurs powinno trafić, piękne. Naoglądałam się tu u Ciebie cudów, bo masz ich sporo, piękne kwiatowe zakątki, truskawki, maliny, super
Jesień maluje wiejski ogród
- Ivona44
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jesień maluje wiejski ogród
Pozdrawiam, Iwona.
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Właśnie doczytałam, że powtarza po obcięciu więc to zrobiłam, ale już chyba pod koniec sierpnia, za późno
Mam dwa takie same i przycięłam jednego - tylko ten rozkwitł 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam Cię Iwonko serdecznie - nie zasłużyłam na te miłe słowa, to tylko wiejski ogród i jak widzisz u mnie też wszystko rośnie ...no może nie wszystko
Zapraszam!
Milenko no widzisz i zakwitł pewnie ten obcięty czyli prawdę piszą

Milenko no widzisz i zakwitł pewnie ten obcięty czyli prawdę piszą

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu! O tego kwitnącego! Szukam takich z ciemnymi kwiatkami, bo jakoś zawsze mi się trafiają tylko białe, albo ,,niekwitnące"! Długo trzeba czekać, coby zakwitły? Ja jestem cierpliwa, mogę poczekać, na kwiaty magnolii czekam już 6 lat...(Bidulka ma 14 i nadal nie planuje
) tyle, że byłoby miło gdyby jednak się zdecydowały... 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

-
- 500p
- Od: 28 sty 2013, o 12:33
Piękne niebo!
Marysiu gdzie Ty znalazłaś takiego cierpliwego mężczyznę co to nie dość, że skopie to jeszcze korzenie powybiera?
Marysiu gdzie Ty znalazłaś takiego cierpliwego mężczyznę co to nie dość, że skopie to jeszcze korzenie powybiera?
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Spoko, u mnie magnolia posadzona przez Rodziców ma 20 lat a zakwitła po 16renzal pisze:Marysiu! O tego kwitnącego! Szukam takich z ciemnymi kwiatkami, bo jakoś zawsze mi się trafiają tylko białe, albo ,,niekwitnące"! Długo trzeba czekać, coby zakwitły? Ja jestem cierpliwa, mogę poczekać, na kwiaty magnolii czekam już 6 lat...(Bidulka ma 14 i nadal nie planuje) tyle, że byłoby miło gdyby jednak się zdecydowały...

Mario, piękne zdjęcia a rudbekia...

- Maska
- Kontakt:
Renatko przypomnij się późną wiosną, bo tak ja dostałam to go podskubniemy. Jak go dostałam to za miesiąc kwitł więc i Tobie na pewno zakwitnie. Moja magnolia to nie wiem czy przetrwała to suche lato, bo liście zgubiła, ale ma takie jakby pączki i mam nadzieję!
Martusiu u mnie na wsi on się różnych prac chwyta, a którą nie robi to bardzo precyzyjnie więc i tą tak robił, bo po święcie już nie przyszedł - ale łopata stoi tylko w taką pogodę nawet nie miałabym sumienia! Miejscowi robotnicy biorę go właśnie do różnych precyzyjnych prac, bo robi długo i cierpliwie
Natalko dziękuję ! a rudbekii zbieram nasionka i będziemy siać może powtórzy cechy mamuśki

Martusiu u mnie na wsi on się różnych prac chwyta, a którą nie robi to bardzo precyzyjnie więc i tą tak robił, bo po święcie już nie przyszedł - ale łopata stoi tylko w taką pogodę nawet nie miałabym sumienia! Miejscowi robotnicy biorę go właśnie do różnych precyzyjnych prac, bo robi długo i cierpliwie

Natalko dziękuję ! a rudbekii zbieram nasionka i będziemy siać może powtórzy cechy mamuśki

-
- 1000p
Trzymam kciuki
a to ona jest jednoroczna, tak?

-
- 500p
- Od: 28 sty 2013, o 12:33
O, to zazdroszczę takiego pracownika! Ja mam niestety wieś obfitą w procentowych nierobów, co to jak mnie widzą może i mówią "Kierowniczko"
ale do roboty przyjść nie chcą 

- Maska
- Kontakt:
Natalko nie wg Strl jest to bylina , ale mam pierwszy sezon i zobaczymy jak przetrwa zimą, a nasiona zbieram na wszelki wypadek i na rozdanie
Marto jak już słyszę kierowniczko to mi się włącza światełko ostrzegawcze - ten niestety jest też procentowy, ale taki jakiś inny!

Marto jak już słyszę kierowniczko to mi się włącza światełko ostrzegawcze - ten niestety jest też procentowy, ale taki jakiś inny!
-
- 1000p
Aha, to trzymam kciuki, żeby ładnie przezimowała 

Uśmiech sam wchodzi na twarz przy takich widokach.
ja bardzo żałuję że tego nie widzę , W domu bloki mi zasłaniają zachód ,a na działce las- pewnie dlatego tak lubię jeździć nad morze i wieczorami siedzieć na plaży
ja bardzo żałuję że tego nie widzę , W domu bloki mi zasłaniają zachód ,a na działce las- pewnie dlatego tak lubię jeździć nad morze i wieczorami siedzieć na plaży

Pozdrawiam. Ewa
- madusia
- 1000p
- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:
Bajeczny zachód dobrej nocki 

-
- 200p
- Od: 16 wrz 2010, o 23:37
Marysiu - te jakby pączki na magnolii, to pąki kwiatowe. Teraz chuchaj na nie, a wczesną wiosną będziesz się cieszyć kwiatami.
- Maska
- Kontakt:
Ewuniu nad morzem też jest to mój ulubiony punkt programu
a tu właśnie cenię sobie tą przestrzeń
Magdo dziękuję i miłych snów
Halinko ale ona biedna straciła liście już w sierpniu i resztę we wrześniu to nie wiem , na pewno ją okryję bo mam ja dopiero drugi rok i będę szczęśliwa jak pokryje się listkami od wiosny
Życzę spokoju na jutro 

Magdo dziękuję i miłych snów

Halinko ale ona biedna straciła liście już w sierpniu i resztę we wrześniu to nie wiem , na pewno ją okryję bo mam ja dopiero drugi rok i będę szczęśliwa jak pokryje się listkami od wiosny