No pięknie, ja raczę rodzinę kawą i czekoladowym budyńkiem dobrym na wszystkie smutki a tu tylu gości

których witam bardzo serdecznie

zwłaszcza nowych gości
Majeczko ja też nie mam z kim porozmawiać na temat róż, choć ostatnio u nas bywają całkiem inne tematy:
- zabezpieczenie nowego domku córki na zimę i wszystko co się wiąże z jego otoczeniem, tj ogrodem, wykończeniem i chyba koniecznym kredytem

- sądowe przepychanki z kompanią węglową

(
Też czekam na dwie potężne dostawy różane, ale większość z nich będzie ogólnie zadołowana. Doniczki mam zakupione i już czekają na lokatorki, choć nie wiem czy jeszcze w tym roku dam radę je zapełnić. Wszystko zależy od dostaw zagranicznych
Dla Ciebie pączusie różyczki która Ci przypadła do serca,
Souvenir de Mademoiselle Juliette Bricard

zdjęcie wczorajsze
To są resztki pączusiów które wytworzyła na początku września, 4.09.2013 tak wyglądała
Aniu dla mnie nie ma odważnych połączeń kolorystycznych, wszystkie lubię, zwłaszcza bardzo kontrastowe. Ostatnio nawet przekonuję się do róż w odcieniach budyniowych, jak kolory żółte określiła chyba Twoja imienniczka
nena08, a może to była Justyna
Dla Ciebie szpalerek chryzantem, który w założeniu miał być kolorowy jednak żółte już skończyły kwitnąć a białe dopiero zaczynają
Jagoda warto na początku włożyć trochę pracy, żeby mieć zadowalające efekty. Zwłaszcza jak się kupuje tylko kilka róż, to roboty nie ma za wiele a cieszy uzyskany efekt.
U nas też ciągle pada, w końcu ładnie podleje wszystkie przesadzenia.
Puszczam do Ciebie moje listopadowe
Oczęta czyli Eye for You
Iga Ciebie jako nowego gościa witam najserdeczniej
Z tym Eldorado to chyba przesadziłaś, ale bardzo mi miło że mój ogród wywarł na tobie takie wrażenie
Spaceruj i oglądaj do woli. A że roślin u mnie bardzo dużo i nawet sama już się gubię to mam coś co nie pamiętam jak się nazywa, jakieś jesienne cebulowe, chyba
Gosiu dobrze zrobiłaś, niech się regeneruje po stresie. Radziłabym przesadzić teraz bo pogoda sprzyja na prace i na zakorzenianie się w nowych miejscach. Z doświadczenia wiem że wiosenne przesadzanie róże bardzo osłabia, zwłaszcza jak szybko przyjdzie upalna wiosna co coraz częściej się zdarza.
Dla Ciebie biała chryzantema która dopiero zaczyna kwitnąć, ona tak ma z natury
Dla wszystkich odwiedzających reszta listopadowych widoków różanych i nie tylko.

ciągle mnie nie bierze
I trochę wiosny jesienią choć to jesienny krokus
Idę odrabiać zaległości