Familokowy pachnacy różami i nie tylko LATO

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowy pachnacy różami i nie tylko LATO

Post »

EWCIU moją rozpięłam na siatce .To róża od Ciebie i jestem z niej niezmiernie zadowolona .Teraz jej patyczki ukorzeniają sie dla Elżbietki ,gdyby te jej nie miały zamiaru z jakichś tam powodów się ukorzenić . No, a jeśli Elżbietce sie ukorzenią, to może ktoś chętny się na nie znajdzie na moje ukorzenione :wink: Niektóre jej pędy sięgają 3m bardzo się z niej cieszę i ten zapach ;:167
MARYSIU terenu masz mnóstwo ,więc w czym problem :wink: Powiedz ,które Ci sie podobają to jeszcze czas ,żeby wsadzić patyczki do ziemi
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu z czego robisz kopczyki z ziemi czy kory? Wszyscy tak straszą tą zima a moja Elfe mimo, że była bardzo okryta a zeszła zima nie była ostra i tak straciła połowę gałęzi. To teraz chyba padnie całkiem.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWCIU ja robię tylko kopczyki z ziemi, a mój brat ziemię miesza z trocinami .Koleżanka robi kopczyki z kory i jest zadowolona i jeszcze żadna róża jej nie wyszła po zimie .Elfe możesz okryć choinką, a potem owinąć agro .Ona pomimo ,że podmarznie to szybko się regeneruje .Nie ma sie co na zapas martwić ;:196
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Jadziu Elfe była owinięta choiną i kiecką stał taki olbrzymi chochoł przy drabince :wink: , masz rację co się będę na zapas martwić ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj Jadzieńko ...korzystając z chwilki ....( syn po kolacji , gra na Playstation-ie ) - a ja myk na FO ...
Staram się powoli nadrabiać zaległości w moich ulubionych ogrodach i u przemiłych , życzliwych osób - do których niewątpliwie się zaliczasz ;:196 ;:167 .
Masz ładna tę chryzantemkę - taki delikatny , wypłowiały róż ...a o tej porze zdobi ogród , gdy kończą swe kwitnienie kwiaty późnego lata .

Pozdrawiam serdecznie dziękując za każde ciepłe , miłe słowo - dodawało mi siły i energii ;:168 ;:196
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Jadźko ;:oj ...och i ach ta Lavender Lassie....na pokuszenie ją wstawiasz. :wink:
Patyczki jeszcze nie sczerniały....ale zobaczymy jak zimę przeżyją.
;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ELUSIA patyczki nie mogą zczernieć nie ma takiej opcji .Dane z serca .Dzisiaj nawet nie zaglądałam do mojego patyczkowego przedszkola .Też wsadziłam jej patyczki do ziemi w razie czego ;:196
JAGÓDKO wszyscy sie radujemy z sukcesów Synusia i Twoich jako pielęgniarki ;:167 Chryzantemka płowieje podczas przekwitania .Ona kwitnie już od września wiec ma prawo sie zmęczyć .Teraz większość jej obcięłam i poszła na groby
JADZIU jaka wiosna jesień już a za pasem zima ;:174 ,chociaż dzisiaj był znów piękny dzień .
EWCIU dzisiaj pościnałam paki na Bright as a Button, Chewdelight ,i paru innych różach .niech już idą spać pozostały tylko niektóre na placu boje .Alinka zmieniła całkiem barwy to samo Gloria dei ta całkiem zbielała nie do rozpoznania

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu podoba mi się Twoja chryzantema,może zrobimy zamianę mam różową.Róże pięknie Ci kwitną moje już dawno poszły spać, mam jeszcze sporo roboty oby nie zamarzło. ;:185
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IRENKO to ciesz sie ,że poszły spać moje jak na razie nie mają zamiaru .Ta chryzantemka jest nowa i pierwszy raz kwitnie .Gdy zrobi się chłodnij muszę ja przynieść na korytarz ,bo jest w doniczce .Ona chyba potrzebuje więcej słonka ,bo dopiero co zaczęła kwitnąć
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Witaj Jadziu.Powojnik Rasputin jeszcze pokryty kwiatami ;:oj Wiem ,że należy do grupy powojników późno kwitnących, na tegorocznych i kwitnie nieprzerwanie do września,ale żeby do listopada. ;:oj Chryzantema urokliwa.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jadziu a u ciebie ciągle kolorowo i ślicznie ;:215
Ta Lavender Lassie jest cudna i taka wytrwała że chyba wszystkich w koło nią zarazisz ;:215

W końcu pada i to dość obficie, nie będę musiała podlewać bo sucho się zrobiło okropnie ;:333
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MAJKA już tylko pojedyncze kwiaty, na pojedynczych krzaczkach .Większość róż szczególnie tych climberów już poszła spać .Tylko wielkokwiatowe jeszcze pokazują swoje wdzięki .Masz rację dzisiaj trochę popadało ,ale wydaje mi sie ,że trochę mało .Lavender polecam każdemu dlaczego nie ;:224 niech robi furorę ,bo na to zasługuje .Jeszcze ma 3 kwiatki na kiści
JOASIU Rasputin powtarza kwitnienie i zbyt póżno się obudził do ponownego kwitnienia .Nie mniej cieszą jego kwiaty ,bo inne powojniki już poszły spać chociaż widziałam na Johnie Warrenie niedawno kwiatka, a on z tych wcześniej kwitnących .Coś się roślinom pokićkało
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Chyba zimy jeszcze długo nie będzie jak roślinki tak budzą się do życia. ;:108
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Musi być ciągle pięknie u Ciebie Jadźko. Te chryzantemki ;:oj ...że też musiałam je zapomnieć. ;:124
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ELUSIA zapomniałaś te chryzantemki, a te czerwone to nowość i dopiero wiosną muszę je rozmnożyć
Obrazek
JOASIU roślinki niech idą spać, bo to nie czas na marzenia o kwiatach .Widziałam ,ze u Ciebie jeszcze truskawki kwitną ;:oj
Niestety w ogródku nie byłam ,żeby cyknąć fotki kwitnącym różom ,więc trochę starości sprzed paru dni Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”