Maska, Marysiu nie przeczytałaś ostatniego zdania w poprzednim poście, oto i ona w całej okazałości, w tej doniczce są 4 szt. w innej mam 3 szt. i jeszcze na badylku który też posadziłam puszczają nowe szczepki, pewnie wszystkie skrzynki nimi odsadzę.
Zosiu, a nie dopisywałaś za chwilę bo ja w międzyczasie szukałam . Nie ważne jak przegapiłam to przepraszam! ale wiesz jak się cieszę z serca ją dałam Sama widzisz że jest wdzięczna, będziesz mogła wiele osób obdarować
a jeszcze dodam, że moją zawsze po wniesieniu do domu atakują mszyce i raz za późno zobaczyłam to straciłam cała skrzynkę.
Maska, Marysiu wczorajszy post to długa historia, pisałam go 2 razy i nie mogłam go wysłać, tak powoli działał mój internet, a później mimo kilkakrotnych prób nie udało mi się wysłać zdjęć, w momencie zrobienia dopisu ostatniego zdania, że ze zdjęć nici nie widziałam Twego wpisu.
Dzięki za informację w sprawie mszyc, ale są już w domu ponad miesiąc i gdyby były to pewnie już bym je zobaczyła, ale będę obserwować, dzięki.
Zosiu dziękuję dzięki Tobie jestem coraz bliżej powodzenia w uprawie tych kwiatów Rozmaryny kwitną właśnie na niebieskawo-fioletowo, innych jeszcze nie widziałam. Czy ten twój nie był cięty? Zdaje mi się, że aby zakwitł nie wolno go strzyc, ale nie jestem tego pewna. Moje dwa które właśnie uprawiam na kwiat jeszcze nie kwitły, ale są coraz ładniejsze.
Piękny Twój ogród Zosiu ,zarówno latem jak też jesienią Czy ja dobrze zrozumiałam że ta biała od Marysi ,to pelargonia Ta foteczka mnie rozbroiła ................
Witaj Zosiu jestem u Ciebie pierwszy raz i przejrzałam wszystkie zdjęcia jednym tchem. Masz bardzo piękny ogród, niektóre zestawienia , kompozycje są bardzo ale to bardzo udane. Twoje kwiaty, krzewy są takie okazałe ,pięknie kwitną oj już nawet nie pamiętam co tam masz zaraz jeszcze raz na spokojnie przejrzę i poczytam. Stawik piękny, drzewa owocowe obsypane , no musiałaś się nagimnastykować żeby mieć takie efekty. Okolica chyba też ładna, rzeka, las - piękne okazy borowików, u mnie to więcej podgrzybków i gęsi , choć w tym roku trafiały się i prawdziwki. Do tego widzę piękne robótki szydełkowe, wspaniały jest ten anioł z dużymi skrzydłami na Twoim oknie- drugi wątek. Pozwól że będę teraz gościem w Twoim ogrodzie. A pamiętasz może jaką odmianę lawendy masz bardzo ładny ma odcień.
pozdrawiam serdecznie.